Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

pojišťovny - placení

28. 06. 2013 v 10:47

Vynato z

http://www.orbitprotect.com/assets/Uploads/OrbitProtect-Working-Holiday-NZ-Brochure-English-Web-2013.pdf

The excess, that applies to each claim:

NZ$50 on all accidental injury claims and NZ$100 on all other claims

Jestli je vlekla nemoc accidental injury... hmmm.

maki
28. 06. 2013 v 3:05

zadnou 90 dolarovou spoluucast jsem platit nemusela... jedine co tam maji je ze za claim platis 50 dolaru...ale jelikoz to vse bylo kvuli jedne vlekle nemoci rekli mi ze to nemam davat jako individual claim ale jen jeden... a to jsem byla nejdrive nemocna - dostala antibiotika atd a pak asi za mesic nemoc prisla opet sla jsem do nemocnice a po trech mesicich se nemoc opet vratila... 50 dolaru a absolutne zadny problem s vyrizovanim mi prijde o hodne lepsi nabidka nez nejistota a zbytecne papairovani s ceskou stranou. a zubar? pred odletem jsem ji zasla k memu v cesku...mimochodem chodis v cesku k zubari casteji nez jedenkrat rocne? ja to riskla protoze vim ze mam zuby v pohode...ale zalezi na kazdem. ja sla do orbit protoze moc neverim ceskym pojistovnam a jejich vypocitavosti...na nz jsem se s nicim takovym nesetkala proto nz pojistovna

27. 06. 2013 v 21:00

Maki, kam se podela 90ti dolarova spoluucast pri kazdem claimu? To uz to neplati nebo jsi to opomnela od toho "vseho" odecist ? Dekuji.

maki
26. 06. 2013 v 6:46

jak jsem napsala v jinem prispevku: 

ja jsem mela orbit protect a proplatili mi vzdy vse a v pohode! spokojenost nejvetsi!a to jsem nejen byla hospitalizovana (a castka byla 5000 dolaru - nemusela jsem vubec nic platit ani resit - zavolala jsem do orbitu a poslala jim fakturu a oni vse vyresili) a taky jsem byla asi 3x u doktora  - proplatili nejen navstevu ale i vsechny leky atd. do zadne ceske pojistovny bych nesla uz jen proto ze vim ze se snazi co nejvice ze vseho vycouvat aby nemuseli platit...

ja mam jenom EN verzi, tu nejaktualnejsi :-)

02. 06. 2013 v 5:47

Ja se tez zastanu Axy, mel jsem zuby i nemoc a bez problemu. Honza by tu mel napsat konkretne o co slo - mozna ze prijde na to, ze proste nesplnil podminky pojistky.

PavelS
01. 06. 2013 v 21:42

Musim se zastat Axy.. Zlomil se mi zub, tak jsem ho musel jit vytrhnout.. Jen jsem Axe pres mail strucne napsal, ze musim na osetreni a nejspis budou trhat. Kdyz uz jsem pak byl u zubare, tak jsem si dal do poradku jeste neco jineho a to vsechno jsem mel na lekarske zprave.. Pak uz jsem jenom doplnil nahlaseni pres mail a odeslal jsem jim lek. zpravu a doklad o zaplaceni.. Ani ne za mesic od odeslani mi prisly penize na ucet a nic jsem na tom neprodelal.. Jejich pristup byl opravdu profesionalni, odpovidali hned a se vsim mi poradili.. Takze Axu muzu vrele doporucit!

Honza
01. 06. 2013 v 14:52

Já měl zkušenost s AXA pojišťovnou, jeden vážnější problém. Neproplatili nic, jsou to šmejdi. Mají sice nejlevnější pojištění, ale k čemu to je, když pak ztratíte tisíce... Takže příště už jinou společnost. Alespoň jsem se poučil.

01. 06. 2013 v 10:22

Tak nakonec asi vezmu tu českou s lonely planet ... máte průvodce i v EN verzi ? Díky

super, diky za zkusenosti, muzu se jeste zeptat, s cim delali problem za tech 20tis, ikdyz to pak nakonec zaplatili ? jestli to tedy neni neco duverneho ?

ja sam mel ted zkusenost s axou u pripojisteni skla, nejdrive asi 14 dni zadna reakce po nahlaseni skody a pak rovnou schvaleni a zaslani penez, nikdo se ani na nic moc neptal a to jsem taky kvuli dealerovi, ktery mne o par vecech neinformoval a byl v tom dost chaos, nepostupoval dle standartnich postupu.

ja budu dale bojovat za osvetu, dost dlouho tady bezel fenomen orbit protect, prijde mi, ze ti lidi, co to koupili si poradne necetli, co kupuji, hlavne ze to bylo relative levne/to sice ano, ale az do te chvile, nez se jim neco stalo/ a nebo se to kupovalo v dobe, kdy staly jine pojistky kolem  15tis, tak pak se to da taky pochopit. ale v dnesni dobe, kdy si muzete vybirat v relaci mezi 3-10 tis dost variant v CR, tak to nema smysl a kazdy, komu jsem to po emailu nebo telefonu vysvetlil to taky pochopil :-) nezapomente, ze obe pojistky vam muzu sehnat levneji, nebo s pruvodcem LP zdarma,staci postupovat dle navodu na mych strankach novy-zeland.biz

aucklander
01. 06. 2013 v 1:23

S CP to je ok, vzdycky jsem jim napsal mail jaky mam problem a oni mi domluvili vysetreni a nic jsem neplatil. Da se to tedy praktikovat, jestlize "na to nechvatate". Jinak mi dluzi asi 30 NZD na najake masti, vcera jsem jim poslal, ze to chci proplatit, tak uvidime. Takze Ceska Poj. zatim dobry! Na cely rok to stalo cca 5000 Kc

31. 05. 2013 v 23:54

Ja mam zkusenosti s AXA a Ceskou. Oboji na koupeny na rok a u obojiho v podstate stejny zkusenosti. Pokud mas jen nejakou virozu, chripku, anginu, tak bez problemu proplati vsechno. Ja  osobne jim teda predem nevolam, kdyz mi neco je tak jdu rovnou k doktorovi a pak poslu uctenky.

Jednou jsem mel i vaznejsi problem za asi 20tis Kc a to mi odmitli proplatit. Trvalo asi 9 mesicu nez jsem to z nich dostal..

Jinak Orbit mi neprijde jako dobry pojisteni. Sam bych si ho neporidil. Jednak ma tu spoluucast 100 NZD a taky nekryje cely svet jako pojistky z CR.

ano, tak toto by me taky zajimalo, vase zkusenosti, ono se pak mozna provali, ze ti, co maji orbitprotect k doktorovi nikdy nesli :-)/trochu prehanim, ale nechapu, jak muze tolik lidi tvrdit,jak je to vyhodne, kdyz je tam takova spoluucast/...a je to tak, jak pise Jan, pokud se vam neco stane, ze to neni neco tak urgetniho, ze jste v bezvedomi atd,tak volejte asistencni sluzbu, ktera vam prave doporuci nejvhodnejsiho lekare nekde z okoli, oni maji samozrejme ruzne lekare nasmlouvane a pak treba kdyz to je vec, kterou musite zaplatit na miste sami a pojistovna zpetne proplaci, tak by to nemel byt majland...kdyz ji nebudete kontaktovat a ukaze se ,ze jste ji kontaktovat meli/napr mam anginu/, tak vam pak muze delat problemy, protoze vetsinou v podminkach mate napsane, ze ji kontaktovat mate.

Ted zrovna resim pripad, ze holka, co se vraci ze zelandu chytila v kambodzi horecku dengue a pravdepodobne za chvili poleti bussinessem domu...

Jan
31. 05. 2013 v 10:31

Ahoj, já jsem pojištěný u Allianz. Byl jsem u doktora jenom jednou a neplatil jsem nic, akorát za léky, ale ty ti pak taký proplatí. Probíhalo to tak, že po zavolání na pojišťovnu ti najdou nejbližšího lékaře v tvém okolí a domluví ti to u něho, ty už tam pak jenom zajedeš.

31. 05. 2013 v 10:02

Ahoj, chci se zeptat zda je tu někdo kdo měl na NZ zdravotní problém a řešil to přes pojišťovnu. Zaplatili v pohodě ? Jak to probíhalo ? U koho jste byli pojištění ? Jedna věc je, co pojišťovny slibují - mě by spíš zajímalo jak to potom v reálu funguje.

Díky za info !!

Jara

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,130 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy