Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

skilled migrant X partnership

radkak
25. 05. 2015 v 10:23
Stepan: dikes :) Jeste jeden dotaz... co se tyce dukazu, ze vztah je genuine and stable.. nechali jste si kopie placeni uctu apod se veci overovat nebo certified copies tykaji skutecne hen dulezitych urednich polozek jako by byla treba kopie pasu, rodneho listu atd. (Ano vim, oboje musi jit jako original se zadosti.. tohle je jen priklad)
25. 05. 2015 v 9:59

Taky jsem daval RC, jako "National ID number", coz se ted divam mohla byt ta obcanka :-) Ale zase bych z toho nedelal vedu. Je to jen slovickareni a to RC je i v rodnem liste.

radkak
25. 05. 2015 v 5:49
A jako popis jsi tam napsal...? Nechci nic zvorat...
25. 05. 2015 v 1:57

Rodny cislo jsem jim tam dal.

radkak
24. 05. 2015 v 19:25
Trochu mimo misu, ale uvadeli jste v zadosti obcanku? Jak je tam kolonka, jestli mate v ramci sve zeme jeste nejake identifikacni narodni cislo krom pasu?
15. 05. 2015 v 7:05

Stepane, do te zadosti svoji pritelkyni urcite zapis, nehlede na to, zda ji to ted pomuze ci ne, protoze pokud ji tam nezaradis, tak od te doby co to podas se to bere jako kdybys byl single a ty roky co jste spolu by se pak uz nepocitaly - protoze to realne v te zadosti prohlasujes.
Co se tyce toho jak to ted dlouho trva, tak je to ted opravdu delsi nez byvalo (verte nebo ne driv to bylo treba dva tydny a bylo vyrizeno vcetne EOI). Prirazeni zadosti ale netrva tak dlouho, jedna se o par tydnu, posleze posle urednik mejla, ze se tim zabyva a vyzadujou dalsi dokumenty - napriklad co presne delate v praci, nejaky kopie, plany, proste neco hmatatelneho jako dukaz, ptaji se vaseho zamestnavatele a musi ten popis sedet. Pripravte se, ze to muze trvat klidne az tech 6 mesicu (standartne ale tak kolem 3 mesicu) a to i kdyz jste sami bez zavazku.
Dale se ptaji vzdy s odstupem casu na totez a porad musite odpovidat presne stejne - co delate v praci, jak to mate s pritelkyni, kolik delate hodin atd atd. Samozrejme dost zalezi na urednikovi, ale co tak mam od kolegu z prace a znamych, tak to ted probiha.
Vysvedceni staci prelozene klidne z cech - uplne to same co na viza.

20. 04. 2015 v 11:55

Hlavně ten rok musí být ve skilled jobu, pokud se nepletu. Jinak teda IELTS. Každopádně je to teď docela jedno, protože než se vůbec budou tvojí žádostí zabývat, tak si sakra počkáš. Po 3 měsících mi teď přišel dopis, že děkují za dokumenty a že je vrací a do 4 měsíců by měla být moje žádost přiřazena některému z imigračních úředníků. Jak dlouho ji bude zkoumat on mi raději nenapsali, ale na telefonu mi borec řekl až 6 měsíců. No hlavně, že si peníze strhli hned v den podání. Tenhle Skilled Migrant je teda pěknej poděl, tfuj.

Přeložené vysvědčení nevím, já měl diplom s dodatkem v angličtině a to jim stačilo.

18. 04. 2015 v 6:36

Nevíš náhodou, zda stačí jen přeložené vysvědčení ( jako na essential work visa ) nebo musí být přeložené od NZQA ?

Díky

18. 04. 2015 v 6:29

Díky za radu..

ona nemá odmakanej min. rok  či IELTS,  takze asi nesplnuje podminky pro ziskani. Mohla by to mít příští rok, nebo si dá partnership na myho rezidenta..

Myslim si, že by to mohlo být jednodušší pro mně teď získat bez ní,   nebo myslim špatně ?

S těma poplatkama navic máš pravdu, to mně nenapadlo, ale naštěstí to jsou jenom prachy..

11. 04. 2015 v 5:24

A důvod, proč ji nechceš zahrnout v žádosti? Pokud ji teď zahrneš, tak v žádosti nic nepřiplácíš, akorát až dostanete rezidenta, tak se na ni vztahuje jen migrant levy ($310). Pokud by žádala až pak, tak by už nejšpíš měla propadnutou lékařskou prohlídku, kterou by asi musela dělat znova, zaplatit poplatek za víza a možná i to migrant levy.

@Anka - není to o partnerkách kiwáku a nekiwáku, ale o tom, jak dlouho trvá vztah. Když je někdo spolu x-let, dostane partnership na stejnou dobu, když si někdo nabrnkne kiwáka, tak dostane vízum na rok "na zkoušku".

10. 04. 2015 v 22:02
Omlouvat se mi nemusis,netusim o jakejch vysadach mluvis... pritelkyne ma visa na dva roky, pac ja je dostal na dva roky ( proc tomu tak je si muzes precist v predchozim prispevku )... partnership na kiwaki ma asi jina pravidla Anko a to z jisteho duvodu. Nikdy jsem se o to ale nezajimal, takze to asi bude tak, jak rikas....
anka
10. 04. 2015 v 13:27
Tak to sorry... hsem netusila, ze partnerky "visaku" maji vetsi vysady nez partnerky kiwaku :D
10. 04. 2015 v 12:19
Klobouk dolu, to jsem chtel slyset :-) Pokud se mi podari prvni stupen residenta, ona muze stale vyuzivat soucasny partnership na essential worl visa.. a paak, za ty dva roky muze zadat o partnership na residenta... ? Coz by melo byt ezpz.. Anka: partnership byva vetsinou na delku viz partnera.. tedy dele jak rok
anka
10. 04. 2015 v 10:39
Partnership visa jsou jenom na rok, pak muzes zadat o prodlouzeni o dalsi jeden rok
10. 04. 2015 v 10:03

Ja jsem to myslel tak, ze ona ma platny partnership viza na ty dva roky co tobe byly schvaleny work viza. Ona o ty jeji stavajici viza neprijde ve chvili, kdy ty dostanes residenta. 

10. 04. 2015 v 8:50
Jak nemile, neco takoveho jsem si myslel..jenze ona nema na vizech v pasu ci na online profilu jedinou podminku.. proste muze makat kdekoliv, kdykoliv po dobu dvouch let a o mne se tam nic nepise.. ja mam podminku, ze mohu makat pouze na muj job offer. Nevis kde najit neco o techto podminkach ? Diky
09. 04. 2015 v 22:21

Jeji partnership viza maji stejnou dobu platnosti jako tvoje vizum. Aby mela dal platny viza potrebujes ji zahrnout do svy zadosti o residenturu.

09. 04. 2015 v 10:23

Cao, podarilo se nekomu ziskat residenta pres skilled migrant ? Mam essential work visa na dva roky a pritelkyne partnership na me. Co se stane kdyz ziskam residenta, zustane ji partnership z essential visa ? Nechci ji uvadet do skilled migrant. Diky

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,130 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy