Par doplneni:
Technické požadavky
Ověřoval jsem to a hledáme vývojáře pro obojí - backend (viz výš) i frontend (webové a mobilní rozhraní).
Pracovní úvazek
Hlavně práce na plný úvazek. Práce na kontrakt by se možná taky dala zařídit, ale šance jsou výrazně menší oproti práci na plný úvazek.
Ahoj,
moje firma v Aucklandu shání nové lidi na pozici Java vývojáře. Pracuju v té firmě přes rok a půl a naprostá spokojenost - slušnej plat, přátelská atmosféra, žádnej stres.. Pokud máte zájem, čtěte dál - pár bodů, které by vás mohly zajímat:
Angličtina
Nemusí být na vynikající úrovni, ale je potřeba, abyste rozuměli, co Vám lidi říkají, a dokázali se vyjádřit tak, aby ostatní zase rozuměli Vám. Pokud nemáte perfektní gramatiku, nevadí.
Pracovní víza
Pokud uspějete u pohovoru (viz. dál), tak si můžete zažádat o normální pracovní víza (na 2 nebo 5 let - to je na vás) a firma podpoří Vaši žádost a dodá veškeré papíry z její strany. Zbytek je na imigračním - ale obecně, pokud máte čistý trestní rejstřík a nemáte nějakou závažnou zdravotní poruchu, která by zatížila zélandský zdravotní systém, tak není problém.
Technické požadavky
Momentálně hlavně webové a mobilní technologie, tzn. frontend vývojář, ale myslím, že i o backend vývojáře (OSGi, Hibernate nad Oracle a MSSQL, webové služby, ...) by byl zájem. Zjistím přesně a doplním, pokud uvidím, že má někdo zájem.
Pracovní požadavky
Kolem 4+ let praxe. Cení se schopnost zdravě uvažovat a samozřejmě umění řešit problémy.
Lokalita
Jak už jsem zmínil nahoře, tahle práce je v Aucklandu. Pokud máte tedy vážný zájem, tak mě kontaktujte jenom pokud už jste na Zélandu nebo pokud se tam v nejbližší době chystáte.
Jak to bude fungovat
Zájemcům pošlu svůj Skype kontakt a zavoláme si - pokud po tom hovoru získám pocit, že Vás můžu s klidným srdcem doporučit, tak to udělám, načež Vás kontaktuje firma a projdete si normálním dvoukolovým interview jako všichni ostatní. Pokud uspějete, tak blahopřeju, pokud ne - bohužel.
Co z toho mám já?
Nedělám to samozřejmě jenom z dobroty srdce. Pokud se osvědčíte a firma s váma bude spokojená, tak dostanu část provize, kterou by jinak dostala nějaká pracovní agentura. Ovšem na druhou stranu, nedělám to jenom pro peníze - v Aucklandu jsem jediný Čech v mojí firmě a bylo by fajn si taky někdy pokecat česky :). Taky to nemíním dělat nijak masově - chci doporučit maximálně kolem 5 lidí, nechystám se konkurovat personáním agenturám.
Co z toho máte Vy?
Rychlý přístup k interview a možnost ukázat, co umíte. Když jsem přišel na Zéland s 3 lety praxe, zaregistroval jsem se u všech pracovních agentur, které jsem potkal, a odpovídal na desítky inzerátů denně, ale trvalo mi skoro měsíc a půl dostat se přes síta pracovních agentur k prvnímu interview - po kterém jsem byl přijat.
Zaměstnanci agentur totiž nerozumí technologiím, a proto nerozumí tomu, co vlastně umíte, v podstatě jen hledají klíčová slova v zadání firmy v životopisech uchazečů. I když znáte podobnou technologii - máte smůlu. Podobně když znáte výčtu požadovaných technologií třeba polovinu (ty, které se trvá naučit měsíce nebo roky jako Oracle apod.), ale ne okrajové, co se naučíte za 14 dní (např. Stripes), jste v očích agentury z padesáti procent nevyhovující. Druhým problémem (to si ale jen domýšlím) je, že někdy agentury hledají výrazně vyšší úroveň angličtiny, než je pro programátora potřeba - přecejen, nejste v kontaktu se zákazníkem každý den (já tady nebyl nikdy)
Kontakt
V případě zájmu pište na vitek.richard[zzzavinaccc]gmail.com