jj.. pravdu mas.. jde to zmenit tak jak pises.. zrovna na to koukam na immi. Ja vychazel prave z tech podminek work visa, kde mas toho zamestnavatele specificky uvedenyho a mel za to, ze jedina cesta jak to zmenit je zazadat o novy vizum.. Takze sorry za predchodi dezinformaci..
Tak ono dost zalezi o jakou praci jde a co presne chcete menit. Zpravidla nesmite menit podminku, na jehoz zaklade jste ten permit dostali - napriklad pokud jste na listu Canterbury immediate skills ale nejste na jinym shortlistu, tak nemuzete zmenit Christchurch na Auckland a podobne. Taktez treba kdyz menite pozici, tak musi byt bud priblizne stejna (jen treba jiny nazev) nebo lepsi. Rozhodne vam nezmeni Chemickyho inzenyra na Frontstaff v hostelu Pokud ale splnujete vsechny tyto podminky u noveho zamestnavatele tak muzete zmenit treba vsechny tri puvodni podminky. Vyhodou pouziti Variation of conditions je ten, ze nebudou zkoumat Labour market check, a nevyhodou je, ze dostanete jen zbytek puvodniho permitu.
Taky milujete, kdyz pisete dlouhy prispevek a pak se prekliknete a zavrete si okno? :)
Zrovna to resim taky. Dostal jsem cerstve work permit a je tam zamestnavatel + pozice + mesto. PetusP by nam jako starej bard mohl poradit jak nejlip na ne :D .... vidim to pri nejhorsim pozadat o novej work permit, to je par stovek s tim, ze medical/police check je platnej tusim 36 mesicu, takze nic dalsiho se podavat nemusi. A vyrizeni viza mi trvalo tyden, takze ani tohle uz neni moc limitujici (kdyz jsem kazdyho zamestnavatele radej varoval, ze na me muzou cekat pres mesic). Pripadne to rocek vydrzet, pozadat si o skilled migrant a pak uz delat co se cloveku zlibi, jestli to teda jde.
No Klobouku, to neni uplne pravda. Ve workpermitu mas napsany Mesto, Zamestnavatele a Pracovni pozici. Tento workpermit / podminky se daji zmenit pomoci formulare Variation of conditions. Zamestnavatel se da zmenit, staci kdyz ten novy zamestnavatel bude splnovat stejne podminky jako ten predchozi a nezmenis pritom pozici, na ktere jsi. Je trochu rozdil mezi Essential skills a jinymi typy viz, takze je potreba cist presne podminky pro vas pripad. Menit region kdyz mas Essential skills myslim nejde. Uprimne, pokud najdes jineho zamestnavatele v jinem meste, tak je lepsi si pozadat o novy workpermit. Nic ti vsak nebrani si hledat nekoho jineho, zatimco mas praci
Zdravím,
jsem teprvá druhý měsíc na NZ, měsíc už makám ve svém oboru a šéf mi dal roční kontrakt s tím, že když budem oba spokojeni po roce, nebude problém se zařízením work permit.
Tedy když budu mít work permit na 1-3 roky znamená to, že jsem se mu upsal na tu dobu nebo mohu změnit zaměstnavatele aniž by mi propadlo work permit?
Just mě to tam moc nebaví a Palmerston North není moc záživné město, ale takle easy way k work permit nedostanu všude. Tak jestli tu ten rok vydržet a po získání víz vpoho odejít a hledat jinde ale s vízama v ruce ! A nebo hledat už teď město a firmu kde by nebyl problém se upsat na pár let..
btw. kdyby tu někdo byl z Palms či kolem, dejte vědět !!
Díky Štěpán