Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Faktury do ČR

18. 06. 2013 v 11:52

Ještě jednou díky za pomoc. Bavli jsem se o tom se svojí manažerkou a říkala, že dokud nemám příjem nad 60 tis. NZD, tj. hranice k poviné registraci k GST (česky DPH), tak nemusím nic řešit. Prostě na fakturu napíšu svoje IRD číslo a až budu řešit daň z příjmu, tak musím zdanit i toto. Proč to nejde takto jednoduše i u nás?

formalne sice ne, ale graficke prace a vyvoj software je takovy druh prace, ze ho muzes delat kdekoliv, kde mas pocitac.cesky stat bude rad,kdyz to zdanis u nas, akorat by na to nemel prijit bernak z noveho zelandu, ale to pochybuji, jak by na tebe prisli.pokud mas zivnost prerusenou a nemuzes ji nejak/napada me pres datovou schranku, jestli by to neslo/ na dalku obnovit, tak jedine se domluvit s nejaky kamaradem grafikem, jestli by to nemohl nafakturovat on a pak se srovnate...v opacnem pripade ti asi nezbyde nic jineho, nez zkoumat zakony na zelande, za jakych podminek tam lze v tomto bussinessu podnikat. ja ve svem bussinessu, kde mi je taky sumak, z ktere zeme nekomu bloknu letenku bych toto vubec neresil, fakturuji za svoji praci pak nasledne ceskym firmam a je mi jedno, jestli jsem zrovna v cesku, rakousku nebo slovensku nebo na Fiji. ale proste neprerusuji  a nikdy jsem neprerusil zivnost at jsem byl ve svete kde jde byl. 

11. 06. 2013 v 5:58

Díky za odpověď. Já jsem v ČR živnost přerušil a tudíž nemůžu posílat české faktury. Mylsím, že formálně bych ani nemohl poskytovat služby v jiné zemi a fakturovat je z ČR, i když by mi to samozřemě hodně usnadnilo život.

V ČR mám v plánu podávat přiznání jen za příjmy z prvního čtvrtletí (tj. kdy jsem byl v ČR). Doufal jsem že na DPH půjde použít reverse charge, který používám při fakturování do SR. Jde konkrétně o grafické práce a vývoj software.

Jak o tom přemýšlím, asi to bude komplikovanější, než se na první pohled zdá. Za jakoukoliv radu budu vděčnej.

Pokud planujes se vratit do cech a zdanit prijmy v CR, tak bych si asi nekoplikoval zivot a zdanil to v CR s tvoji firmou v CR...pokud to mozne z povahy veci toho, za co chces fakturovat, tak to povetsinou neni uplne legrace urcit, dle jakych zakonu se to vlastne ridi...u nas v CR zvlaste po novelizaci DPH od ledna to je celkem slozite...za co presne chces fakturovat a budes podavat danove priznani i v CR ?

10. 06. 2013 v 2:06

Ahoj, mám nějaké zakázky v ČR, resp. SR a potřeboval bych ze Zélandu fakturovat služby. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Stačí mi IRD, nebo se musím někde registrovat? A co daně?

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,130 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy