PetusP: jo v aussie to takhle jde konvertovat, nedávno mi to řikal kamarád co tam žije... sakra to by taky byla možnost jak si tady udělat řidičák, trochu nákladnější teda :D
No jeste mas moznost jet do Australie, kde udajne staci prijit a nechat si konvertovat nas ceskej na australskej bez testu a jizdy, no a pak priletet na NZ a nechat si konvertovat ten australskej na Novozelandskej bez testu a jizdy
(to je ale typ "jedna pani povidala")
Mezinarodni ridicak rozsiruje platnost tveho ridicskeho opravneni z CR na staty uvedene v umluve, srovnavat NZ Class 1 s nasim "B" neni mozne, nebot napriklad traktor muzete ridit uz na NZ Class 1, kdezto u nas na to potrebujete "T". Jednoduse receno smite ridit pouze ta vozidla, motorky, tanky, ponorky atd, na ktere mate opravneni z CR. Pro jistou podobnost se casto uvadi, ze je to ekvivalent Class 1, ale treba v praci se jim Vas mezinarodni ridicak brat nechce kvuli pojisteni vozidel a to i v pripade osobnich aut.
Dalsi vec je pak konverze z Ceskeho ridicaku na Novozelandsky, tam vam pochopitelne vydaji Class 1, takze prakticky ze dne na den muzete ridit traktor, aniz byste kdy v nem sedeli :-) Absolvovat kurz nemusite, staci se objednat na Teoreticky test a jizdu, zaplatit poplatky.

Mi v půjčovně stačil CZ řidičák...opsali si jen jeho číslo a mé jméno. Jo a přišla mi pokuta, 30NZD na překročení rychlosti o 5 km ( 50, jel jsem 55)... :-)
V ČR je to urcite levnejsi. (Preklad)
pokud ti jde o praci ridice C , C+E nikdo te na cz ridicak i uredne prelozeny nezamestna. Duvod je pojisteni.
D, zde je uplne jine. Nejde na to udelat ani konveze z ceskeho na nz ridicak.
Jinak prezkouseni je docela v poho, test , jizda, ale problem je kdo ti pujci tahac s navesem pro c+e?
Osobak mas svuj, motorku si pujcis, musi to byt ale jen 250.
ale vse se da :)
http://www.nzta.govt.nz/licence/residents-visitors/driving-nz.html
tady mas to co jsem rekl oficialne a
http://www.nzta.govt.nz/licence/residents-visitors/translators.html#Canterbury
zde je seznam prekladatelu
No jde spíš o to kdyby mě stavěli policajti, tak je za to prý velká pokuta (pokud samosebou bych narazil na prisnýho pána policajta) a ten úředně ověřený překlad by měl oficiálně stačit k legálnímu řízení vozidla? A dal by se tu na jihu někde sehnat? Momentálně sem v Ashburtonu, Christchurch je nejbližší větší město

1 NZD = 12,225
CZK