Ahoj Miso,
Neviem presne ake zmeny sa udialy v July, a pravda je, ze obcas tie zmeny dokazu riadne prekvapit, ale nepredpokladam, ze prave v tychto veciach sa dake zmeny udialy, ale kazdopadne si to musis overit. Ale teda co viem ja, tak je velky rozdiel v rozmych zamestnaniech, podlatoho je potom aj co potrebujes k ziskaniu work permit. To co ty pises ze potrebuju skusku IELTS je asi pre to, ze su to zamestnania, pri ktorych je vyzadovana aj akreditacia od nejakej NZ institucie. Toto je napriklad pre pracovnikov v zdarvotnictve, pravnikov, doktorov, elektrikarov,atd. Tyto nemozu iba dolozit vzdelanie zo svojej krajiny, ale musia aj zlozit skusky priamo na NZ. Ale pre bezne povolania toto neplati. Zoznam tych povolani najdes na strankach immigration. Pre bezne povolania plati, ako som ti uz raz pisal, ze dokladujes vzdelanie a dokladujes prax..
Co sa tyka starbugs ci mekac, tak to som prakvapeny, skorej by som tipovel, ze sa jedna len o vyhovorku konkretneho cloveka, ked ta nechcel zamestnat. Malo by platit, ze WHS su plne zrovnatelne s inym typom work visa, a teda, ked ich mas, ktokolvek ta ma pravo na ne zamestnat, a nemusi uprednostnovat inych uchadzacov. Raz mas platne work visa, co WHS su, tak mozes pracovat pre koho chces, a kde chces.
Ahoj.
Jeste bych rada doplnila info co se mi dostalo vcera. Mam kamaradku z Holandska je zdravotni sestra mozna jeste se specializaci. Byla na nz na working holiday ted na turistu a jede na whs do australie a rikala, ze uz skladala IELTS, ale ze ze psani bohuzel mela jen 6.5 a ze potrebuje ze vseho nejmene hodnoceni 7 a ze na to aby dostala working visa pro zdravotni sestru musi overit veskerou svou kvalifikaci a slozit tuto zkousku, takze se ji vyhnout asi nelze a dalsi holcina pro zmenu ruska chce byt doktorka tez ma kvalifikaci z domova a overeni na nz, ale MUSI slozit IELTS
nevim jestli to po X letech odpoustej nebo je to novinka v June (July) kdy se menilo spoustu veci napr ze s working holiday visem me nezamestnaj ani ve starbugs ci mekaci pac misto drzej zasadne pro studenty a lidi s pracovnim povolenim
Ahoj Miso,
Neviem, nakolko relevantne info ma ten tvoj kolega korejec. Pravda je, ze sa mu neda na 100% verit, pretoze minimalne nema nasu, t.j. CR alebo SR matoritu, ze ano.. Takze, kludne to moze byt level 3, alebo level 4, co je pre mna zasadny rozdiel. Ako si uz napisala, overenie od NZQA je kopec penazi, a este im to aj trva min. mesiac. Tak som chcel najst niekoho s maturitou, kto si ziadal o Work visa zo short listu. Myslim, ze tu takych ludi na fore je mraky, nechapem, preco sa k tomu nik nevyjadri.. Jedine info, co zatial mam je od chalana co ma ucnak, a ten dostal od NZQA level 3, takze ja dufam, ze by maturita mala byt level 4. Kazdopadne, hladal som niekoho, kto by to potvrdil, nech nevyhodim 800 dolarov len tak do luftu.. Inac, ak je tvoje zamestnanie na short list, tak ak splnas podmienky pre toto zamestnanie tak ziadnyIELTS test robit nemusis. Ten sa robi, iba ak hned ziadas o rezidenciu. A pokial sa nemylim, tak ak o rezidenciu ziadas az po urcitom case, a pracujes pre zamestnavatela na work visa, tak to staci imigracnemu namiesto IELTS skusky.
Cau.
Ahoj o working visa jsem nezadala ale delam ve vzdelavacim institutu neplacenou staz a kdyz jsem se tu zminila ze bych rada imigrovala a zustala na nz tak mi bylo nabidnuto studovat dva roky business studia (za plnou cenu jako ostatni studenti) level 6, mit brigadu a po absolvovani dostat otevrene working visum treti rok a ja jsem rekla ze si studium ted nemuzu financne dovolit ale ze mam maturitu v hospitality a ze by to tu mohli ocenit a muj kolega (korejec co tu ma nejakyho pribuznyho s tovarnou) se mi jen skoro vysmal do oci ze nejaka hight school je maximalne level 3 (ale ze muzu zaplatit NZQA 800nzd pro overeni).... tez jsem byla u agenta at mi poradi a rikal ze budu muset zaplatit vsecky formality a imigracni papiry plus poplatek dalsich 250 agenture a ze mi mozna pomuzou kdyz to pude........ a ze tak jako tak pro kvalifikovanou praci potrebuju slozit zkousku ielts za 385nzd
Asi neumis moc hledat co. Na http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/skilledmigrant/default.htm -> Points indicator ->recognised qualification http://glossary.immigration.govt.nz/Recognisedqualification.htm -> (NZQF) http://glossary.immigration.govt.nz/NZRegisterOfQualityAssuredQualifications.htm Jestli tomu rozumim dobre maturita je jejich lvl 5 nebo 6