Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Problemy pri vstupu na Novy Zeland

L
20. 04. 2016 v 13:49

Ahoj, potřebovala bych radu od zkušeného, kdo již byl na NZ :). Podmínky pro vstup do země sem četla, ale sem tam jsem něco nepochopila, prosím, kontaktujet mě na emai: lindamachova8@gmail.com 

Budu moc ráda, díkyy :)

Peta Verca
16. 04. 2016 v 23:19

Ahojte lidicky chtel sem se zeptat zda my tu zkuseny clovek poradi kdyz mam turistik viza a chtel bych poznat tu krasnou krajinu.

Z moji rodinou zena a 4 deti a pejsek jen tak 14dnu zda muzu vzit sebou pejska mam bukovany hotel dost penez asi 50 tisic DOLLACU. Mame spatecni letenky.

Nebude to divny proc tolik peniz sebou ?

Dekuji vsem 

LuSoVi
20. 03. 2016 v 21:41

ahojte, resil tu nekdo, nebo nekdo ze znamych trvalou imigraci na NZ s 1 ditetem? Typ viza business pro oba, dite je do 6let veku, dospeli do 32let. vim ze je treba splnit podminky jazykove atd....ale zajima mne praxe. jak to probiha na letisti atd?....predstava pohovoru na dlouhou dobu mne dosti znervoznuje, kor s malym ditetem....

13. 09. 2015 v 20:39

Petre, i kdybys priletel Cessnou se spolecnosti North Korean air, tak vizum je na cloveka nikoliv na leteckou spolecnost.

Petr
13. 09. 2015 v 13:22

Letime na zeladnd z bali pres australii se spolecnosti Jet star. V australii je 5 hodin cekani na prestup. Muze to byt nejaky problem? Kamarad se zminoval ze jet star nema zarizeny bezvizovy styk pro svoje pasazery ani do tech 8 hodin.

Tera
22. 06. 2015 v 19:42

Chtěla bych se zeptat, zda je rozumné brát si sebou vodní dýmku a nějaké tabáky do vodní dýmky? Kdyby přece jen proběhla kontrola a objevili mi to, zabaví mi to nebo se mi může stát,že mě pošlou zpátky?

Radek
19. 03. 2015 v 18:15

Děkuji Djonovi za odpověď, taky věřím, že to dopadne dobře!

Djon
19. 03. 2015 v 12:38

radku zadne problemy bych necekal. Pokud clovek neni idiot jsou fakt vklidu :] nuz verim ze neni problem pokud ho nemas v kapse ale ve velkem zavazadle.

Radek
18. 03. 2015 v 18:25

Dobrý den, chceme jet s kamarádem přez Taipei listopad 2015 na 3 týdny bez víz. Zpáteční letenku máme, věk 48 a 40. Chceme si půjčit auto na místě, nocleh v kempech a motelech podle toho kam dojedem takže kromě letenky z Christchurch zpět do Auckland žádné rezervace. Máme očekávat nějaké problémy? Ještě dotaz zda mohu u sebe legálně mít nářaďový núž (Leathermann). Díky 

eso
02. 02. 2015 v 7:31
Prosel sem za 5 min. Staci vstupni razitko nebo je specialni na working visa?
Djon
16. 01. 2015 v 8:37

Nepotka, jednak vek hraje ve vas prospech a co si budeme nalhavat lidi jenz jsou poslani nazpatek jsou vetsinou paka co si vezou 30 dolacu letenku maji na pres za 3 mesice a kdyz se jich na imigracnim zeptaji co budou delat odpovi ugh. Pripravte si itinerar trasy ukazte co mate zabookovano a budete stoprocentne vpohode. Oni nechteji buzerovat lidi jen jen dobre predchazet prilivu takovych spekulantu jako nekteri sou . 

Rivana
15. 01. 2015 v 10:54

Ahojte! Tak jsme si naplánovali a našetřili na vysněnou dovolenou na NZ, tak, že přes cestovku jsme si zajistili i zaplatili půjčení auta a ubytování v hotelích po trase. Chceme v březnu 2015 přejet oba ostrovy. A jsme určitě starší nad 50 let.

Ale, když jsem si přečetl zdejší diskuzi, tak už teď se mi svírá žaludek, jestli se tam vůbec dostaneme. Letíme přes Dubaj a Sydney do Aucklandu.

Nemohli byste zde napsat a uveřejňovat spíše pozitiva. Nebo mně uklidnit, že mně to nepotká, že se mně to netýká...

Jaana
02. 12. 2014 v 7:16

Omlouvám se, jestli sem tento dotaz moc nepatří..

Jaana
02. 12. 2014 v 7:14

ahojte, mám prosím jeden dotaz ohledně turistických. Jsme tady na WHS, máme již prodlouženo a chtěly bychom zůstat ještě déle. Tudíž zažádat o turistická víza na imigračním, aniž bychom musely opustit zem. Máte někdo nějakou zkušenost s tímto způsobem? Několik lidí nás strašilo, že je dostat vůbec nemusíme... :( 

02. 04. 2014 v 15:18

Proboha, uz tu nepiste kdo jezdite na WHS ze mate vse OK, to snad vyhodili jednoho z 10 000 a to bud kvuli drogam nebo ze meli treba partnera bez viz. Za chvili tu bude 1200krat napsany ze "me pustili" 23.png Ja myslim, ze lidi (a i me) zajima spis proc je NENECHALI projit a jake problemy nastaly, nez ze vas pustili, kor delat z komara velblouda ze mas v batohu backory 32.png (to jsi s nimi asi nebyl v lese na treku - to je totiz duvod proc se na ne vubec ptaji, stejne jako na stan)
Navic Michale s tim IRD - no parada, dal jsi AAckum 10 NZD, aby ti ho zavolali, akorat ti urcite zapomneli rict, ze si tam muzes druhej den zavolat sam a uplne zadarmo. Na karticku budes muset cekat tak jako ostatni a to oficialne 8-10 pracovnich dni a nebo se na ni vykaslat, ja ji nemam a nikdy jsem ji nepotreboval.

Michal
02. 04. 2014 v 3:56

Ahoj, 31.3 jsem přiletěl do Christchurch na WHS přez Dubaj, Bangkok, Sydney a nikde žádný větší problén. Na imigračním pár otázek typu jestli jedu pracovat, jaký typ práce chci dělat, jestli chci cestovat,  jak dlouho se zdržím, jestli jedu sám, koho tady znám... a jestli nevezu nějaký zbráně, rostliny, zvířata, léky... potom bum razítko :)

Na příletověj kartě jsem měl na zadní straně pouze 2x ANO a to, že vezu další boty (jenom pantofle) a další poteinconálně bio nebezpeční věci (roztok na kontakt. čočky). Ani s jedno jsem nemusel vytahovat, na kontrole stačilo říct, o co jde, pán přeškrtnul zeleně a už sem šel na rentgen :)

Hned jsem si zařídil IRD number, na poště čekáte 7-14dní. Ale stačí zajít do AA, připlatit si 10nzd a druhý den vám ho zavolají telefonem. Telefon a BÚ jsem si též vyřídil hned :)

Takže v podstatě den po příletu můžu nastoupit do práce a na letišti jsem vůbec nemusel otevřít kufry.

Mnohem vice je relativni...uvidite, kolik date za to, kdyz si koupite jednosmerku a za tri mesice budete chtit letet domu s dalsi jednosmerkou....ano, samozrejme tu zpatecni pak muzete povetsinou zdarma nebo levne zmenit. a s vizi to chapete spravne, proste to jeste zkousejte.

lekorkad
01. 04. 2014 v 17:37

Dekuji moc za odpoved,,,urcite to nevzdame, na Novy Zeland opravdu moc chceme. Takze vlastne radite, abychom zadost o WHS zkouseli kazdy den a kdyz budeme mit stesti, treba tam nektery den nejake to volne misto bude. 

Ted me vlastne jeste napadlo, ze i kdyz zaplati mnohem vice za tu zpatecni letenku, tak kdyby to vizum pak dostal az toho 1. brezna na NZ, tak se da datum zpatecniho letu jen zmenit...

jeste to uplne nevzdavejte, i ted tam jeho zadost muzete protlacit, obcas se tam stale nejake to misto objevi. ne vsichni z tech 1200 lidi nakonec viza dostali.

zazadat si samozrejme na NZ muze, ikdyz vas to vyjde draz...o tu zdravotni prohlidku minimalne

a samozrejme jakykoliv turista to nemusi mit po priletu zrovna jednoduche...rozhodne musi mit zpatecni letenku. a taky finance k prokazani.

Nize zase preposilam jeden pekny rozhovor meho klienta s imigracnim...holka WHS mela, on ne, uz byl starsi 35 let, na zelande jednou byl, nekdy pres 10 lety.

Mimochodem leteli s EK/QF a zavazadla pana se nasla az za 2 tydny ...

------------------------------------------------------------------------------------

Peťula šla přede mnou a žádnej problém.

Mě dali vizitora, pak sem hodinu řešil stracenej bágl, ale to už na mě čekali imigrační.

Myslím že sem tam seděl 2,5 hodiny.

Co tu chcete.

Turista a za kamaradama.

Minule jste byl turista a pracoval jste.

Legálně, dostal sem později seasonal.

Ale pracoval jste.

Ale legálně.

Proč.

Protože mi to nabídli.

Jedete pracovat?

Ne.

Pracoval jste jinde v zahraničí?

Anglie

Legálně?

EU.

Co pak??

Škola a stavěl jsem dům.

Co jste studoval??

Elektro.

Víte o možnostech v Cantenbury?

Ano.

Přijel jste pracovat?

Ne.

Proč jste tu???

Cestovat a navštívit přátele.

Minule jste žádal o pracovní povolení do sadu, budete znova žádat, když jste elektrikář??

Ne.

Takže jen turista???

Ano.

Na jak dlouho???

Dva a půl měsíce.

Budete prodlužovat???

Ne.

Tak když nebudete prodlužovat a ani nepřijmete pracovní nabídku, stačí vám limitované vízum. To nejde ani prodloužit a ani předělat.

Vyloženě si mě užívala a pak mi zrušila vizitora a dala limitovany vízum do 30,3, protože letenka byla na 27,3

Samo že těch otázek bylo mraky a dokola, a spousta zdánlivě nepodstatných a pořád někam chodila. Ona věděla, ze jsem se kdysi zaregistroval pro více info o možnostech v Cantenbury a myslím, že to bylo to hlavní.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

lekorkad
01. 04. 2014 v 16:50

Vsechny zdravim a predem dekuji za prispevky diky nimz si clovek muze udelat obrazek. 

Zadala jsem letos o WHV za sebe a pritele, jelikoz pritel pracoval, kdyz se aplikace otevrely. Moje aplikace prosla, ale pritelova uz bohuzel neprosla diky uplnemu  zaplneni mist. Zkousela jsem jeste narychlo svou zadost zrusit, abychom si pristi rok zazadali spolu ve stejnou chvili, ale bohuzel mi vizum udelili drive, nez zrusili mou aplikaci. Tim padem ja WHV mam, ale pritel ne. 

Rozhodli jsme se, ze poletime v lednu 2015 s tim, ze pritel pouze jako turista na 3 mesice a ze hned 1. brezna si zkusi zazadat o WHV primo ze Zelandu.  Je to takhle mozne?

Navic jsem tady cetla, ze jsou pradvdepodobne problemy na letisti pokud jeden z nas WHV ma a druhy je jen turista - takze je lepsi jit oddelene? 

Navic jako turista musi tedy mit zpatecni letenku? Nebo jen staci doklad o dostatecnych financich?

Budu vdecna za kazdou radu a komentar.

Dobry den, osobne si myslim,ze muzu mit v batohu treba ctvery boty a to, jestli mam ci nemam WHS na to nema vliv. Ja osobne tam mel pohovor s imigracnim ale moje dalsi boty videt nechteli, ale videl jsem, jak je jinym klidne i patrne vyhazovali. Jde o to, aby ty boty byly ciste.

25. 03. 2014 v 19:51

Omlouvam se za dotaz ktery uz byl urcite nekde zodpovezen,ale radsi se zeptam jeste jednou : Pokud mame WHS muzeme si vzit s sebou do zavazadla dalsi boty nez ty co mame? Vim, ze je s tim problem kdyz priletite bez WHS. Diky za odpoved

23. 03. 2014 v 21:40

Potvrzuji, dnes jsme prosli pres Aucklandske letiste za ctvrt hodinky, dotazy klasicke - na boty, jidlo, ovoce apod., bez problemu.

16. 03. 2014 v 5:03

Tak za me vcra jsem priletel a prosel jsem asi za tri minuty dve zakladni otazky rentgen kufru a razitko :)

13. 03. 2014 v 14:30

Tak k tomu immigration medical. V centru Aucklandu sakumprdum za 240 dolaru. Zadnych 450 nebo dokonce 535. Bohuzel takovou cenu sezenete jen v Aucklandu.

http://www.ssmc.co.nz/immigration%20medicals.html

Ted jsem dostal aktualni pekny tyden stary popis situace po priletu na NZ, dost casta situace, jeden WHS ma a druhy nema...na klientku jsem apeloval, at se dobre pripravi a urcite se ji ta priprava pak hodila.

Dobrý den, tak se ozývám ohledně vsupu do země. Jeli jsme jako pár. Přítel s WHS, já jako turista. On letenku s odletem za 8 měsíců, já za měsíc a půl. Vystupovali jsme jako kamarádi - přišlo nám to tak nějak rozumnější vzhledem k rozdílné době pobytu.

Jak jsme mohli čekat... výslech nás úplně neminul. Úředník u první přepážky byl mladší kluk, což byla sama o sobě asi špatná volba. Neustále krčil při čtení vstupní kartičky obočí a volal si na pomoc staršího maora, aby mu poradil, co s námi. Řekla bych, že u něj byla obecně vyšší pravděpodobnost, že nás "pro všechny případy" nechá prošetřit. Ptal se, jestli cestujeme spolu, jaké máme plány, co si vezeme v kufru. Odpovědi přešel s klidem, mračil se především u čtení dotazníku. Na tom jsme zaškrtli fajfkou, že vezeme léky (vyjmenovali jsme mu je), jídlo (polévky v pytlíku) a předměty pro kamarádku (knihu a cigarety) a vybavení na výlety (chodecké hole, boty, spacáky). Jedeme oba navštívit kamarády a na prázdniny. Doba odletu i vízum se lišilo viz výše. Mé políčko s povoláním zůstalo nevyplněno. (jsem právě po státnících)

Vyfasovali jsme oba červené P, nicméně ačkoliv můj pas si odnesli neznámo kam, přítel dostal potřebná razítka s vízem. Stejně tak jsem je nadále zajímala především já. Posadili mě hned kousek za přepážky a za chvíli přiběhla usměvavá slečna okolo třicítky, aby si mě na chvilku vzala malinko stranou a vypsala si moje odpovědi na její otázky. Zajímalo ji nejrpve s kým cestuji, poté jaká má víza. Ukázala na mého přítele i na třetího nebožáka na lavičce obžalovaných, jestli je znám. Přiznala jsem kamaráda (přítel) i zmíněného kluka, se kterým jsme se náhodně potkali v AMS a odtud cestovali společně. (jelikož jsme měli sedadla od AMS vedle sebe ani to jinak nešlo). Našeho známého  okomentovala po zjištění souvislostí slovy "Oooh, oukej :-)" a přestal ji zajímat. (nevidim tedy jako problem se k nikomu po cestě přidružit a s vysvětlením se k němu hlásit)

Na přítele se ptala víc. Nadiktovala jsem jí, že má WHS a v zemi bude déle než já, a to s našimi přáteli. Dále chtěla vědět, za kým jedeme. Jména, data narození, město. Jaké mám plány. Vyjmenovala jsem začátek cesty -bacpaker, přelet z AUCK do Christchurch za přáteli, týden na backpackeru a pak kamarádčiným autem přes ostrovy zpět na sever. Chtěla vidět moje letenky do Christ i ty z Prahy do Auckl. a ujišťovala se, jestli je druhý pasažér ten stejný, co s ním ted cestuji. Taky chtěla vědět, odkud jsem letenky na zealand a do christchurch platila a kdy. Odpověděla jsem popravdě, že doma cca 3 týdny před odletem po ukončení studia.To ji také zajímalo. Co jsem studovala a co plánuji dělat, až přijedu do čr. Řekla jsem, že mám nastupovat do zaměstnání 14 dní po návratu z NZ. Nutno podotknout, že jsem měla pro případ potřeby nenápadně nachystanou podepsanou pracovní smlouvu na e-mailu. Dále padla otázka na finance - nechtěla vidět důkaz, stačilo jí sumu nadiktovat a jaká si vezu sebou zavazadla (bacpack). Poslední otázka byla, jestli hodlám v zemi pracovat a jestli uvažuji o WHS. Řekla jsem, že o WHS jsem uvažovala předtím, nicméně mám aktuálně práci v čr, tak jsem se rozhodla pouze pro měsíční výlet.

Poté mi poděkovala a řekla, ať se posadím a zmizela na imigrační. Cca po půlhodině donesla pas s visitor vízem a oznamenim, ze muzeme jit. Předpokládám tedy, že půlhodina byla věnována ověřování pravdivosti uvedených údajů popř. proklepnutí daných kontaktů, protože mezitím se např. přiběhla přeptat se na nějaký bod, co po sobě nemohla přečíst...Vyzvedli jsme batohy a byli navedeni do uliček s čísly. Naše bylo 4 tz. jediná kóje s další kontrolou.

Čtyřicátník za ní byl vcelku na pohodu. Ptal se na ty stejné otázky jako druzí dva úředníci (i ve stejném pořadí - mají na to nějaké regule podle mě).  Navíc jsme měli vyjmenovat, co nás zelandu zajima a co chceme vidět. A pozastavil se i nad zeměmi, kde jsme měli při letu transit. Především ho zajímal čas strávený v Bangkoku a Taipei. Uklidnil se, kdy se dozvěděl, že jsme po dobu cesty neopustili ani letšitě ani nevešli do public zóny. (tz. bych doporučila - kdo se chce mít transit na klid, neriskovat otočení po cestě a na NZ, ať si nechá výlety po městě i stop-overy na zpáteční cestu a vubec neprochazi pres pasovky. Pak by melo byt v tomhle smetu vse v poradku..)

Co se týče žádosti o WHS z NZ... Medical check a x-ray chtějí na místě asi po všech. Mají tu na ně variabilní ceny u různých doktorů. Já platila 535, ale psala jsem si s klukem, co to sehnal za 450. Mě zaskočili ještě žádostí o proof of funds. Na imigračním při vstupu jsem nahlásila sumu "cca 4.000 NZD v CZK" a teď mě šokoval úředník od víz slovy, že mi chybí 200 dolarů... řeším to posláním el. výpisu z účtu na jeho e-mail.

Andrea
13. 03. 2014 v 7:46

nooo, moc pěkné po ránu. Hned je mi zase líp. Mohly mít něco v nepořádku a teď hrát chudinky, ale s přihlédnutím k tomu, že by měly vše v pořádku jako normální mladý čech co tam jede slušně cestovat, poznávat a pracovat v sadech to teda není moc ok. 

12. 03. 2014 v 17:52

hmm, podle me neco slecny zatajili...

Ono vyse uvedene se tyka hlavne a predevsim turistu-pokud se tedy bavime o problemech s imigracnim Noveho Zelandu....vetsina majitelu WHS projde bez problemu za par minut. Nicmene nakonec je to vzdy pak na tech urednicich. Dodneska nechapu, co se presne stalo temto holkam z lonskeho zari, na jejichz prispevek v jine diskusi me upozornil jeden klient.

Dobry den,

na Novy Zeland do Wellingtonu jsem cestovala tento rok v zari s kamaradkou na WHS. Pul roku jsme cestu planovaly, zaridily jsme viza, zpatecni letenky, zdravotni pojisteni, vypisy z banky, vzaly dovolenou cca 1,5 mesice... Planovaly jsme si udelat dovolenou, neco procestovat, pripadne nekde chvili pracovat - ale nejely jsme vylozene kvuli praci.
To, co jsme zazily po priletu na Zeland, bylo jak ze spatneho filmu. Sly jsme hned na kontrolu (Ceska republika - kde to je - u Ruska?), nasledovala smrst otazek na jak dlouho jedeme a proc, co chceme delat, proc nemame domluvenou praci, proc mame zpat. letenky skoro hned za mesic...Proc mame leky ( bolest hlavy, kapky do nosu,..), kontrolovali vsechny podrazky na botach, testy na drogy atd... V mem kufru nasli miniaturni seminko sezamu - asi z nejake housky ;-). Po trech hodinach nas odvezli na policii, kde jsme mely pockat do druheho dne na imigracniho urednika. Vsechno nam sebrali, zavreli nas zvlast do cel predbezneho zadrzeni ( 2x2 metry, betonova postel ;-), byla to lahudka. Stale nas upozornovali, ze je to bezny postup, ze nejsme obvinene z zadneho kriminalniho cinu. Velmi uklidnujici.
Dalsi den prisel imigracni, udelal s kazdou zvlast interview a sdelil nam, ze viza nam rusi, letenky nam prebookuje a dalsi den letime zpet domu. Takze jeste jedna krasna noc na novozelandske cele:-).
Doted nam neni jasne, proc nas vlastne poslali zpatky domu. To byl vylet!

Pokud nekdo planujete cestu na Zeland, pozor na kontroly! Uz jsem procestovala pulku sveta, ale neco takoveho jsem jeste nezazila.

Andrea
12. 03. 2014 v 11:00

díky PetusP za odpověď. Ano máš pravdu, měla bych si uvědomit, že je to pouze první krok, já to samozřejmě brala v euforii po přečtení slova APPROVED že už je vyhráno. O to víc mě pak překvapilo a vylekalo výše přečtené. Ale nenapsala jsem, že se mi něco nelíbí. Budu spoléhat na řádně připravené věci a dobrou náladu pracovníků.

11. 03. 2014 v 13:03

Andreo, na prestupu mit s WH problem nebudes. Co se tyce te "ponizujici a nesmyslne" zpovedi v Aucklandu - schvaleni WH je pouze prvni krok, neni to vstupenka do zeme a o tom, zda te pusti do zeme VZDY rozhoduje az imigracni urednik na hranicich. Mela y sis uvedomit, jak vstricny Novy Zeland je co se tyce dokladovani uvedenych informaci ve formulari. Zkus si pristi rok WH do Kanady a budes jeste rada vzpominta... A jestli se ti to nelibi, nikam jezdit nemusis - WH na Novy Zeland je vyhoda, nikoliv pravo.

Andrea
11. 03. 2014 v 12:15

To jste mě tedy zcela vyděsili. Vím, že se češi různě po světě neumí chovat, ale pořád jsem tak nějak myslela a doufala, že na NZ nás berou jako slušné a pracovité mladé lidi (několikrát jsem to tak i četla). Mám vízum WH a letenku budu mít i zpáteční. Nepoletím přes Dubai a snad nevypadám jako zločinec. Pokud budu mít všechny písemnosti, peníze, vízum a věci v pořádku, tak proč by proboha mi dělali problémy? Přece když už mi to vízum schválili, tak o co jim jde? Píšete že u WHS je to nepravděpodobně, ale někdo výše popisoval tu ponižující a nesmyslnou zpověď. Přijde mi, že to je podle obličejů a nálady lidí, kteří jsou zrovna ten den u kontrol v práci. 

Víte někdo o více problémech při přestupech na letištích nebo příletu na NZ s vízem VHS? Děkuji za něco uklidňujícího. 

Tina
13. 02. 2014 v 2:56

Pridam svoju skusenost, pretoze som sa tiez obavala immigration, aj ked vsetku dokumentaciu som mala v zasobe, akurat ze som tu na nieco tesne pod 3 mesiace, takze kvoli tomu som mala nervy, ci nebudem podozriva ako potencionalny worker :) Cestovala som z Londyn do Aus a odtial na Fiji a potom AKL. Absolutne ziaden problem, rovnako som ani nezaznamenala nikoho nic vybalovat ci aby niekoho nevpustili. Teta sa ma akurat spytala, co chcem cely ten cas robit a to som jej uz sypala info, a ci mam nejake jedlo ich zaujimalo asi vsetkych aj pri baggage check. Trvalo to cele asi 10 minut a to som este stratila opasok z kabata, takze som sa vracala az na entrance a pol staffu so mnou :D musim povedat, ze je tu presne tak skvelo, ako mi bolo povedane a rozmyslam, ze bud predlzim alebo urcite na rok zasa. Kazdemu, kto si nie je este isty na 100 perc, ci prist alebo nie, stoji to za to :)

Alexander
11. 02. 2014 v 5:21

este som zabudol dodat info o batozinovej kontrole: 2x skener a vybalenie stanu a topanok (tu uz je jedno ci ste cech, slovak, madar ci brit]... ale neni mozne sa tomu ani divit, tak krasnu krajinu by si mala chranit kazda krajina !

Alexander
11. 02. 2014 v 5:11

Tak zdravim z NZ. Po veľkom strese pred vstupom na podu NZ som sa rozhodol napisat čo sa prihodilo po prijazde. Len pre upresnenie mojej situacie: Cestoval som s mojou slecnou (ma studijne viza na 5 mesiacov) a este jednym dievcatom. Leteli sme cez Taipei a na letisku v Taipei sa vobec nic neriesilo (dostali sme transfer card a sup do odpocivarny (sprcha, jedlo, pohodlne gauce = dobry spanok). Nekonalo sa v Taipei ziadne vypocuvanie, ani som nezaregistroval nikoho ineho z lietadla komu by robili problemy. V Aucklandu to uz bolo ine. Po vystupeni z lietadla pri pasovej kontrole (slecny presli v poriadku s uz platnym studentskym vizom) mne povedali nech pockam, asi za 5 minut prisla vysmiata pani a zavolala si ma k pultu. Polozila par otazok (cca 10): Preco chcem na NZ? Ci mam dost penazi (stacilo to potvrdit ustne) ? Kedy planujem navrat? Ci neplanujem predlzit viza, alebo pracovat ?  ... co som tak vypozoroval (aj u tretiej slecny co letela snami) tak chceli hlavne aby bol clovek uprimny a neklamal. Sam som povedal, ze ked sa mi bude pacit tak si to predlzim, a ona ochotne podala papier s pobockami kde sa da predlzit. Este sa opytala na zdroje financovania a na nadvahu batoziny (brali sme aj stan, spacaky, 2x trekove topanky pre dvoch... a bolo to checknute na mna)... ale celkovo boli velmi mili a prijemny, urcite prijemnejsi nez 3/4 ceskoslovenskych pracovnikov na uradoch ;)  (celkovy cas bol asi 20 minut)...

01. 02. 2014 v 23:41

Takovy dotaz. Vi nekdo, jestli ty problemy v Dubaji jsou jen kdyz opustite letiste (tim padem pak musite pres imigracku) a nebo i kdyz zustanete celou dobu v prostoru letiste? Protoze teoreticky pak nemusite prochazet zadnou kontrolou (krom security, kde je v zivote nezajimalo kam letim) a letuska nema pravo me posilat zpet. Ja jen, ze za mnou prileti rodice na Nz a budou prave prestupovat v Dubaji. A anglicky se moc nedomluvi.

Ahoj vsem, dneska jsem zase dostal pesimistickou zpravu, nebyl to tedy muj klient, ale stejne se to ke me doneslo. Doporuceni z toho zni, ze vsichni, kdo cestuji na NZ jako turisti a patri do rizikovejsi skupiny- vek nekde 30 let +- asi 10 let, dale pak si myslim asi i starsi muzi,dale pak hlavne ti, kteri uz na zelande nekdy byli, by meli zvazit cestu pres Dubaj. Protoze zase nastal pripad, ze cloveka rovnou v Dubaji obratili domu. U zadneho meho klienta jsem toto nikdy nemusel pri jinem smerovani resit a pres Dubaj jsem zas az tak moc casto neprodaval, protoze Emirates nepatri zrovna k nejlevnejsim.  Takto panovi vznikla skoda cca 35tis.

Toto upozorneni se netyka majitelu WHS nebo jinych viz, pochybuji, ze jim by delali problem.

Dalsi upozorneni, pokud si koupite letenku na Zeland pres Dubaj a z Dubaje mate QANTAS, spocitejte si hodiny v australii, jestli jich tam mate na prestup vice nez 8, tak bez viz do Australie ani nezkousejte odletet. Dost casto tam prave tech hodin byva vice nez 8. Emirates vas rozhodne uz v Praze do letadla nepusti. Toto jsem resil vcera, opet letenky koupili nekde jinde, tam je na to neupozornili, emirates je poslalo z letiste domu a skoda za dva tak 16tis.

a zde jiz citace zacarovane Dubaje:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dobrý den pane Thér,

jen Vás chci informovat o dalším zamítnutém vstupu na NZ, protože atmosféra skutečně houstne. Cestující by měli být vážně na pozoru.

Kamarád (30 let) s výbornou angličtinou, elegán - žádný vandrák, trvale zaměstnaný v ČR. Vše potřebné k bezproblémovému vstupu měl (finance - výpis z účtu, potvrzení od zaměstnavatele, zpáteční letenku...), nikdo to po něm však nechtěl ani vidět. Odlétal 23.1. s Emirates - přestupem v Dubaji mu cesta skončila, i přes to, že splnil všechny podmínky pro bezvízový vstup na NZ.

Na NZ byl již jednou na Working holiday vízum. Nyní, po 3 letech chtěl využít tříměsíčního bezvízového styku - jako turista. Užít si letní dovolenou na NZ, navštívit přátele a cestovat. Práci na černo v úmyslu neměl, takže u něj ani nemohli najít žádné pracovní pomůcky/dokumenty v zavazadlech atd.

Zde je zpráva, kterou mi dnes poslal na fb. Stále to řeší s ambasádou a imigračkou, ale obává se, že stejně nic nevyřeší.

"Ahoj, tak ani nejsem na NZ, jelikož jsem byl zastaven v Dubaji imigračním úředníkem, ktery po telefonu urcil, ze me odpovedi nebyly duveryhodne. Tim padem, jsem mu ani nemohl ukazat letenku, vypis z uctu a potvrzeni zamestnavatele, ze se v dubnu vratim... ted to resim s ambasadou a tak,ale obavam se, ze stejne nic nezmuzu"

...Tak jen, abyste byl v obraze, že problémy při vstupu na NZ stále trvají i v Novém roce.

vladko
21. 01. 2014 v 5:04

pred troma dnami som priletel na NZ na WHS. mal som jednosmernu letenku. cez imigracne som presiel asi za 5min. Nic ich nezaujimalo. Nechceli vidiet any proof of funds, spiatocnu letenku, nic.

pane Ther, prave ze jste to pochopil špatně, ano u prvniho člověka jsme meli par rychlych dotazu a velke červené P, u druheho pana (s kufry) bylo vice dotazu,nejvice samozrejme na naše plany a campova
15. 01. 2014 v 2:14
Barča
14. 01. 2014 v 15:03

Ahojte,

Mám v plánu odlétat 31.3.2014 z Prahy do Aucklandu na WHS.

Čekám jen na WHS (1.3.2014) a mám dilema jestli si už teď koupit letenku. Na imigračních stránkách píší, že do 4 týdnů vyřídí WHS určitě. Mám strach, že když si zaplatím letenku už dnes tak to úředníci nestihnou vyřídit. Bohužel letenka dlouhodobě zabookovat za poplatek nejde. A každým dnem se letenky zdražují. 

Otázka tedy zní.

Je možnost, že mi na úřadě nestihnou vyřídit WHS do 4 týdnů, když 1. března podám online žádost?

Díky s pozdravem Derek.

09. 01. 2014 v 15:57

v  ČR nelze sledovat..  zkouším to najít jinde, jsem zvědav

09. 01. 2014 v 8:27

Všem co mají obavy při vstupu na Zéland můžu doporučit NZ reality show border patrol, člověk si může udělat představu co ho tam může potkat :)

http://tvnz.co.nz/border-patrol/index-group-5071690

Milda
08. 01. 2014 v 18:53

Chtěl bych se zeptat jak je to s tím prokázáním financí při vstupu na NZ? 

tomas> pokud mate WHS, tak je celkem nepravdepodobne, ze by vas nejak dlouho zdrzovali, nebo nedejboze nevpustili, pokud neudelate nejakou blbost, jako treba nedovezete na zeland nejakou zakazanou zbran/coz se prave loni takto nekomu stalo/...

barca>trosku jsem se u vas ztratil, protoze "prvni pan" to je prave ta pasovka, kde vas ceka jen prvnich par rychlych dotazu. klidne vam vrazi razitko na 3 mesice a jdete si pro kufr. a pred scannerama ceka dalsi "tridic", ktery me prave poslal na 4.lajnu za plentu a tam jsem pak tvrdnul pul hodiny u vyslechu, a predpokladam, ze mne tam prave poslalo to velke cervene P na priletove karte. vy jste pravdepodobne za plentu nesli a poslali vas do rady 1-3, kde se lidem taky hrabou ve vecech  a resi tam ty boty, stany, jidlo a podobne a pak jeste veci projedou scannerem. Pak uz se nejde na pasovku, ale rovnou jste v priletove hale.

jinak jsou i opacne situace, zminim pripad, o kterem jsem slysel nedavno/omlouvam se za zverejneni, ale aspon starsi rocniky to treba uklidni/, nedavno pricestovala do AKL jedna starsi pani s horsim zrakem, ktera nebyla schopna vyplnit tu priletovou kartu, protoze krome horsiho zraku neumela ani moc anglicky, takze imigracni zatelefonovalo osobe, krera cekala na tu pani na letisti, spolecne to nekde vyplnili a pani bez problemu prosla.

a taky jsel slysel o jedne veci, ktera tu jeste mozna nezaznela> kdyz tam jedu na visitora, tak bych nemel s sebou brat takove veci jako pracovni boty, obleceni, rukavice, monterky atd a to by nejlepe asi nemeli delat ani rodice, kteri by to vezli svym detem. napr 40lety otec cestujici na visitora vezouci komplet pracovni odev svemu 20letemu synovi, ktery vlastni WHS a toho casu jiz normalne legalne pracuje na zelande...tak tento 40 lety otec by se pravdepodobne mohl dostat do problemu.

Tomas
08. 01. 2014 v 13:18

Ahoj,

mám takový dotaz, víte o někom, kdo měl WHS vízum, splňoval vše co má a nebyl vpuštěn na Zéland?

Dik

jana
06. 01. 2014 v 18:21

P. PetusP, děkuji za odpověď, staří kuřáci to mají problematické, to se nedá nic dělat. Jedeme na 6 týdnů na návštěvu k nekuřákům, ale sportovcům. Tak ti nám moc neporadí. Možná, nás chuť na cigárka přejde, když budeme chodit po kopcích a horách. Ale to nevím. Ještě jednou díky.

06. 01. 2014 v 6:30

No a pak kdyz to prekrocis tak platis podle tedle tabulky:

http://www.customs.govt.nz/features/charges/feetypes/Pages/default.aspx

Takze pozdravujte svoje osobni udirny 37.pnga sve penezenky.

06. 01. 2014 v 6:14

Jani, strejcek google je vazne rychlejsi 32.png
http://www.customs.govt.nz/features/charges/dutyfree/Pages/default.aspx

On entering New Zealand you are entitled to bring in the following quantities of tobacco products free of Customs duty, provided that you are over 17 years of age and that the goods:

Accompany you through the Customs arrival process. Are for your own personal use, or are intended as gifts. Are not carried on behalf of another person. Are not intended for sale or exchange.

If the above is applicable the following amounts are allowed duty free:

200 cigarettes or 250 grams of tobacco or 50 cigars or a mixture of all three weighing not more than 250 grams.

Any amounts over the above will be liable for Customs duty and goods and services tax (GST).

jana
05. 01. 2014 v 22:27

Taky jedeme na NZ, mám jeden zvláštní dotaz. Jsme kuřáci a chceme si vzít sebou cigarety, každy asi 3 kartony. Nemá někdo s tímto zkušenosti, kolik se může toho převážet. Vše bych asi napsala do jejich dotazníku. Z vašich příspěvků si vezmu ponaučení.

05. 01. 2014 v 18:56

Pochopila jsi to spatne, problemy muze mit kdokoliv kdo sem jede na jakoukoliv dobu na turisticke povoleni a ta se na letisti vydava pouze na maximalni dobu 3 mesicu.

Petra
05. 01. 2014 v 16:24

Ráda bych se zeptala zkušenějších, zda jste měli nějaké problémy při cestě na NZ bez víza, tj. na dobu kratší 3 měsíců. Já tam jedu v únoru s partou na tři týdny, mám zpáteční letenku a rezervaci ubytování na první dva dny, tak jen doufám, že s tím nebude žádný problém. Pokud jsem to dobře pochopila, tak největší problémy dělají těm, co tam jedou na turistické vízum, tj na dobu delší 3 měsíců, bez povolení pracovat?

Barča
03. 01. 2014 v 21:06

Tak aby tu nebyli jen negativa. Přiletěli jsme 1.12.13 na Visitora a měli jsme strašný strach co nás právě na imigračním čeká, překvapivě jsme neměli žádný problém. První pán se ptal jestli máme peníze a my že ano, co chceme dělat my na to že chceme procestovat oba ostrovy, pán na to že to teda máme co dělat, též jsme dostali na kartičkuě červené P. Po vyzvednutí kufrů se nás ptali jestli máme stan a my že ano, že je ale nový, že máme ještě trackový hole a že jsme je myli, stejně jako sandále co jsme měli v krosně, on na to ok! chtěl vidět jen podrážky od bot, který jsme měli na sobě. Napsal nám na kartičku TENT IS NEW a šli jsme na pasovku, vše ok ;)...pro jistotu jsme měli napsaný v angličtině podrobný intinerař, připravený všechny rezervace jako great walks i zpáteční letenky atd. nic ale nechtěli...

29. 12. 2013 v 6:00

Myslíte, že by mohl problém na imigračním nastat i při opakovaném vstupu na NZ? Mám WHS, letím na dovolenou na Samou a pak se před odletem domů vracím na pár dní do Aucklandu. Zpáteční letenku do ČR mám. Tak to by snad problém být neměl, ne?

28. 12. 2013 v 1:23

kj - Tvůj dotaz asi úplně nepatří do tohoto vlákna. Ale... není to ani tak o tom, kolik máš na dokazování při příletu (které stejně většinou nikdo neřeší), ale kolik máš na to aby jsi tu přežil do první výplaty. Může se totiž krásně stát, že budeš hledat práci klidně měsíc (nebo taky můžeš mít štěstí a dělat hned na prvním sadu na který dojedeš). Počáteční náklady u nás na osobu - 27 letenka, 6 pojištění, vízum skoro 3, nějaké tisíce padly za krosnu, další vybavení a očkování (skrz zpáteční cestu přes Asii), počítej další tisíce NZD za auto osobák od 1500 výš, dodávka od 3000 výš, měsíční náklady cca 1000 NZD na osobu. Na druhou stranu se tu pak dá pošetřit i s minimálkou, takže když si něco půjčíš, tak se to dá pak povracet...

http://jency.info/zivot-na-novem-zelandu-neni-zadarmo/

kj
27. 12. 2013 v 12:58

A to jste fakt všichni měli před odletem našetřených cca 120 000 - jistina, letenka, pojisteni, vizum? Jakože, já to mám sice v plánu, ale přestože mám už dvě práce nyní, myslím, že to celé mít nebudu a část si chci půjčit a pak obratem vrátit :)

Proky
25. 12. 2013 v 20:58

Letel jsem v letos v unoru tam a v kvetnu zpet. Pres Soul, kde jsem byl tyden, do Aucklandu a naprosto v pohode. Turisticka viza jsem dostal na letisti a to jsem tam uz v roce 2009 byl. Asi je to o stesti, jak je clovek obleceni a jak se tvari :o) Pristi rok tam zase planuji letet. Na dvou mistech uz tam mam dobre mistni zname, ktere muzu po priletu oznamit jako referenci. Drzim palce vsem co to mysli z cestovanim na NZ i jinde poctive a cestovani zdar!

23. 12. 2013 v 6:52

Tak s tim prirucnim zavazadlem je to celkem bezne treba ve Vidni, taky jsem na to cumel, kdyz pacholik chodil mezi napraskanym malym gejtem a nahodne si rucne potezkaval kufriky 32.pngaz pak kdyz se mu to nezdalo, tak ho sel prevazit... Asi to delaji proto, ze si lidi jeste kupuji hodne veci v Duty free shopech - a ono treba dve tri lahvinky whisky uz udelaji treba 3 kg navic 34.png

pardon, pojizdny kufrik a security kontrolou :-) ...nejak mi nejde smazat predchozi prispevek a vlozit znova.

Zajimave byly i dotazy pri odletu ze zeme-vystupni pasova kontrola...clovek by cekal, ze vam jen vrazi razitko do pasu a ono ne  :-)...jak dlouho jsem tam byl, co jsem tam delal, kam letim, jake je moje zamestnani a jestli na Zelandu nekoho neznam...za minutu hotovo, ale stejne, asi prvni zeme, kde se me pri odletu takto detajlne ptali... a taky asi poprve, ze mi vazili prirucni zavazadlo...pojistny kufrik...taky zajimave, ze mi ho nevazili lidi u checkinu nebo u gatu, ale zenska tesne pred secutiry kontrolou a kufriky vazila vsem, batohy nikomu. nastesti jsem to mel 11.5kg tesne pod limitem, tak jsem prosel bez problemu.

21. 12. 2013 v 17:57

Jitka, tie peniaze musis mat pri prilete na NZ. Mat so sebou vypis z uctu z banky. Ja letim za par dni, tak dufam, ze im bude stacit v cestine. Ale zevraj ich to ani moc nezaujima... :)

15. 12. 2013 v 20:31

Pri zadosti o WHV nic dokazovat nemusis... I pri priletu to tobe nemusi vubec nic chtit...

Jitka
15. 12. 2013 v 15:22

Ještě jeden dotaz na zkušené :) Stalo se někomu z Vás, že jste nenašli práci a museli jste se vrátit domů dřív? Utratili celou tu jistinu a museli se vrátit dřív? Díky, jde mě o to, že počet lidí , co ročně míří na Nový Zéland je obrovský a ten ostrov, teda dva ostrovy :), nejsou nafukovací.

Jitka
15. 12. 2013 v 15:16

Ahoj, prosím Vás mám jeden dotaz. Jak je to s udělováním víza working Holiday pro Čechy? Kvóta se otevře 1.3.2014 a já už při žádání o to vízum budu muset mít na účtě těch cca 72000 Kč, což odpovídá zhruba tomu ekvivalentu 4200? Nebo tyto peníze musím mít až při příletu na NZ? Každý mi to říká jinak, moc se v tom nevyznám? Díky za odpověď.

Javor
11. 12. 2013 v 5:46

V roce 2011 jsem prošel v pohodě a to jsem měl v kapse Neurol a v kufru 6 balíků antidepresiv přilepených na dně pod pláštěm. Dodnes jsem docela překvapenej :D

Janča
02. 12. 2013 v 22:02

Díky Petus :) Ještě mě napadlo nechat si v práci vystavit potvrzení, že jsem v ČR zaměstnaná a mám to opravdu jako dovolenou..Vím, že někdo by si s tím nelámal hlavu, ale vážně bych nerada zaplatila letenku a pak jela zas zpátky :)  Ale tak snad to bude ookkkk :)

02. 12. 2013 v 18:58

Janco, ja bych se toho nebal, normalne rekni pravdu, myslim, ze je lepsi rict, ze tam nekoho znas, alespon se ma o tebe kdo postarat, klidne tam ochotne nech na ne kontakty, kdyz se na ne budou ptat, je to pro ne jistota, ze se tam nebudes nekde poflakovat sama. Navic, tezko by ti nekdo veril, ze jedes na solovku, to by bylo krajne podezrely. Ja myslim, ze zas tak domu lidi neposilaj, maximalne ti daji restricted visa, coz v pripade ze tam skutecne jedes jen na dovolenou vubec nevadi.

Janča
02. 12. 2013 v 14:38

Tak to jste mě teda moc nepotěšili :( Plánuji tam letět v březnu na měsíc na turistu - za přáteli, co tam jsou na WHV... A teď nevím, zda bude pro mě lepší řict, že tam plánuji jet za nimi a podnikat ten měsíc výlety s nimi a nebo se o nich raději nezmiňovat?? 

k.m
01. 12. 2013 v 20:35

hmm tak to nějak tvrdě zpřísňujou....já jel jako turista loni v prosinci a u mě to pro srovnání probíhalo takto:

1.)pasovka -  tlustá znuděná černoška se na vstupní kartu ani pořádně nepodívala a štempl jsem dostal bez jedinného slova(je pravda,že jsem si jí po kratším pozorování cvrkotu vybral..)

2.) vzal jsem si zavazadlo a pokračoval,žádného koše "deklarovat nebo vyhodit" jsem si nevšiml zastavil nás celník a měl jen jedinný dotaz zda máme jiné boty než ty co máme na sobě,takže jedinné slovo anglicky které jsem pronesl bylo "ne"!

3.) imigrační ?! nikdo nás nezastavil

4.) zavazadla nám očichal pes a bylo hotovo!

01. 12. 2013 v 19:17

Jj, fakt se hrabali v mailu. Hodně je zájímaly moje rezervace letenek a korespondence s Air New Zealand. Jinak ostatní maily byly většinou česky, takže věděli prd. Jinak jak píše Olda Thér. Atmosféra houstne. Až mi připadá že je ve vzduchu nějáké drsnější opatření pro čechy. Třeba víza jak to bylo s Kanadou.

zdravim ze Zelandu a pridam se i ja se svoji troskou do mlyna a vezmu to trosku podrobne.

priletel jsem vcera linkou korean air s mraky korejcu a par cechama.

Vezmene to postupne a ta upozorneni jsou predevsim pro cechy, kteri tam jedou na turistu a jsou v neduchodovem veku, tj predevsim mladi cesi, at uz holky nebo kluci>

1. vystoupite z letadla a s vyplnenou priletovou kartou jdete s prirucnim zavazadlem na pasovou kontrolu.

V priletove karte radeji vse po pravde vyplnte a nenechavejte cokoliv prazdne. ja jsem zaskrtnul, ze vezu nejake jidlo/coz byly treba cokolady nebo susenky,krupky, musli tycinky a med,coz jsem si blbec neuvedomil, ze med fakt ne. a nechal jsem praznou kolonku pernament address na novem zelandu, protoze kazdy den budu spat nekde jinde.

Predemnou slo hodne korejcu a at uz byli stari mladi, neumeli kolikrat vubec anglicky, tak proste clkem rychle prosli.

celkem mily pan zacal, kde budu dneska bydlet, ja protoze jsem realne mel bydlet u cechu, coz sice vubec nic neznamenalo, ale nechtel jsem to priznat, tak jsem odpovedel, ze v hostelu na queenstreet ale ze kazdy den budu bydlet nekde jinde a ze mu muzu ukazat rezervace. rezervace ho vubec nezajimali a to ani zpatecni letenky, ale zcela jasne se znova zeptal, kde dneska budu bydlet. tak jsem rekl jmeno jednoho hostelu v AKL, ktery jsem si pamatoval a on to tam spokojene napsal.Pak nasledovaly otazky typu, kam vsude pojedu, duvod proc jsem si vybral pro cestu novy zeland, jestli uz jsem tam nekdy byl, jestli tam nekoho znam, jestli cestuji sam nebo s nekym. cele to trvalo tak asi 5 minut, az na to ubytovani v AKL bych rekl ze celkem v klidu rozhovor, nicmene musite byt opravdu pripraveni a pokudmozno sebevedome odpovidat. pak mi dal razitko do pasu na tri mesice pobytu a sel jsem dal. Letel jsem s jednou svoji klientkou, ktera nebyla v AJ tak zdatna, ta prosla hned za mnou celkem rychle. Jedine, co mi v tu chvili pak kazilo naladu bylo velke cervene P na priletove karte, kterou jsem dostal zpet a slecna to tam mela taky.

2. vyzvednete si z pasu svoje velke zavazadlo a jdete na kontrolu veci, co vezete. prochazite kolem kose, kde je napsano DEKLAROVAT, nebo VYHODIT. Ja jsem nevyhazoval nic, protoze jsem deklaroval. prijdete k osobe za malym stoleckem, ktera  dela predvyber ke scannerum.

jakmile je sance, ze nekdo ma pocit, ze nejak cestujete spolu, tak se vas bude snazit vsude posilat spolu, proto bych asi v situaci, ze radsi nechcete, aby bylo znat, ze cestujete spolu, tak aby mel kazdy svoji rezervaci a stali jste hodne daleko od sebe...napriklad me napada prave kombinace drzitele a nedrzitele WHS viz, ktera mi prijde mirne nebezpecna.

no protoze jsme meli beztak oba na karte P, tak nas poslal bez nejakych otazek a komentaru, ktery pan na predvyberu vedl s ostatnimi na gate/lane 4...to je to blbe cislo, ktere znamena cestu za plentu k detajlnejsi kontrole. pri prichodu jsem tam videl nejakeho tak 20leteho kluka, ktery mel na pasu vyndane absolutne vsechno,co sebou vezl.no, uprimne, v tu chvili jsem se moc dobre necitil

3. dejtalni imigraci pohovor

Prisel tak asi za 5 minut pan, ktery vypadal jak clen al kajdy, omluvil se za me cekani,byl mene durazny, nez ten prvni pan na pasovce a zacal pohovor. v zasade kolikrat to same, jako predtim, jen se nekolikrat opakovala otazka, jestli na novem zelandy nekoho znam nebo neznam, jestli je v teto budove osoba, kterou znam, pokud na novem zelandu nekoho znam, tak co ty osoby delaji, na jake povoleni tam ziji. kde jsem byl v poslednich 30 dnech, kam pojedu po tom, co skoncim na novem zelandu, pres co jsem letel a prec co poletim. v teto chvili budete muset ukazat tu odletovou letenku ze zelandu a pro me bylo uplne jedno, ze byla v cestine. ukazal jsem, kde je odlet 20. prosince a panovi to stacilo...on ma u sebe internet, takze myslim,ze je schopny si online overovat, co mu pripadne obcas rikate. dale mi urcite pomohly rezervace autobusu a dalsich vyletu a ubytovani, kde si k sobe opisoval itinerar meho programu cesty busem. zajimalo ho i treba to co delam, ja rekl ze jsem travel agent, a on jestli mam nejake vizitky...ja ze jo, tak sahnu do krabicky do kufru, tam jsem zjistil, ze jsem je vsechny posledne na letisti rozdal a krabicku nedoplnil, takze nakonec zadne nemam, to ho ale nevyvedlo z miry, tak jestli mam nejake internetove stranky. rekl jsem mu dvoje a on se na oboje dival. dale otazky typu co delam konkretne, jak dlouho to delam, jestli jsem podnikatel nebo zamestnanec.dale jsem znova psal na napirek znova svuj telefon, ackoliv ho mel na priletove karte a adresu domova. dale ho zajimalo, kolik vezu penez a jestli to nejak muzu prokazat. tak jsem rekl, ze mam asi 400usd cash a kolik mam na karte, tu videt nechtel a zadne vypisy taky ne a nechtel videt ani ty USD, jeste jsem mu zduraznil, ze uz mam beztak vetsinu veci zaplacenych, takze si budu kupovat hlavne uz jen jidlo.realne jsem mel jeste asi 9tis KC, ktere jsem pak v AKL vymenil s cechama za NZD. ale ceske koruny by ho asi moc nezajimaly a to, ze vymenuji penize mimo smenarnu by ho asi taky nepotesilo, takze o CZK jsem mlcel. pak byl dotaz, co presne mam v zavazadlech, takze to jsem mu zhruba vyjmenoval. vubec ho v tu chvili nezajimalo, ze vezu nejake jidlo. zajimalo ho hlavne to, co jsem zaskrtnul, ze nevezu, napriklad veci v hodnote nad 700nZD a podobne.to bych mozna presvihnul, protoze vezu dva notebooky, kameru a zrcadlovku,a le to jsem si rikal, ze nejak ukacam, ze to je stare. ale toto nejak moc neresil ,kdy jsem tyto technicke veci jmenoval.no tak asi po tech 20 minutach jsem dostal razitko na priletovou kartu passed a pan mi rekl, at jdu ke scannerum, ze si me zavolaji. tak jsem zajasal, ze se pravdepodobne vyhnu te ponekud potupne kontrole vsech osobnich veci. moje klientka dostala vedle nejakou pani, byla hotova o dost drive, ale pak tam musela cekat prave bohuzel na tu kontrolu osobnich veci. taky jsem vedle sledoval mladou korejskou rodinu s deckem, ktera neumela temer vubec naglicky, meli zavazadel jak kdyby tam meli bydlet a pani imigracni urednice se jich pomalu, srozumitelne a jak blbcu ptala, jestli to vedi, ze tam bydlet a pracovat nesmi. oni tak nejak nerozumneli, presto sli pak na scanner stejne jako ja, tj prosli i bez te osobni kontroly veci.

4. kontrola na scannerech. zde dojde na to, co vezete a nemate, rekl jsem, ze mam cokolady, susenky, krupky a med...s tim medem jsem tusil, ze asi bude problem...chtel ho vytahnout, tak jsem mu ho dal, on se omluvil, ze jakykoliv med bohuzel fakt nemuzu, sebral mi ho, vzal mi priletovou kartu a sel jsem na scanner. jeste se tedy ptal, jestli nevezu nejake boty a stan, boty jsem vezl, videt je nechtel a stan jsem nevezl. na scanneru absolutne bez problemu a ja uz rychlym krokem spechal na uzemi noveho zelandu. kolem sebe jsem predtim videl lidi, kteri byli v tech optimistictejsich gate 1-3, kde mi prislo, ze se beztak hrabou ve vecech skoro vsem a nekomu treba vyhazovali boty- v igelitu to nekam odnasel na likvidaci---aspon tak mi to prislo.

kdyz to celkove zhodnotim, tak muj prilet do USA v 18 letech, kdy jsem mel 16usd v kapse byl proti tomuto prochazka ruzovym sadem a pokud ja jsem si myslel, ze projdu bez problemu, protoze umim anglicky, mam zaplacene rezervace na cely svuj pobyt, nikdy jsem tam nebyl, tak je mi jasne, ze jine ceske turisty v tom blbem veku tam dokazou zkoumat a dusit jeste mnohem dele, ci je poslat domu. jeste jednou opakuji, ze to podrobnejsi imigracni zkoumani se tyka proste hlavne mladych cechu a cesek/ ale asi i slovaku/,kteri jedou na turistu. ostatni mit takove problemy nemusi. videl jsem rodinu cechu s trema detma, ktera v pohode prosla.

L.
30. 11. 2013 v 22:03

Pavel - no to je hustý až se tomu nechce věřit - co mohli číst v tom mailu oni  umí česky ?!

Já byl na turistu před více jak rokem a anglicky neumím ani slovo imigračním i bio jsem prošel bez jedinné otázky jako kdybych cestoval po EU..

Kristýna
30. 11. 2013 v 12:17

Tak s tabákem nevím, jen se přidám ohledně vstupu, taky si nás vytáhli na výslech. Přítel jel na WHS já už jen na turistu. Sice jsme byli připraveni,ale nečekali jsme že náš vezmou společně (šli jsme odděleně). Výslech byl velice v pohodě, spíš jen otázky ohledně drog (cestovali jsme poslední dobou hodně po asii, to je docela zaujalo). Pan imigrační byl moc milej, ptal se na věci jako co máme v plánu, jak se nám tu líbilo předtím, co sme tu dělali a kde, jestli tu známe někoho atd.) ale všem co už tu byli doporučuju připravit si podklady jako napr. rezervace ubytovani..Na to se taky ptal ale newchtěl vidět (každopádně měla jsem je pro jistotu) Kazdej na turistu asi bezpodminecne zpatecni letenku!! Ptali se mě na to nejen při vstupu na NZ ale uz i v Praze pak i v Taipei. 

Lukáš
27. 11. 2013 v 21:45

Ahoj, rád bych se zeptal, jestli nemá někdo zkušenost s dovozem žvýkacího tabáku v pytlíčcích (skruf, thunder). 

Samozřejmě pro svou potřebu. 

Někde jsem četl, že dovolené množství tabáku je 50g. Nejsem si jist, jak je to u žvýkacího.

Je to vůbec na NZ legální ? Nerad bych abych si musel vztekle tabák vyžvýkat po návratu zpět do ČR !!

Díky, Lukáš

25. 11. 2013 v 23:01

Tak taky přispěji trochou do mlýna. Nejdřív se zastanu pana Théra jež si opravdu nedělá reklamu a poděkuju mu že se snaží pomoci. Příspěvky ala PetrusP nebo Tonda škoda komentovat. Já měl velké problémy na letišti v Aucklandu. Měl jsem WHV a jel jsem na vejlet na Tongu. Poté zpět na Zéland. Prošel sem pasovou kontrolou...dostal jsem navíc i 3 měsíce visitory páč mě WHV na Tonze vypršely a šel sem dál. Za rentgeny u vstupu do haly už na mě čekal borec a bral mě dozaru. Čekal mě 3 hodinový výslech! Měl jsem naprosto vše v pořádku, nic jsem neporušil, peněz jsem měl spoustu., ale ani jedna z těchto věcí je nezajímala. Výslech bych dost nepříjemný a hodně ponižující. Ptají se na velmi osobní věci. Pokládají ti stejné otázky.....často několikrát za sebou. Pokud něco říkáš většinou tě přeruší že je to nezajímá. Pokud jim říkáš odpověď na jejich otázku tak tě stejně přeruší s tím že je to nezajímá ! Fakt sem měl sto chutí je poslat někam a přeletět do Sydney. Ptají se na otázky typu : Co jsi dělal přesně před měsícem v 12 dopoledne ? ( ano opravdu toto), S kým se stýkáš. Co jsi dělal ve druháku na vejšce. Jak sis mohl dovolit utratit tolik peněz za letenku ? Kde sis na to vydělal a jak ? Cítíš se v ohrožení ? Citíš se bezpečně ? Co dělají tvý rodiče. Kolik vydělávají měsíčně ? Kde pracují ? Jak se jmenovali za svobodna ? Jaký má vaše rodina majetek ? Nakonec jsem se před nimy musel přihlásit na gmail a oni si četly moje zprávy !!! Ano fakt jo ! Poté mě jen tak vykopli.....bezeslova....jen běž.... Pro rýpaly, nikdy jsem neměl s imigračním, policii, IRD problémy a anglicky umím víc než dobře. Je to fakt hnus když si člověk uvědomí že utratí 25 tis...těší se na dovolenou a pak tě můžou bez dovodu poslat domu. 2 kamoše tak už nepustili na NZ a jednoho do OZz. Indové a Asiati to maj v pohodě, jen Evropanům dělaj takový problémy.

24. 11. 2013 v 5:17

Problemy maj jen lidi s turistickymi jenz tu chtjei byt +-3 mesice....

Vladimír
24. 11. 2013 v 3:08

Ahoj ,

taky se podělím s mými zkušenostmi, letěli sme s kamarádem Praha-Seoul a Seoul-Auckland. V Praze po nás chtěli vidět vízum, vytiskli nám letenky až do Aucklandu. V Seoulu po nás chtěli vidět jenom pas a letenku při nástupu do letadla, nutno dodat, že sme byli pouze na letišti , nešli jsme do města. v Aucklandu se slečna u pasový kontroly zeptala pouze jestli jedem na Working holliday a dostali sme berana do pasu. Na imigračním se nás ptal jestli nevezem ovoce, zbraně atd. podle karty co se vyplní v letadle, přiznali sme nahradní botky a ty nám posléze zkontrolovali. Opět po nás nikdo nechtěl nic vidět. Cestou nás ještě zastavil hlídač se psem, který nás očichal. Všechno proběhlo v naprostém klidu a za půl hodinky sme byli z letiště venku. Takže žádný strach :) Všem vřele doporučuji navštěvu Nového Zélandu, je tady nádherně ;)

Larry
19. 11. 2013 v 19:56

Len najnovsie info z imigracneho (prisiel som 17.11.) - na imigracnom nekontrolovali absolutne nic. Akurat sa spytali ci neveziem ovocie alebo kempingove vybavenie. Potom si pani zobrala pas (nepotrebovala vytlacene viza, zostatok na ucte, nic) a za 5 minut ma pustili. Nemam spiatocnu letenku ani ...

Viac sa ale starali na prestupoch ked som si vyberal palubne listky v Londyne a v Hong Kongu, tam si vzdy na prepaske aeroliniek vypytali viza s otazkou ci nemam aj spiatocnu letenku a na kolko tam chcem ist.

tessinka008---spojujete dve veci, jedna je ziskani viza a jedna je vstup na NZ. Viza WHS klidne muzete dostat aniz byste musela mit na ucte ekvivalent 4200NZD. Druha vec je pak vstup na NZ na WHS viza, kde jednou z podminek je i vlastnictvi 4200NZD ci ekvivalentu. Toto samozrejme nemusi byt zrovna u kazdeho kontrolovano, u vetsiny ani asi neni, ale zbytecne bych to neriskoval to nemit.  

10. 11. 2013 v 21:01
Ahoj, chceme s pritelem odletet na rok pracovat na Zeland, nicmene u udeleni working holiday viz je, ze se musime prokazat castkou 4 200 nzd. Nicmene kamaradka me tam ted odletela take na rok, menila 4000 kc na nzd a vizum ji normalne udelili, nicim se memusela prokazovat. Jak to tedy je?

Dneska jsem mel problem hlaseny z taipei, kluk, turista, zpatecni letenka, prvni navrat za cca mesic a pul>

jediný problém nastal u přestupu v Tai Pei na let do Brisbane kdy mě zřejmě dezinformovaný šerif (nebo co to mělo znamenat) odmítl pustit k odbavování protože sem nedisponoval žádným vízem. Tak jsem se mu snažil 15 minut vysvětlit že pro visitora na 90 dnů žádné nepotřebuju.. Ukázal sem mu i spáteční letenku ale nad tim jen mávl rukou že ho to nezajímá.. No ale nedal jsem se a po nějakém čase vyměknul a k přepážce mě pustil..

--------

Tj i pro turisty bych celkem doporucil si vytisknout treba toto>

http://glossary.immigration.govt.nz/visafreecountries.htm

22. 10. 2013 v 21:42

super vdaka za odpoved. Ak by to bolo mozne dostat kontakt na teba lebo mam este nejake otazky a aby som to tu nespamoval zbytocne. Napriklad ci je moznost najst nejaku predlohu toho formulara co bude potrebne vyplnit aby som nikde nezavahal ani minutu alebo ten medical ci je potrebne tam posielat pred ziadostou ,po alebo ci vobec to som sa nejak na ich strankach presne nedocital asi som to prehliadol niekde. Fakt by som to nechcel nechat na nahodu a vsetko si do predu prirpavit. Tak vdaka este raz

22. 10. 2013 v 18:55

dostal som ich tento rok, do 20 minut bolo po kvote, to znamena ze 00:01 nasho casu uz musis vypisovat formular. Mna nechcelo pustit na platbu, takze do nekonecna refresh stranky a nakoniec sa podarilo

22. 10. 2013 v 15:18

Chcel by som sa opytat kedze som z Slovenska a na nas stat pripada iba 100 kusov viz WH a tato quota uz je plna a nova sa otvara 17. Aprila 10:00am Australskeho casu. Dost by ma zaujimalo pripadne nejaak rada ak poznate nejakeho slovaka ktory dostal tie vyza ze aky musle byt rychli pripadne co vsetko si treba dopredu prirpavit na ziadanie online. Kedze som pocul ze vraj mynuli rok sa tie viza rozdali za hodinu. A kedze moj sen je Novy Zeland skusit tam pracovat a zit. Tak to nechcem len tak zabalit kvoli tomu ze tam je malo miest a rad by som to skusil napriek tomu malemu poctu tych viz. Alebo je to nerealne vobec? ma stym niekto skusenosti alebo pozna niekoho kto by mi mohol poradit.
Za odpovede dakujem

18. 10. 2013 v 10:43

Dnes poměrně dost lidí z TaiPei do Aucklandu a vstup naprosto v pohodě... Myslím, že jsem neviděl nikoho kdo by měl problémy.

k.m
17. 10. 2013 v 18:38

Nadruhou stranu se ani nedivím - stačí si přečíst jenom zdejší diskuzy - kde zadarmo(tj. nelegálně) přespat? jak sehnat práci na turistické(tj. nelegálně) vízum? byl jsem chycen při jízdě s alkoholem v krvy   atd. atd.

17. 10. 2013 v 15:04

Pridam sa tiez so skusenostou. Prilietali sme koncom 2012, rodina s 2-rocnym dietatom. Pre immigration sme boli asi adepti na ziadost pre residenciu, a tak si nas riadne podali. Na letisku, bokom na lavicke, sme vysluchom stravili priblizne 2 hodiny. Aj ked som mal vsetky dokumenty do detailu pripravene, nam visitor visa neboli udelene. Nastastie nas neposlali domov, ale udelili nam specialne "Limited" visa, ktorimi nam de facto znemoznili zostat v zemi dlhsie, alebo ich premenit na iny typ viz. Predpokaldam, ze ak by som vsetko nemal naozaj dobre pripravene, tak by sme sa ani na Zeland nedostali.

Este pre informaciu. Na zelande sme navstivili niekolko Imigracnych pravnych kancelarii a vyuzili ich free vstupny pohovor. Tito pravnici nam tlmocili, ze vedia o tom, ze imigracny takto postupuju, a vraj je to strategia nielen voci Cechom ci Slovakom, ale voci celemu regionu vychodnej Europy. Ze v minulosti takto postupovali voci roznym azijskym krajinam, teraz voci Europskym..

Samozrejme, nie je to bezdovodne, ale je to reakcia na to, ze obcania tychto krajin im sposobuju rozne problemy ako je kriminalita, alebo oversteyerstvo.. Takze vlastne si za to mozeme sami svojim spravanim..

Ahojte,

Majo

Vladimír
17. 10. 2013 v 11:40

Zravím,

mám Work Visa,chci se zeptat nemáte někdo zkušenost s návratem na NZ.

Co všechno imigrační zajímá,mám jen jednosměrnou letenku,a s financema na tom nebudu moc slavně.Tak snad bych měl být bez problémů.

Díky za rady.

15. 10. 2013 v 18:03

dakujem, vsetky veci co ste opisovali som si uz pripravil. kombinaciu ste uhadli 

to se co stalo v BKK a v Shanghaji se Vam muze stat i v Hongkongu a i jinde, postupujte nejlepe dle navodu viz vyse, protoze vy predpokladam mate jednosmerku a viza WHS

14. 10. 2013 v 19:28

nie je nejake podobne info aj z Hong Kongu ? Vdaka za odpoved

Barča
14. 10. 2013 v 18:07

Tak to je teda hezký, s přítelem tam jedem na dva měsíce a ted mám teda pěkný vítr z toho že nás tam ani nepustí 11.png

Ohledne Dubaje jsem zacatkem zari dostal tento email, psala ho osoba zijici dlouhodobe na Zelandu. Pokud je problem po ceste a mate WHS viza, tak je to jeste celkem snadno resitelne viz vyse. Pokud by ale ti lidi viz vyse nebyli dostatecne asertivni at uz treba v bangkoku nebo v shanghaji, tak proste dale neleteli.

citace tak jak jsem dostal :

"Za poslednich par mesicu je znamo 8 pripadu vracenych Cechu z Dubaje leticich na Zealand bez udani duvodu- posledni  pripad je ze zacatku tohoto mesice a tykal se clenu nasi rodiny, kteri planovali pouze 2 tydenni dovolenou, meli vsechny nalezitosti v poradku, nikdy zadny problem se zakonem, atd. V Dubaji byli pred tim take bez problemu ale pri prestupu na NZ spoj byli odvolani z odbaveni a bylo jim receno, ze NZ je nepusti do letadla, ze si maji vyridit viza( ktera samozdrejme neexistuji)  Ja sam jsem mluvil s emigrackou v Dubaji- jedine vysvetleni bylo, ze NZ zamitl vstup do zeme- pri zjistovani duvodu na NZ emigracce me bylo receno, ze to neni mozne, ze o techto lidech vubec nemaji zadne info, protoze nenastoupili do NZ letadla, tudiz nejsou v databazi priletu. Toto jsou fakta, ktera se s presnou pravidelnosti opakovala u vsech zamitnutych. Dokonce se mnozi pripady, kdy jsou lidi vraceni primo z Aucklandu, ale to uz bych pochopil, protoze nekteri lide proste ignoruji NZ zakony.

Netvrdim, ze te to musi stat zrovna Vam, jenom upozornuju na nepredvidatelne chovani Dubajskych uredniku, kteri dle meho nazoru maji urcitou tichou dohodu s NZ  pri selekci  Ceskych navstevniku- Cesi totiz a bohuzel uz  ne jen  ti cerni tu v poslednich letech nadelali celkem velke  skody a zmizeli. Takze tak trochu odplata( nikdo to oficialne samozdrejme neprizna, ale je to takove verejne tajemstvi."

12. 10. 2013 v 12:14

Ahoj vsem, klidne se i priznam ze jsem do Oldy tepal ja :-) , ale za nektere nevhodne vyrazy jsem se i omluvil. S tim Oldo musite souhlasit. Jasne vzal jsem si od Vas pojisteni jelikoz nabizite dobrou cenu +pruvodce. A myslim si ze i nase debata o ruznych pojistenich a podminkach pojisteni nakonec mohla i nekomu pomoci

Jinak jsme prilitli na NZ 9.10.  S jednosmernou letenkou na WHS a nikdo se nas na nic neptal. Tak ze pohoda.

Ale nechtel bych zazit 6 hodiny vyslech.... Vsem co sem letite preji mnoho zdaru pri boji s urednim simlem.

Ps: Ti co leteli pres Dubaj opousteli transitni prostor?

Omlouvam se, ale nektere prispevky jsem smazal, protoze byly vulgarni a nemyslim, ze by se tady vulgarity at uz z jakychkoliv stran mely objevovat. Stran letenek a pojisteni at si kazdy udela kalkulace sam, kazdy je svobodny clovek a nemyslim, ze stovky lidi by bylo hloupych a linych se poptat na ceny na vice mistech a chodili by jen ke mne. kdybych vse prodaval za stejnou cenu jako SA, tak bych si ani neskrtnul.  A napr z jara tu do me jeden clovek taky dost tepal, za par mesicu prisel, abych mu sjednal pojisteni. proc ? protoze jsem mu na produktu, ktery chtel koupit usetril 3120kc a navic dostal dva pruvodce v cene kolem 500-600kc/kus zdarma.

Jedinou konstruktivni pripominku co beru je rada lidem si zalozit ucet na mile, pokud nekdo chce zadat kartu, tak zadam do rezevace, pripadne poradim kde co zalozit, ale automaticky jsem urcite vsem neradil, aby si zalozili....ja jsem lital 3x rocne ruzne po svete x let a nikdy jsem stejne nakonec nic nedostal,z duvodu, ze pokazde jsem  letel s nekym jinym, nebo to byly povetsinou levne letenky, kde jsou mile dost kraceny a nez neco poradneho nasbirate, tak vam propadnou.

Milanecek >

pro WHS s jednosmerkou bych si doporucil vytisknout tuto stranku vcetne adresy, muze Vam na x letistich pomoci a nejlepe si udelejte nejakou rezervaci odletove letenky z NZ na nejakem onlinu, vytisknete z www.viewtrip.com nebo www.checkmytrip.com., za rezervace se neplati, pak ji proste nechate jen propadnout.

http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/workingholiday/czechwhs.htm

Od ted prosim v tomto vlaknu diskutujme ciste problemy se vstupem na NZ a bez vulgarit, ja pokud se dozvim dalsi problemy, tak je sem pripisi. diky.

12. 10. 2013 v 9:20

32.pngTondo, na tebe neni potreba kydat hnuj, z tvych vlatnich slov si kazdej udela obrazek. Osobne Ti za to dekuji, uz jsem se lekl, ze by na tom treba i mohlo neco byt. No lidi jako ty se vzdycky najdou. BTW, precetl sis to spatne - kiwaci me POhostili, nikoliv vyhostily 37.png

12. 10. 2013 v 9:08

Můžete sem dát odkaz kde jsou ty podmínky pro vstup na NZ na stránkách imigration?

Díky.

Nevim, jak konkretne zvednu prodej letenek tim, ze na par mist napisi, at si lidi davaji pozor pri vstupu, at si radsi pripravi vice veci nez mene veci, ze situace pri vstupu aktualne pomerne houstne...to bych asi mel psat pravy opak ne ? ze je vse ok a vsichni lette na zeland. BTW stejnou cenu a podminky na spoustu veci rozhodne nemam.

Berte me rady jak chcete, jen jsem chtel lidem pak na letistich usetrit zbytecny stres a opravdu nemam duvod, abych kecal, coz dokazuji i pribehy lidi, kteri sem ted napsali, ze jsem nekecal. Jen jsem chtel poradit a na par veci upozornit.

V zasase jsou problemy dva

1. nevedomost lidi na checkinu, kteri neznaji poradne podminky at uz lidi s WHS nebo s turistickym vizem, problem jsem registroval v SHnaghaji, Dubaji, ted koukam nove i v Bangkoku, ale toto se Vam prakticky muze stat asi kdekoliv, kupodivu v Praze jsem to jeste nejak nezaznamenal. Reste to fiktivnima rezervacema zpatecnich letenek, vytistenim podminek WHS viza

2. problem cestujicich na trimesicni pobyt pri vstupu na NZ, to uz bylo celkem detajlne popsano.

11. 10. 2013 v 11:27

hoj, nechapu zbytecnou agresivitu a chytrakovstvi...TOHLE mi prijde jako cechackovstvi. NZ zdar...

11. 10. 2013 v 10:07

Cechacci typu Tonda by meli drzet hubu, jen proto ze meli stesit nebo proste jen rekli na imigracnim co chteli slyset, neznamena, ze je vsem ostatnim to projde, to prvni vec. Druha vec od student agency si muzete koupit maximalne listek z Prahy do Brna a opacne, ale na letenky jsou snad nejhorsi ze vsech (z vlastni DLOUHOLETE zkusenosti) - nezalezi na cene ale na servisu a pan Ther ma rozhodne drtive lepsi servis nez Student agency.
Jinak specialne pro Tondu dam psychologicky obraz cloveka co tam jede pracovat, ackoliv to uz prakticky velice dobre naznacil sam pan Ther:
- ma zpetecni letenku presne v nejpozdejsi den co to jde (tedy presne za tri mesice od priletu)
- umi stezi par slov anglicky
- nema poneti kam pojede a co bude delat aspon na prvni tyden
- nema zadnou rezervaci ubytovani
- ma sotva par stovek na preziti, nebo nedokaze ze ma dostatek financi na udrzeni se v zemi po cely planovany pobyt.
Uz ej jasno, pane Tondo a dalis? Kdyby nejake dotazy byly, mile rad zodpovim.

Ondrej
11. 10. 2013 v 8:24

Ther nekeca. Byl jsem 6hodin na imigracnim 8.10.2013.Jsem na NZ na turisticke vizum. Spolecne se mnou take zadrzeli kluka na WHS. Stalo me hodne usili presvedcit imigracni pracovniky, ze na NZ skutecne nejedu pracovat. A to presto, ze jsem mel pripraveny vsechny potrebne podklady pro udeleni viza (zpatecni letenka, kompletni itirenar cesty, vice nez dostatecny financi obnos,  zabookovany hostel na prvni dny pobytu atd). Nikomu bych tuto zkusenost nepral... 

Zdeněk
11. 10. 2013 v 7:55

Thér kecá...

11. 10. 2013 v 6:48

ahoj,

V Aucklandu jsme nemeli problem (prilet 4.10.) . Potize nam ale delali v Bangkoku kde jsme meli stopover protoze jsme nemeli zpatecni letenku. Tvrdili ze ji musime mit jinak nas nemuzou pustit. My jsme ale presvedcive tvrdili ze pro ceske obcany dle imigracniho uradu na NZ musi byt bud zpatecni letenka nebo dostatek financi na porizeni letenky zpatky. Nakonec si od nas zkopirovali WHS viza ktera jsme si jen vytiskli z www.immigration.govt.nz/  protoze diky online vizum jsme nic v pase samozrejme nemeli. Zdrzelo nas to tedy pri check-inu skoro hodinu protoze se kolem nas sebehlo postupne asi 6 uredniku. Vse ale nakonec dobre dopadlo. Doporucil bych tedy jeste vytisknout podminky pro vstup na NZ ze stranek immigration kdyby jste potkali neznaleho byrokratickeho urednika jako my :)

Djon
11. 10. 2013 v 3:43
Tonto trosku premyslej nez neco napises, jej to bych chtel moc, jo lidi opravdu domu posilaji a nekdo chce poradit a ty pyskujes.. Spis by bylo fajn zjistit proc je domu posilaj.
tonda
10. 10. 2013 v 23:23

A jak se pozná člověk, kterej tam "už od pohledu" jede makat? to bymě vážně zajímalo! Jinak tady ten příspěvěk je ke  - nikdo nikoho nevyslíchá. To jenom Panu Inženýrovi se propadá prodej letenek tak si dělá reklamu. Btw má stejnou cenu jako Student agency. thats all bro

k.m
10. 10. 2013 v 22:20

No já mám z prosince 2012 zkušenost naprosto opačnou - jeli jsme jako turisti a imigračním jsme prošli naprosto hladce...jediná otázka byla zda máme jiné boty než ty na sobě..

Naopak hodně lidí co tam už od pohledu jeli makat "vyslýchali" důkladně a některé odváděli rovnou stranou!

Z ruznych stran se ke me dostavaji informace o nekolikahodinovych pohovorech na imigracnim pri vstupu na Novy Zeland, nebo dokonce ty lidi rovnou poslou domu, jsou to vetsinou cestujici na turisticke vizum, ale zaznamenal jsem problemy i u drzitelu WHS...zde jsem sepal par rad na cestu...

https://www.facebook.com/LetenkynaNovyZeland

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 14,255 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy