Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Pas při žádosti o vízum

15. 02. 2015 v 22:26

 Dobrý den,

Nečekaně jsem se rozhodl, že budu usilovat o vízum už tento rok, ale nevím jistě jestli budu moct. Jak je to s pasem, je potřeba už při žádosti o vízum mít pas který je platný po celou dobu pobytu? Mám pas,který končí v srpnu 2016 a kdybych chtěl vyjet na podzim tak mi to nevyjde na celý pobyt. Víte někdo jak to je? Díky za odpověď.

15. 02. 2015 v 22:56

 http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/workingholiday/czechwhs.htm

Kvuli lidem jako ses ty bych zavedl ryze papirovou zadost o WHS s IQ testem. Jednak by lidi museli zvednou tu svou linou zadel a neco pro to vizum udelat - v tomto pripade je to pouze o tom precist si prvni podminku udeleni WHS - viz odkaz vyse (a i tak je to zrejme pro nekoho nezvladatelnej problem), tudiz by lide nejprve premysleli, zda budou vubec moci jet a pote zadali o vizum.

16. 02. 2015 v 8:26
Díky za rychlou, ač povyseneckou odpověď . Na ty stránky jsem se samozřejmě díval, ale z toho jasně nevyplývá odpověď na můj problém.Je tam taky napsáno že musíš mít 4200 na účtu a nemusíš to dokazovat při žádosti. Napíšu tu otázku jinak. Mužů při žádostí napsat číslo jednoho pásu a přijet s jiným s delší dobou platnosti?
16. 02. 2015 v 11:56

Strucna odpoved - nemuzes.
Martine, je tam zcela jasne napsane, ze nez zacnes zadat o vizum, mas mit pas, ktery ma platnost aspon 3 mesice po planovanem odletu z Noveho Zelandu. Pri zadosti o vizum vyplnujes cislo pasu a jeho platnost, podle toho te na letisti identifikuji.
Troufam si tvrdit, ze kdokoliv co na NZ odjel na WHS mel prinejmensim alespon tuto podminku splnenou. Teoreticky by to mohlo jit posleze zmenit na imigracnim v Londyne - jiste pocitaji s tim, ze nekdo ztrati mezitim pas a podobne, takze neresitelny to uplne neni, ale tohle je prinjemensim zdlouhavy a krkolomny proces.
V tvem pripade bych si pozadal urychlene o novy pas, kvota se otevira 5. brezna, to by se melo stihnout.
Nejlepsi odpoved najdes primo na imigracnim, tak si tam treba pres skype zavolej a budes mit jistotu.

 

Katka
24. 02. 2015 v 18:49

 Dobrý den,

chtěla bych se zeptat co vyplnit v žádosti u víza list první PERSON - záložka tři Occupation Details - mám vyplnit kde bych chtěla pracovat? Pak kde nyní pracuji?

 

Děkuji za odpověd.

 

27. 02. 2015 v 12:59

Katko obě ty položky se týkají tvého stávajícího zaměstnání/práce/kvalifikace a jsou to nepovinné položky.

 

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 14,890 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy
Statistika
  • 16016 návštěvníků celkem
  • 14 návštěvníků online