Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Přechod z WHS na Work Visa

28. 09. 2014 v 6:12

Vlastni zkusenost pro praci na kterou neni potreba kvalifikace na Essential skills:

1) inzerat musel byt na obdobe uradu prace v CR + na internetovem serveru 

1a) sef musel dokazat, ze kiwak doopravdy na praci neni, inzerat byl vystaven 4 mesice

2) jak pise Jency, formular INZ 1113

3) zdravotni prohldika

4) vypis od police

--------------------------

po 4 tydnech mi prisel dopis, ze chteji jeste nejake dopotvrzeni o tom, ze za dobu aplikace doopravy Kiwak nalezen nebyl.

a po 6ti tydnech jsem se na vyzum doopravdy dockal.

Doufam, ze pristi rok, kdy budu uz zkouset hledat praxi s papirem NZ Electrical registration to bude pruchodnejsi

15. 07. 2014 v 1:20

Kdyz jdes do IT, tak by to vlastne nemusel dokladat. Ono to na tech strankach je docela zmatene popsany. Sam jsem nad tim stravil hodiny a hodiny :) Tam by to melo jit nejlip asi pres Long Term Shortage list, nebo Essential skills, ktere ale zas pres nekolik odkazu stejne vedou na Long Term Shortage. Mrkni na stranky imigracniho, nejlip sem:

http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/worktoresidence/caniworkinnz/ltssloccupationrequirements.htm

http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/worktemporarily/requirements/

Zamestnavatel by mel kazdopadne vyplnit formular INZ 1113.

14. 07. 2014 v 17:41

Díky. Koukám že jsi to měl dosti komplikoavné, avšak s pozitivním výsledkem. Doufam že vše půjde jako po másle.

Zaměstnavatel není mezi accredited employers - tudíž musí dokázat že nenašel vyhovujicího kiwaka, že? Je podmínka i ten měsíc aktivní inzerát na pozici? Zaměstnavatel s tímto zkušenosti nemá - kam se máme podívat pro info co vše potřebuje zařídit z jeho strany?

Teď žádám o police check, medical check bude bez problémů.

Teď jde o čas, bude to tip-ťop.

14. 07. 2014 v 8:42

Čus, mrkni sem: http://jency.info/dlouha-cesta-k-pracovnimu-vizu/

Ty potřebuješ získat police check (cca 50), medical check (cca 400). Police check zabere nejdýl - posílají ho z ambasády v Sydney. Pak nabídku práce. Až to všechno máš, můžeš doufat, že ti to vyřídí co nejdřív. Mně to udělali za týden (přiložil jsem dopis, že bych to fakt potřeboval urgentně), ale jinak na to mají až měsíc.

Zaměstnavatel musí předložit nějakej další formulář a tuším že i doložit, že to místo nejde obsadit kiwákem. Mrkni na stránky imigračního pod accredited employers, pokud tam svého zaměstnavatele najdeš, máš napůl vyhráno. Můžeš zažádat o talent visa pod accredited employers. Pak zaměstnavatel nemusí dokazovat nic, jen ti dají kopii jejich akreditace a to ti ke své žádosti stačí.

14. 07. 2014 v 0:15

Ahoj,

řeším s novým zaměstnavatelem tuto situaci:

Za měsíc mi končí WHS - co mám já nebo zaměstnavatel dělat po jeho vypršení? Musíme sjednat přechod na regular Work Visa? Jak na to? Jak dlouho to bude trvat?

Btw, je to IT pozice.

Díky za pomoc

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 14,255 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy