Pokud chces overit podpis pro ucely v Ceske republice, tak jediny clovek, ktery ti pomuze je Honorarni konzul, shodou okolnosti v Aucklandu. Domluv se predem, je to moc hodnej pan, ale cesky neumi. Jo a vezmi si cash v malych castkach, neni to zadarmo a Eftpos tam nema.
http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/australie_a_oceanie/novy_zeland/kontaktni_cesky_urad/-mzv-publish-cz-o_ministerstvu-adresar_diplomatickych_misi-ceske_urady_v_zahranici-novy_zeland_honorarni_konzulat_auckland.html
Btw: Overeni u Justice of peace vam bude v CR uplne k nicemu.
NEJPRVE SI VYGUGLUJ JAK TAKOVA PLNA MOC VYPADA,A CO VSECHNO MUSI OBSAHOVAT.....(JMENO,DATUM NAROZENI,ADRESU TRVALEHO POBYTU,CISLO PASU....ATD)....MUSI I OBSAHOVAT,CO VSECHNO ZA TEBE MUZE POVERENA OSOBA VYRIZOVAT...SAMOZREJMNE TAM MUSIS MIT I OSOBNI UDAJE OSOBY KTEROU TIM TZV.ZPLNOMOCNUJES...A ZASE,JMENO,ADRESA,CISLO PASU...ATD....TADY MI NOTAR NAUCTOVAL 70$.....SAMOZREJMNE NEMUZES CEKAT,ZE TI TO NAPISOU CESKY....TAKZE,A TO JSOU TED DVE VECI.....MUSIS ZAPLATIT ZA PREKLAD,A TAKY MUSIS ZAPLATIT ZA OVERENI PRAVOSTI TOHO DANEHO NOTARSKEHO RAZITKA...PAPA
Plnou moc jsem si pred odletem udelal, nicmene ve finale byla k nicemu. Protoze urcitym uradum nebo bankam nestaci generalni plna moc, ale chteji plnou moc konkretne na urcitou vec.
Zatim vzdycky jsem se s uradama v CR domluvil po netu nebo telefonicky. V pripade kdy bylo nutne neco podepsat jsem si nechal uredne overit podpis tady na NZ a poslal jsem to postou.
Já bych se taky ráda zeptala na plnou moc. Měli jste někdy nějaký problém (banka atd.), který jste potřebovali během vaší cesty vyřešit v ČR (chtěli po vás, abyste se dostavili osobně)? Jde mi o to, jestli mám někomu v ČR dát plnou moc. Bohužel moc nemám komu, tak bych musela asi trochu někoho přemlouvat..
Nemáte někdo zkušenosti s udělením plné moci odtud osobě žijící v čechách? Bohužel jsem to podcenila před odletem a budu potřebovat výpis z trestního rejstříku. Jde to vůbec?