Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Zdravotní

ja bych to jen poopravil, ze neni dulezite, ze na zelande pracujete nebo nepracujete, pres ACC jste kryti automaticky, jakmile vstoupite na uzemi NZ...vice na

http://www.acc.co.nz/

pripadne hruby prehled zde : http://www.novy-zeland.biz/the-accident-compensation-corporation-acc-urazove-pojisteni-na-novem-zelandu/

klidne se nebojte primo ACC na cokoliv zeptat, bez problemu mi odpovidali na moje emaily.

Veve
10. 06. 2013 v 11:37

Ahoj, 

uz jsem na NZ pres rok a na prvni rok jsem si delal poisteni od NZ spolecnosti  zadne problemy, vse v poradku. Nyni jsem si udelal na dalsi rok pojisteni od AXA a ad ho ani nebudu potrebovat. 

Zde je zdravotnictvi na jne bazi, nez je v CR. Pokud pracujes tak jsi od zamestnavatele kryty pracovnim dravotnim pojistenim, ktere te kdŕyje ale jen na urazy, ktere se ti stanou po dobu prace. Pak dostaas od ACC vyrovnani a nemocenskou po dobu nutneho leceni. ta je asi 60 % tveho predhocziho vydelku. 

Pokud moc kivaku pojisteni na NZ nema, protoze je opravdu slozite vse pak vyrizovat, radej si plati vse sami. Nefunguj tu zadne preventvni prohlidky, pojieteni ktere si muzes udelat je jen na principu cestovniho - urazoveho - kryje jen akutni pripady, at uz jsi kivak nebo overseas... Tzn pokud pujdes k alergologovi a budes mit pojsteni ceske, Novozelandske nebo nejake jine budes patit tak jako tak za navstevu a leky v lekarne.

Jaro, pak uz ale ten tvuj prvni prispevek je chybny nebo aleson tedy spatne napsany...cestovni pojisteni prave VZP normalne staci, ono dokonce  ji pravdepodobne bude stacit i ACC, ktere resi predevsim jen urazy/mne tedy pacovnice VZP po telefonu rekla, ze ano/...abys tedy prokazal po navratu, ze jsi v zahranici byl pojisten na lecebne vylohy pro pobyt delsi nez pul roku

Jina vec samozrejme je, ze pokud se nekdo spolehne jen na ACC a bude na NZ nemocen, tak se muze financne dosti prohnout a za to to urcite  nestoji a drtiva vetsina lidi toto samozrejme nedela. navic i pri prijezdu muze byt teoreticky zkontrolovano, ze jsi pojisten, za coz imigracni urcite nebude povazovat ACC

A jina vec je tvuj alergolog a podobne predem predvidatelne veci....v ramci WHS na jejich normalni verejne zdravotni pojisteni narok podle me nemas a ze zkusenosti od svych klientu musim rici, ze se kazdy snazi si tam vse dotahnout na rok, at uz se jedna o antikoncepce, inzulin, leky na trombozy a podobne...cili kdyby bylo nejak jednoduche a levne si to sehnat na zelande, tak by to ti lidi neresili vse v CR na rok dopredu.

04. 06. 2013 v 2:46

Sorry, ale nic nezasírám - tady se řeší neustále úrazovky a více méňě že ti zaplatí pojišťovna nějaké akutní problémy se zdravím. Moje otázka směřuje spíš na dlouhodobější problémy - budu potřebovat zajít k alergologovi, předepsat léky atd.... a toto se nevztahuje na běžnou cestovní pojistku. Takže mě zajímá jestli se můžu na rok pojistit u NZ pojišťovny jako běžný NZ občan a která pojišťovna toto umožňuje. Díky moc !!!!! Možná jsem to špatně formuloval sorry 

04. 06. 2013 v 0:05

Jaro prvně čti a potom se ptej........jinak zasíráš diskuzi na strankách......(mozna za to dostanu ban) je to o diskuzi níže, ale jak psal Klobouk  ,je tu toho napsáno hodně  co je ACC a jestli pořizovat pojištění v ČR (ja se tedy přikláním k tomu že ano v CR)  nebo až když budeš na NZ a pořizovat od NZ pojištovny.....

03. 06. 2013 v 23:42

Obecne na NZ neni zakonem dany, ze musis platit zdravotni ci socialni poijisteni jako v CR. Tj. je to dobrovolna vec a kdyz jdes k doktorovi a nemas pojisteni tak si to zaplatis ze svyho.

Jediny co tu funguje je ACC, coz je urazovy pojisteni, ktery by ti melo pokryt naklady v pripade urazu ci zraneni.

Zalezi na tobe jestli a jakou pojistovnu si vyberes. Muzes se pojistit v CR na NZ nebo teoreticky s jakoukoliv pojistovnou na svete. Dost se toho o tom uz napsalo tady v diskuzich.

03. 06. 2013 v 20:27

Ahoj, jak jste řešili zdravotní pojištění na NZ ? Dnes jsem byl na VZP a bylo mi řečeno, že poté co opustím čr bych se měl odhlásit a zdravotně se pojistit na NZ (cestovní pojištění je něco jiného) a po návratu se zpět nahlásit na VZP. Jako budoucí plátce daní na NZ mám nárok na zdravotní pojištění a návštěvu zdejších lékařů nebo v rámci WHS ne ??

Díky všem za radu

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 14,255 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy