Ano má WHS. Partnerská víza se bohužel k tomuhle nevztahují. Myslela jsem si že to bude asi v naší kombinaci složité. Takže je asi zřejmně možné že pustí jen jeho a mě pošlou zpět. :-) ještě by třeba šlo že by jsme dělali že se neznáme a prošli každý zvlášt ale má anglina je na bodu 0...ach joo :-)
Ahoj, tohle je dle mého docela zapeklitá situace. Pokud pojedete společně přítel na pracovní a ty na turistické, často lze prokouknout, že bys tam pak taky si ráda našla práci, oni nemají tuto formu moc rádi, takže by Vám mohli dělat problémy. Další možnost pro tebe je WHS psala jsi, že přítel má pracovní vízum, ale dle březnové kvoty předpokládám, že je právě držitelem tohoto víza. Takže tady právě nastává problém kdy jeden je držitelem WHS a druhý pouze na turistické. Takže máte tři možnosti. Buď přítel odloží let a pojede koncem února na Zéland před vypršením a ty za pár dní hned v březnu po případném získání WHS. Druhá možnost přítel odletí teď v listopadu a ty hned v březnu za ním. A nebo ta třetí, že to risknete každý na to jedno, ale zde se připravte na možné koplikace. Možná je ještě čtvrtá možnost, ale ta nevím jak přesně funguje a to je, že on má možnost si tě jako přítelkyni vzít na partnerská víza k sobě, ale jak píšu fakt nevím jak to funguje.
Takže hodně štestí.
Zdravím...přítel získal pracovní vízum a já bych ráda odjela stím...prosím je nějaká možnost jak na to? Odjezd by měl být plánovaný na konec listopadu. Můžu jet jako turista a pak zažádat v březnu také o vízum,ale to se nevejdu do té lhůty 3 měsíců...je nějaká jiná možnost? Předem děkuji