Navod, kterej sem pouzil a prosel, myslim, ze jeste funguje. Jo a s NZ je to metoda zapoctu.
http://finance.idnes.cz/vyplnte-spravne-danove-priznani-pro-prijmy-z-ceska-a-ciziny-pln-/p_dane.aspx?c=A090316_095416_p_dane_hla
Vyplnuju danove priznani v čr makal jsem pul roku na zelandu a pokud to chapu dobre - nikde jse nenasel jak vyplnit pro pripad zelandu prilohu tri a to hledam uz dva dny na netu, ve smlouve cr a zeland o dovjim zdaneni jsem taky nenasel presnou formulaci co pouzit zametodu jestli
metodu zapoctu
ci metoda prosteho zapoctu
a pokud to dobre chapu tak jeste v radku 36a odestu od celkoveho zadkladu dane prijmy ze zelandu
muže někdo poradit? snad nejsem prvni kdo vyplnuluje danove priznani v čr a chce uvest příjmy ze zelandu
1) raduj se, NZ a CR má podepsanou dohodu proti dvojímu zdanení tj. nebudes muset tvuj vydelek znova danit v cr
2) a ted k tomu horsímu. Pokud se vratís z NZ treba v cervnu 2014 a mas prijmy na NZ také v roce 2014 mel by jsi je priznat v danovém priznání. Problém je ten, že si toto danové priznání musís podat sám. Jakmile máš příjem ze zahraničí, povinost podat danové priznání prechází na tebe ( jinak to je povinost zamestnavatele)
jako doklad o prijmu jsem uvedl vypis z online z IRD..... + cestné prohlášní a také nějaké preklady k tomu.
Jinak nic .... a učetní v pohode udělala danové přiznání......nevím jak presne to je tedka, ja to dal v roce 2011
Zdravim, novy rok a my zaciname resit, jak s danovym priznanim v CR...na NZ pracujem od rijna, do te doby v CR. Existuje tu neco jako ,,Potvrzeni o zdanitelnych prijmech,,, co bysme mohli prilozit k priznani? Dvojimu zdaneni bysme se meli vyhnout, ale radi bychom priznali i prijmy z NZ...Mate s tim nekdo zkusenosti? DIKY :-)
Radek a Misa