Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Prodloužení WHS

Kristýna
01. 05. 2015 v 8:04

V podmínkách o prodloužení WH je jasně napsáno, že tři měsíce musí být odpracovány na vinici nebo na sadu. 

Co se týče těch pracovních víz. Četla jsem názor, že čím dál od Aucklandu, tím je to jednodušší. A je to fakt, znám minimálně dvě dámy, které měly prodloužený working visa z hospitality nebo z restaurce. Pracovali tam ale delší dobu, to je fakt. Queenstown. :) 

30. 04. 2015 v 6:06
Zdravím. Můj dotaz není daleko od Michalova dotazu. Jestliže stačí vytisklý výpis z IRD účtu? Jinačí potvrzení nemám k dispozici. Díky :-)
Michal
18. 11. 2014 v 6:56

Ahoj, chci se jen zeptat jak to je presne s dokazovanim zamestnani v zemedelstvi. Nekde jsem cetl ze to je pomoci vyplatnich pasek (payslipu). Payslipy ale nemusi obsahovat zadny udaj o zamestnavateli (podle toho co jsem nasel na oficialnim vladnim webu NZ) a ty nase ktere ted dostavame ani neobsahuji. Kdyz se na ten papir divam, tak bych si ho mohl vytvorit kdykoli kdekoli sam na kolene... takze me napada otazka, zda je payslip skutecne prukazny, ci se da dokazovat i jinak, pripadne ci se da dokazovat pouze payslipem s urcitymi udaji navic (jmeno zamestnavatele, razitko, apod....) ? Mate nekdo zkusenost?

Martin
15. 08. 2014 v 10:18

výpis z IRD stačí a pokud ti nikdo nepomáhá sekce jednoduše přeskočíš. já si to podával v úterý a dnes už mám na immigration webu status schváleno 

Martin
15. 08. 2014 v 10:15

výpis z IRD stačí a pokud ti nikdo nepomáhá sekce jednoduše přeskočíš. já si to podával v úterý a dnes už mám na immigration webu status schváleno takže v pohodě ;)

14. 08. 2014 v 9:23

Ahoj. Také se právě prokousávám žádostí o prodloužení WHV.

Zaměstnání uvádím dle IRD webu - přijde mi to tak nejjednodušší - poslat vytisknutou tuto stránku, než kopie všech výplatních pásek...Tak snad to tak je dobře.

Co mi tedy ale není vůbec jasné, jak je to s tím "immigration adviser"...Celá sekce H a I se týká toho, ale jak je to v případě, že mi s vyplňováním nikdo nepomáhá???

Velmi děkuji za rady!!

Ja
13. 08. 2014 v 2:36

Ahoj chci se zeptat jak jste uvadeli trvani zamestnani. Dle vyplatnich pasek nebo staci je dle IRD webu?

Dik

24. 05. 2014 v 13:32

@Míša - Jen pro upřesnění...

a) 2 víza ti zároveň vyprchávat nebudou, pokud dostaneš jiné, tak WHV se ti automaticky ruší.

b) I když je profese na short listu, tak stejně většinou pochodíš jen s nabídkou práce a i toto vízum pak platí jen pro tu konkrétní práci.

Djon
23. 05. 2014 v 22:49

rekl bych ze ss neco viza pro nas nejsou uplne jednoducha nikdy jsem neslysel ze by na to sbirali evropani... ale gl :) btw nekteri lidi dostali viza i na praci na pile a podobne low srandy takze bych rekl ze to tady rozhodne tezke ziskat neni. Zacni delat na farme s kravama ci ovcema a mas to jiste napriklad....

23. 05. 2014 v 8:26

tak bohuzel musim rict byla jsem na imigracnim a ptala se na open work visa a opravdu jedine moznosti jak zustat dele je mit work visa na zamestnavatele - pakarna znam spoustu lidi co pohoreli protoze neprokazali dostatecne, ze nejsou lepsi nez kiwi a pak musite pracovat u tohoto zamestnavatele od ktereho jste si vyzadali viza

pak existuje ten skill shortlist, ale tam jsou vesmes povolani jako it, kuchar, mooozna builder christ church ale u vseho je nutna velka praxe a vzdelani v oboru

pro nas whs, co pracujeme v hospitality a podobnych jobech neni moznost, ale osobne zvazuju variantu na sad nechodit a pred vyprsenim whs si zazadat ssi visa a jit holt do toho zemedelstvi potom ... btw nemate nekdo zkusenosti s timto krokem? Jak dlouho dopredu musim zadat, aby mi stihli vizum zaridit a zaroven mi nevyprchavali dve viza soubezne? 

10. 04. 2014 v 10:09

@Michal - stránky imigračního, hledání extend working holiday

If you are in New Zealand on a working holiday visa and you are able to show you have undertaken three months or more of seasonal work in the horticulture and viticulture industries during your working holiday, you may apply for the Working Holidaymaker Extension Visa.

Pokud chcete jen 3 měsíce cestovat, mělo by jít normálně přejít na turistu. Ale nevím, jestli nebudete muset dokládat medical check a rentgen plic. Pokud seženete práci v oboru, už se vám z NZ chtít nebude :)

Michal
09. 04. 2014 v 21:11

Ahoj, rád bych urgoval předešlý skoro půl roku starý dotaz od 

HeN52338. S přítelkyní zvažujeme že bychom na NZ zkusili pracovat delší dobu (do jednoho roku) v oboru (který nemá nic moc společného se zemědělstvím, jsme architekti) na WHS a potom požádali o prodloužení a poslední tři měsíce jenom cestovali. Zajímalo by mne tedy jestli někdo nevíte jak je to v praxi s těmi třemi měsíci v zemědělství či zahradnictví... jsou skutečně nezbytné?? Díky za odpověď...

02. 11. 2013 v 4:54

mela bych jeden dotaz,asi je zbytecny ale neda mi to se nezeptat:) opravdu musim pracovat jen v sadu nebo na vinici aby mi whs prodlouzili,nebo mi uznaji jakykoliv job? diky moc za info

H
19. 08. 2013 v 13:41

oprava sekce "Can I extend my Working Holiday visa?" Hodně složité...asi....

H
19. 08. 2013 v 13:39

Lidi, používejte google častěji. Přijde mi často, že jste líní si něco najít sami, viz. např. poslední dotaz..  Stačilo na Google zadat Immigration NZ a naběhla jejich stránka. Pak v "search" zadat klíčové slovo (když nevím, v které sekci se nachází) moje bylo Extended Working Holiday Visa Application a BUM "How do I apply" krok za krokem  a rovnou v prvním kroku máš ten formulář. Nechápu, jak sis udělal sám Working Holiday Visa..........

19. 08. 2013 v 10:27

Ahoj,muzete sem nekdo dat odkaz,kde najdu formular na orodlouzeni vizs? Dekuj

Tomas
19. 08. 2013 v 9:57

nevíte někdo, když si chci vízum prodloužit je nutné dokazovat, že mám dostatečný finanční obnos na účtě, nebo to není třeba?

PavelS
15. 08. 2013 v 8:37

na posledni strance to mas napsane, jakym zpusobem to jde zaplatit. Budto vypises vsechny udaje z tve kreditky na ten formular a oni si to strhnou, az jim to tam prijde (to mi ale prijde jako velky risk, i kdyz nejsme v CR :-) nebo zajdes do banky a reknes jim, ze chces vypsat sek pro imigracni, oni ti reknou co a jak a ten sek stoji $6. Pak uz jedine, ze bys o to zadal primo na imigracnim a tam bys jim to mohl zaplatit kartou, jina moznost neni. 

VaH
11. 08. 2013 v 7:30

Mám dotaz,

Máme vše připravené k odeslání vyplněného formuláře na prodloužení WHS včetně fotek atd....

Jen máme trochu problem s tím poplatkem 165NZD. Už nevím kde hledat ale prostě jsem nikde nenašel kam peníze zaslat. Vím že to jde šekem, kartou, ale nevím jestli to jde převodem z účtu? Hlavně nevím číslo účtu příjemce, nebo mi to sdělí až po odeslání formuláře? Díky.

Veve
10. 06. 2013 v 11:30

Ahoj k zadosti o prodlouzeni viza je vyzadovano zaslani pasu spolu se zadosti - ponevadz t do nej potrebuji vlepit onu nalepku s prodlouzenim viz. Moje trvalo asi 5 pracovnich dnu a vse bylo posilano prostenistvim NZ post kuryra - asi 8 dolaru za obalku. 

Papiry jsem si vytiskla, vse sama vyplnila a zaslala spolu s pasem, fotkama, vypisem z uctu - normale jsem udelal jen print screen internetoveho bankovnistvi, vytiskla a podepsala.

Pred tydnem jsem se vratila na NZ z 2 tydenni dovolene z cech na NZ. Na iMigracnim mi jen mrkli do pasu a kdyz videli modrou nalepku WORK VISA (ta co dostanete po prodlouzeni viz do pasu) na nic jineho s eneptali, jen co delam a kde jsem byla -ale spi aby rec nestala. Takze pravdepodobne neni problem s vice vstupy na NZ ikdyz uz mas prodlouzene WHS.

Helena
07. 06. 2013 v 3:38

Ahoj, stačí z internetu. Nemusíš mít originální.

Honza
06. 06. 2013 v 11:55

Ahoj,je nutné zajít na nejbližší pobočku a vyplnit originální papíry k žádosti o prodloužení nebo stačí když si je vytisknu z netu? Díky

04. 06. 2013 v 22:01

Tak to je mozne, ja zadnou cert. kopii nemel. Riskl jsem pas. Vse dobre dopadlo.

03. 06. 2013 v 23:47

Pas NENI nutny posilat na imigracni. Staci certifikovana kopie.

03. 06. 2013 v 19:58

Pokusim se reagovat na vsechny dotazy:

1. Me prodlouzeni trvalo cca 2 tydny

2. Ano pas je bohuzel nutno poslat. Zasilal jsem kuryrem NZ post normalne, v obalce oproti podpisu.  Vse bez problemu, taktez prisel zpet bez problemu s nalepkou pres celou stranku s pracovnim vizem.

3. Vicevstupove .- pry neni, ale nevim, ke jsem se docetl (mozna na te nalepce v pasu?), ze muzu opustit zemi a vratit se. Stejne si myslim,ze by to nikdo nekontroloval.

4. Zadat o turistu pokud uz jsi na Nz? Pry ano ...na to odpovi zkusenejsi. Znami zustali na nz po vypreni WHS (i prodlouzeni) jeste asi mesic necely a v poho. Jinak jak priletis na NZ dostanes turistu automaticky.

Good luck

03. 06. 2013 v 11:34

Ahojky, řešíme teď prodloužení víz WHS o 3 měsíce. Máte s tím někdo zkušenost, jak dlouho to cca trvá a zda musím poslat pas na imigrační? A platí stále informace, že toto prodloužené vízum není vícevstupové, tzn. že nesmíme opustit NZ jinak by zaniklo? A poslední dotaz:) Je třeba si o turistické vízum na NZ nějakým způsobem zažádat?

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,088 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy