Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Novy Zeland na podzim 2014

04. 05. 2014 v 23:26

Kdyztak piste na mail: kaaamen@gmail.com

04. 05. 2014 v 23:24

Zdarek, shanim nekoho, kdo by byl ochoten sebou na nz vzit z cech par malickosti. Jsem na nz uz 6 let a na oplatku muzu poradit s cim pujde, pomoct s koupi auta, popripade poskytnout docasny ubytko.
dejte vedet, koho by to zajimalo

Tomáš
18. 04. 2014 v 14:22

Ahoj , čím dál tím víc přemýšlím  že bych  na Nový  Zeland vyrazil, ale nemůžu najít dostatek  odhodlání jet  sám, ználost angličtitiny nic moc, ale myslím že by  to  nějak šlo, důvod:poznat  něco  nového, naučit se jazyk, pokud někdo budete mít zájem se otom alespoň pobavit pořípadě realizovat budu moc rád;) muj email: Tomassps@seznam.cz

Martin
18. 04. 2014 v 10:31

Ahoj Letime 1.10.2014 pres Helsinki-Shangai do Aucklandu za "smesnou" cenu jestli se chtete nekdo pridat budu rad.Letenky se daji stale sehnat. Kdyztak napiste mrkev.m12@gmail.com nebo fb Martin Mrkvica (foto s erem :-) ). Zatim ahoj a hodne zdaru vsem!!

Denisa
23. 03. 2014 v 23:43

Ahoj všichni, 

jak tak koukám, tak je o NZ velký zájem. I já uvažuji o vycestování, hlavně kvůli angličtině. Mám základní znalosti, rozumím více-méně celkem dobře, ale s mluvením je to už větší problém. Pracuji jako servírka, takže mám znalosti gastronomické angličtiny.

Chtěla bych odjet na přelomu září / října, za účelem nalezení práce. Tak se kdyžtak někdo ozvěte, budu moc ráda, když nepoletím sama.

denisaka@email.cz

Krista
18. 03. 2014 v 22:44

to Klara: ahoj, jestli ještě pořád někoho sháníš, tak se mi ozvi na mail:Krista-NZ@seznam.cz

Klára
17. 03. 2014 v 17:03

Ahoj, 

také se chystám vyjet v listopadu. Bylo by fajn mít někoho do party:-) 

Krista
13. 03. 2014 v 5:37

Ahojte, na Zéland mám v plánu odletět v říjnu, popřípadě začátkem listopadu (pracovat a cestovat). Hledám parťáka, parťačku na společné cestování J.

Goci
01. 03. 2014 v 18:19

Jestli nechcete letět sami přidejte se k nám do skupiny a určitě někoho najdete. Odlet na podzim tohoto roku.  https://www.facebook.com/groups/newzealand2014/ 

04. 02. 2014 v 16:28

Taky mám v plánu jet na Zéland na podzim 2014. A rád bych se k někomu připojil. Takže jestli budete do budoucna shánět parťáka, neváhejte se ozvat:

www.facebook.com/frantisek.kminek nebo F.Kminek@seznam.cz

29. 01. 2014 v 18:59

Ahoj, na podzim tohoto roku se chystám na Nový Zéland, jak za prací, tak za cestováním. Půl na půl. Hledám k sobě parťačku nebo parťáka, jsem odhodlán odletět i sám, ale byl bych radši za společnost. Tak kdyby jste měl někdo zájem si napsat, můj email: 94.vagner@gmail.com

Tak všem hodně štěstí u protinožců, mějte se.

Veru
27. 01. 2014 v 0:33

Čágo, takže kdo jede v říjnu nebo listopadu 2014 na NZ tak každopádně napište ať je nás víc. Čím víc tím líp  40.png  pište na ....... dogroselady@centrum.cz ...... bude prdel 32.png

Martin
20. 01. 2014 v 14:48

Zdárek chystam se na NZ na podzim 2014, hledam nějakou parťačku na cestování a práci. Jestli se chceš dostat do dobré party lidi tak dej vědět na martin155@centrum.cz a můžem pokecat a pak odjet už jsme tři.

Aleš
20. 01. 2014 v 8:30

Proč chtějí všichni pracovat? Já když jedu do Chorvatska, tak tam taky neplánuju žádnou práci. Spis zábavu. Pracuju cely rok a dovolena by měla byt jen sladké nicnedělani a odpocinek. Copak jste všichni workoholici? :-) Pokud není dost peněz, tak se to dá přece zkrátit. Rok cestování je pro cestovatele, kteří se tím živí. Nestačilo by to na měsíc či dva? Zkrátit si zimu a ohřát se? Kdo se nad tím zamysli a chtěl by jet se mnou? :-) Dobrých pracovních příležitosti je každopádně víc v naší Evropě. Podle mě je to tam dole jen ztráta času...

18. 01. 2014 v 5:56

Pavel: tak proč tady vůbec jsi?? Já to mám například absolutně naopak, všechny lidi co jsem potkal, tak mi jen pomohli a neviděl jsem žádné vychcánky jak to tady vykládáš.. Zéland není jednoduchý pro život, ale když se chce, tak si to tady dokážeš zařídit, aby si nebyl nespokojeny uživál jsi to jako třeba já.

Aleš, jestli jsi za vodou, tak to tu můžeš přes celé procestovat přes léto, ale jestli ne, tak si myslím, že tě práce nemine, není to levná země.

Pavel
17. 01. 2014 v 22:31

POZOR... Nový Zéland je země plná falešství, přetvářky, atd , až na přírodu to tu stojí za prd. Kiwáci jsou ještě větší vychcánci a lidi nemocní z peněz jenž na vás čekají na každem rohu, než lidé v ČR, ať si průvodce píše co chce  o úžasné kultuře bez přetvářek (nudní lidé, co jen sportují, sekají trávu a lžou v jednom kuse). Typický kiwák vám namluví a nalže cokoliv, jen aby z toho něco měl, práce je tady na dva měsíce (po týdnu vám klidně řekne, že už není) se vším vám pomůže (vyprdne se na vás) budu vám dávat tolik a tolik (okrade vás) ubytujte se tu a práce tu je (ne vždy, ale hodně často není, apod.) Na Novém Zélandu je i hodně indů, kteří jsou si myšlením samotným kiwákům podobní jako vejce, vejci, nevěřte nikomu jinému než sobě a pokud se vám něco nebude zdát, tak to zkuste jinde. Na Novém Zélandu je to prostě jedno velké divadlo a žiji tu už dost dlouho na to, aby mi někdo tvrdil, že to tak není...

Aleš
16. 01. 2014 v 23:02

Ja bych jel také a nemám s kým. Mam ale trochu jiný styl. Ja jen cestuju, s prací už je to horší, to je pro mě jen ztráta času. Léto je krátké. Tak proč trávit čas prací? Nechápu. Stejně jako roční pobyt. Zima je všude stejná. Nic moc. Vidí to někdo stejně?

Dana
08. 01. 2014 v 10:33

Ahoj, také bych se ráda vydala. Ale nejraději už září/ říjen, alespoň bychom předběhli ten velký nával, který pravděpodobně nastane v listopadu. Budu ráda, když se mi někdo ozvete a když už nám nevyjde společná cesta, alespoň si můžeme vypomoci s vyřízením víz. ;)  Jsem odhodlaná vycestovat, ale sama holka není ideální do světa :) můj email: danakoudelova@seznam.cz

Tomáš
08. 01. 2014 v 4:14

Vidím že nejsem sám kdo má podobný problé, taky bych chtěl na podzim odletět na NZ, bohužel nemám ským. Podle mě je moc důležitý nevydat se na takovou cestu sám jelikož nikdo v mém okolí stejný sen nezdílí, tak to chci skusit tady, chtěl bych tam být na rok pracovat ale každopodádně i NZ poznat, jsem z Brna a pokud by někdo měl zájem tak by sme se mohli pobavit o tom jak si tu cestu představujem a třeba se i shodnem... :) 

Kdyžtak kontak můj mail je: t.janda1@seznam.cz

Michal
07. 01. 2014 v 19:32

Tak jak to tady tak čtu, tak to zatím vypadá že se tam vážně v ten termín chystá hodně lidí:) my taky máme v plánu v říjnu a zatím sme 3 tož uvidíme kolik nás nakonec bude :)

07. 01. 2014 v 14:31

@patis: Ahoj, za me ano, nepredpokladam, ze by me tam chteli hned zamestnat naporad, v oboru :-). 

07. 01. 2014 v 12:17

@Berimbau @SoWhyNot

vy planujete jet na WH vizum?

07. 01. 2014 v 8:22

@Berimbau: Ahoj, proc ne, klidne se pojdme potkat. Domluvime se na e-mailu, ok? Moje adresa scoupkova@seznam.cz.  

06. 01. 2014 v 18:16
Ahoj hele ja jsem taky z Prahy a plan mam naprosto stejny ale bohuzel uz 4 lidi mi cestu odrekli proto bych se s tebou nekde v Praze rad sesel a promluvil si o tom jak by sis celou cestu predstavovala :-)
03. 01. 2014 v 20:45

@patis: Jojo IT, to je fajn obor. To po tom mem (navzdory 8lete praxi) na NZ asi takova shanka nebude :-). Kazdopadne preju hodne stesti.  

02. 01. 2014 v 14:16

@SoWhyNot
neva ze se ptas :) obor IT, 12 let praxe

31. 12. 2013 v 17:50

to: patis,    držím ti palce ať ti tento plán vyjde. To je asi přání většiny, kdo na zéland jede. Škoda, že moje angličtina není na takové úrovni, která by mě tam udržela, spolu s tím, že neumím nic, co by se zélanďanům hodilo na work viza

31. 12. 2013 v 13:49

No pracovat tam na stalo, to by se mi taky libilo. Ale realizovat to, to uz bude asi trochu horsi, ne :-)? Pokud neva, ze se ptam: o jakem oboru je rec? 

31. 12. 2013 v 10:44

Tak to bude asi slušná výprava :) .. chystám se taktéž, akorát je můj plán trochu víc "troufalejší" - najít na NZ práci a dostat Work visa - pokud tedy dopadne vše podle plánu a projdu celou tou imigrační mašinerií ;-)

31. 12. 2013 v 10:02
Zdravím. Jak sleduji,asi se nás tam v říjnu/listopadu vydá hodně :-D S kolegou taky planujeme cca tento termín :-) ale na letenky decentně ještě čas
30. 12. 2013 v 17:38

No, ja jsem se zatim divala spise tak jednim okem, abych mela predstavu, na kolik to vyjde, a nasla jsem si v pohode tu jednosmernou (do Aucklandu) kolem 17 tisic na nase. Z Prahy, dva prestupy, delka letu kolem 35 hodin. Asi jeste pockam, jak se to bude vyvijet s ruznymi akcemi, a uvidim. 

Kdyby pripadne nekdo v prubehu roku hledal od toho podzimu partaka a nechtel na NZ zacinat uplne sam, jsem plne k dispozici :-). 

30. 12. 2013 v 15:50

nevim no, buď a nebo

30. 12. 2013 v 15:49

koukám na to a nejlepší co sem našel v požadovaném datu je za 691e. takže o pár euro dražší než ebookers.   

30. 12. 2013 v 15:42

hmm, no nevim jestli neni lepsi pockat na nejakou slevu napr. ted je mozne koupit zpatecni letenky (platne pouze na 3 mesice, to by ste nechali propadnout, i kdyz je mozne, ze by sly i prodat s tim ze by si nekdo nechal prepsat na sebe, to ale nevim jestli de u vsech airlinek) z Prahy do Aucklandu cca 17 900 (coz je v prepoctu tech tvych 535 liber, to znamena stejna cena ale z prahy), tato akce je ted platna pouze pro odlet do konce cervna, rekl bych ze se podobna akce objevi znovu. Btw dale dle meho nazoru za tech 500 liber to de koupit kdykoliv, takze z meho pohledu bych se neunahlil. Samozrejme je to na Vas...good luck

vladko
30. 12. 2013 v 15:30

skuste stranku www.letenky.sk ... je to zaujimave, ale mne tam naslo zatial tie najlacnejsie lety zo vsetkych webov, co som skusal... ja som kupoval jednosmernu z Prahy za 560€ a prave odtial... 

30. 12. 2013 v 15:11

no letenky koupíme pravděpodobně už v lednu, a to přes  server ebookers.com, jednosměrné, vzhledem k tomu, že bychom tam pak zůstali o tři měsíce déle. Dají se tam v listopadu sehnat za 535 Liber, ale jsou se dvěmi přestupy a navíc přílet ve 23:55místního času, jo a plánujem asi přílet do Christchurch, ať to první léto prožijem dole a na zimu jet na severní ostrov, kde asi bude trošku tepleji :D... takže, jen kvůli té ceny bych zkousnul tyhle letenky na čekých servrech jsou ty samé o cca 2000,- dražší, jen nevím, kolik to po strhnutí z účtu bude v přepočtu na naše...   

nebo potom naopak jet na první léto a pak zimu na severní, tam jsou letenky za 537 liber..

30. 12. 2013 v 14:07

Cau, sem na tom podobne, chtel bych zmenu a premyslim ze v listopadu vyjedu. Letenky ted nema cenu resit jen pokud by se naskytla nejaka zajimava akce, melo by stacit si je objednat cca 3 mesice pred odletem

30. 12. 2013 v 9:41

Ahoj Davide, a jak se chystate resit letenky? Koupit co nejdriv nebo si pockat na nejakou akci v prubehu roku? Jelikoz se zda, ze to jeste nemate na sto procent, tak asi druha moznost, co? 

29. 12. 2013 v 13:23

Ahoj, takých lidí bude určitě dost. Minimálně já a přítelkyně se budem chystat na WHS na konci listopadu, v případě, že vše půjde jak má a vše vyjde :)

29. 12. 2013 v 13:11

Ahoj, nechystate se nekdo na Novy Zeland (pracovat a cestovat) na podzim (druha pulka rijna/zacatek listopadu) 2014? Silne premyslim o tom, ze bych si "trochu" prekopala svuj dosavadni korporatni zivot :-) - aspon na rok. Jste na tom nekdo podobne? 

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,130 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy