Na těch Valutách si měnili NZD známí když tam jeli na dovolenou. Pořád řešili kde si vyměnit, až prašule sháněli až na poslední chvíli. směnárnu našli náhodou v kauflandu v jablonci a nakonec si tam ještě přikupovali. od té doby chodí měnit už jenom tam, vyměňujou přes 20 měn, tak se zatím vždy trefili :)
Děkuji Helence za dotaz,řeším stejný problém,můžete prosím poradit jestli ten výpis může být v českých korunách,vážně to nevadí?
Ahoj,
také prosím o radu, když se při příletu na NZ budeme prokazovat výpisem z BU. Banka mi vydá pouze potvrzení v anj, že se jedná o můj účet a částku. Ovšem částka bude uvedena v českých korunách. Nejsem si jistá nebude-li to problém?
Dočetl jsem se v jiné diskuzi, že se dá výhodně změnit přes valuty.net, narozdíl od bank prý nemají poplatky. Má někdo zkušenosti?
Ahoj. Tak myslím, že by ti to vyměnili, třeba česká spořitelna má NZD. Ale asi by to šlo přes dvojí směnu a nemuselo by to být výhodné. Pokud bys chtěl měnit hodně, tak je možná lepší služba NZForex, případně UKForex, pokud bys to zakládal ještě z Evropy. Oni třeba CZK na NZD nepřevádějí, jen NZD na CZK. Ale u EUR na NZD by to neměl být problém.
Něco jsem o tom psal tady:
http://jency.info/mezinarodni-vymena-penez-pres-nzforex/