Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Jak vlastně začít?

26. 09. 2013 v 20:55

mám kámošku v kandě odlétala v květnu a prý to bylo dost o fous získat vízum
jinak nz víza prý navyšovali dodatečně kvotu asi o 300 někdy na přelomu duben/květen co mi říkala bývalá kolegyně, co už je touhle dobou na cestě
Každopádně jaro je na zajištování víz nejlepší čas a co si pamatuju tak ve všech agenturách mi léta říkali, že ideální je dojít k nim v lednu (pokud člověk teda nejede na vlastní pěst, což ve finále vychází - snad - nejlíp)

10. 09. 2013 v 17:40

Bohužel WHS už v 37 letech nedostaneš.

Marky musíš čekat na příští rok.

I.
29. 08. 2013 v 21:18

zdravím, chtěla jsem se zeptat, jesli je nějaká šance dostat vízum dkyž je člvoěku 37 let? Díky moc za info

02. 08. 2013 v 20:40

WHS pro Kanadu VYCERPANA uz v koncem dubna!! Taky cekam jak na smilovani! 

02. 08. 2013 v 18:24

Zkuste mrknout na Kanadu ta má myslím taky WHS, ale jaký je stav a co je potřeba to opravdu netuším.

PS: a Austrálii naše nová skvěla super vláda z které se mi chce zvracet tak ta to určitě nezařídí

02. 08. 2013 v 0:42

V Austrálii bohužel není WHS pro Čechy http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/countries.htm Možná by šlo pracovat v kombinaci se studiem.

01. 08. 2013 v 19:30

No to jsi mě vážně nepotěšil :(  Nevíš prosím, jak je to v Austrálii? že bychom to vzali nejdříve tam a pak se přesunuli...docela nám dalo zabrat než jsme se odhodlali a trčet tu do března se nám moc nechce. Každopádně ti moc děkuji za rady a odkaz!!

01. 08. 2013 v 16:34

Ahoj, máte pěkný plán, ale asi Vás moc nepotěším. WHS už jsou vybrané. Zkuste vydržet do března až obnoví WHS víza a budete tedy moci pracovat legálně (sady,vinice atd...) Víza davají od 18 do 35 včetně mám to odkzkoušené z tohoto března (pokud tedy neudělali změnu). Jinak žádal jsem hned na začátku března a na začátku dubna už byla všechna vyčerpaná.

Co jsem se zde dočetl na fóru tak turistické vízum je na 3 měsíce ,ale nazaložíš si IRD (daňový účet), a co lidi psali tak bez IRD (nelegálně) moc zaměstnávat nechcou.

Tady je odkaz na oficiální NZ stránky, kde je popsané WHS pro Českou republiku

http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/workingholiday/czechwhs.htm

Zatím Čao

01. 08. 2013 v 16:07

Zdravím... je nám s přítelem 30. Pracujeme, bydlíme, děti zatím neplánujeme. Než se usádíme, chceme ještě něco zažít. Něco na co budem vzpomínat. Takže opouštímě zažitou zónu komfortu, dáváme výpověď v práci a chceme odcestovat na Nový Zéland! plánujeme to na listopad 2013. prosím můžete mi poradit, kdy zažádat o víza? Máme na ně nárok? prý jsou od 18-30 let a mě bude v listopadu 31.Prý se tam dá být 3 měsíce bez víz. je dobré jet na čtvrt roku bez nich a žádat až tam? Chceme zůstat rok, koupit auto, pracovat a cestovat....Budem vděční za každou radu a snad se tam s některými z Vás potkáme :)

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 14,255 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy