Nejlepší bude si resetovat heslo. Zadáš svůj e-mail a pošlou ti odkaz,ale pozor na kontrolní otázku,kterou tam máš,budeš muset znát odpověď.
Klikni na login myší a nemačkej enter :)) Ale myslim že pokud nemáš vyplněnou žádost tak už to letos na 99,9% nepujde
ahoj! mám takový technický dotaz. Normálně jsem se registrovala na stránkách imigračního úřadu, přišel mi potvrzovací email že registrace proběhla, bla bla. Problém je, že mi do systému nejde přihlásit, i když přihlašovací jméno i heslo jsou na sto procent správné. Stalo se to někomu? nevíte co s tím? na stránkách úřadu jsem nenašla, jak problém řešit, e-mail tam na ně neni, a naZéland se mi kvůli tomu telefonovat nechce... Ráda bych jela na WHS, kdyby se náhodou uvolnilo pár dalších míst, ale když se nemůžu přihlásit do systému, tak to asi nepůjde... díky za jakoukoliv pomoc!
Zdravím, nechci být posel špatných zpráv, ale obávám se, že je malá pravděpodobnost, že by vám to vyšlo. Kvóta byla do hodiny vyčerpaná :-(
Ahoj,
s kamaradkou jsme zadaly dnes o viza, ale spadlo nam to a cca o minutku nam to pak uteklo :( dostali jsme se az ke card holder a mame tam porad payment pending, ale kartu jsme nezadaly. Je nejaka sance jeste viza dostat nebo je to uz uplne tabu? Diky!!! Bohuzel to bylo dost letos pretizene a vim, ze dost lidi s tim melo problem. Díky
Ahoj lidi.mam prosim jeste jeden dotaz ohledne formulare. Opravdu muzu vylpnit jen cervene vyznacene otazky? treba u telefonu je v zavorce (please provide you tel number.....) i tak to nemusim vyplnovat kdyz to neni cervene? a dalsi konec platnosit druheho dokladu, taky neni vyznaceny cervene tzn. nemusim vyplnovat? sorry za stupidni otazky ale ja bych to fakt nechtel pozitri posrat.radeji ze sebe udelam vola, nez abych to spatne vyplnil :)
dik za odpovedi :)
Teoreticky je to jedno. Ma to byt adresa trvaleho bydliste, ale tim se rozumi misto kde bydlis, ktere povazujes za svuj domov, nikoliv to, zda jsi nekde v CR hlasena na trvaly pobyt. Kazdopadne domu nic nechodi, takze nemej strach. Dal bych tam adresu takovou, kterou muzes prokazat, ze tam opravdu bydlis, napriklad ID karta z VB a podobne, ale to uz je fakt jen pro sichr.
ahoj. mam maly dotaz. Ziju ve Velke Britanii ale trvalou adresu mam v CR na jinem bydlisti nez korespondencni adresu, kterou mam u rodicu. Kterou z adres bych mel uvest ve formulari? prislo vam po obdrzeni viz neco duleziteho domu? nebo to je vlastne jedno co uvedu? predem diky za odpovedi :)
Par rad pro ty, kteri nejsou s pocitacem zrovna kamaradi a chteji to v breznu vyplnit trochu rychleji
http://www.novy-zeland.biz/working-holiday-scheme-whs-novy-zeland-2015/
Patriku, na stránkách imigračnícho. Je tam seznam všech zemí kterým NZ umožnuje WH. Když danou zemi rozklikneš tak tam najdeš jestli je neomezená nebo ne. Pokud ne tak tam je kvóta napsaná a datum kdy se kvota pro danou zemi otevírá.
Ahoj, měl bych technický dotaz. když se včera otevírala kvůta pro Malaysii (mají 1150 lidí za rok takže je to skoro to samé jako ČR) tak jsem si chtěl nanečisto zkusit vyplnit přihlášku ale od 21:30 se nedalo na stránky imigračního vůbec dostat (kvóta se otevírala v 22:00 našeho času) nešlo to ani v 22:00 - 23:00 pak jsem to už vzdal.
Internetový připojení mám přes wifi 8Mbit běhá skvěle ale není to málo ? Ovlivním to např. že se připojím od někud přes kabel (ADSL nebo VDSL) ?? Dost mě to zarazilo, myslel jsem si že to půjde jako po másle ale ani ťuk. Loni mi víza utekly a letos je chci na 100% !!
Ahoj, ráda bych se zeptala, za jak dlouho po otevření jsou víza vyčerpána? My jsme jeli na WHS do NZ v roce 2011, víza jsme si pořizovali v květnu a ten rok byla vyčerpána až někdy v listopadu. Čím to je, že se tak zvedl zájem o NZ?
Petre, neni to podmineno, ale v pripade, ze tu budes chtit zustat po vyprseni viz, i tech prodlouzenych, si budes muset pozadat o klasicke turisticke vizum pres imigracni oddeleni a to znamena v tomto pripade i vyrizeni lekarske zpravy (protoze jsi tu byl dyl jak rok), coz financne boli asi nejvic.
Ahoj, mám takový dotaz. Dá se teoreticky po vypršení platnosti WHS, případně i jeho prodlopužení, na Zélandu pobývat ještě další tři měsíce jakoby na turistu bez opuštění země, nebo je získání tur. víza po vypršení WHS podmíněno opuštěním země a návratem? Díky za odpověď...
APPROVED...:-D Pro všechny šťastlivce, kteří mají stejně jako já německý pas: o WHS můžete požádat, kdykoliv chcete ;-)
Krásný den všem
Veronika
Ahoj taky mám německý pas a uvažuju o tom stejném, jet na něj na Nový Zéland. "san22": kde jsi to zjistil o tom zemědělství v Austrálii? A je možné, že bych strávil rok na Zélandu a pak jel ještě na stejnou dobu do Austrálie?
Zkusenost nemam, ale podle meho skromneho nazoru pokud mas Nemecky pas, tak si muzes pozadat o vizum pres Nemeckou kvotu nekvotu (maji to opravdu neomezene). Dokonce myslim muzes i do Australie. Byt tebou nevaham ani vterinu. Porad ale plati, ze si muzes pozadat pouze jednou.
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, nemáte někdo zkušenosti se získáním víz na NZ prostřednictvím něměckých pasů? Získala jsem díky svému pra-pra dědovi občanství a německý pas. Jelikož kvóty pro ČR jsou hodně omezené hledala jsem i možnost vycestovat na německý pas. Podle toho co jsem se dočetla to vypadá, že němci mají kvóty neomezené. Můžete mi někdo tuto informaci potvrdit eventuálně poradit. Děkuji moc, Veronika. Emalil: vholisova@seznam.cz
Ahoj,
mám zájem o vycestování na NZ. Bohužel limit pro CR je vycerpán. Netušíte kdy můžou otevřít další( jestli vůbec ) víza pro cr ?
Jaky je nejlevnější kurz při kterém lze pracovat ?
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jste někdo v poslední době žádal o vizum na NZ? A jestli když vám ho do 4 týdnu vyřídili, tak jestli se hned může odjet? Samozřejmě pak v závislosti na letenku. A na to bych se taky chtěla zeptat, cca za kolik nejlevněji se dá sehnat letenka? :-) Nejraději bych vyrazila hned, ale má angličtina není zrovna na komunikativní úrovni. :(
Ahoj, zjišťuji, kolik lidí by mělo zájem o přednášku o životě na NZ v programu Working holiday. Více info v události na Facebooku (viz odkaz).
https://www.facebook.com/events/630159917077432/630160280410729/?notif_t=like
Tak jsme uz prisly na problem... Jen bych se jeste rada zeptala, zda occupation details jsou povinne? Diky!!!
Zdravím! Kamarádka Slovena si bude žádat o víza na NZ, zkoušely jsme vyplnit registraci "nanečisto" pro Kanadu, ale nepustí nás to přes sekci "personal", jinak další tři vyplněny máme. Nevíte, kde by mohl být problém? Díky, S.
Jé,děcka sorry,omlouvám se že píšu bláboly,ale díval jsem se teď na účet a zaplacený to mám,za odpověd každopádně děkuju,mějte se.
No a vízum už máš, nebo nemáš? Když se podíváš na stav své žádosti na stránkách imigračního tak by tam mělo být buď "payment: received", nebo "payment: pending"... to znamená že buď peníze přijali, nebo nepřijali. Pokud tam máš received a peníze z účtu ti neodešly, tak to máš asi zadarmo :-), pokud tam máš pending a peníze ti neodešly, tak ani oni platbu nepřijali a něco neproběhlo v pořádku. Každopádně pokud ještě nemáš vízum, tak je asi něco v nepořádku, protože přijaté, dobře vyplněné a zaplacené žádosti vyřizují spravidla do druhého dne...
Ahoj lidi,můžu se zeptat na jednu věc,když jsem vizum hned zaplatil,proč se mně peníze ještě z účtu neodečetli? Řeší z vás někdo ještě tuhle záhadu?
za odpověď dík
Ač se to může zdát neuvěřitelné, jakože mi to zatím tak připadá, tak se mi před deseti miutami podařilo zaplatit žádost která byla od 5.3. nezaplacená ve stavu submitted... tak jsem zvědav zda dojde i ke schválení. Přesto jsem žádnou oficiální zprávu o uvolnění nových míst či aktualizaci na webu imigračního zatím nenašel. Rovněž podat novou žádost pod fiktivním uživatelem se mi nepovedlo... něco se ale přecejen pohnulo.... Kdo zkoušíte, zkoušejte dále, asi je třeba být hlavně trpělivý a důsledný. Naděje asi pořád ještě existuje...
Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli už se náhodou někomu z vás nepodařilo získat nějake to "dodatečné" (aktualizované) místo... potažmo zda vůbec nějaká jsou,či nejsou. Mně osobně se podařilo jednu žádost "protlačit" a zaplatit minulou středu v noci, tu nám už i schválili, ale pořád se ještě s přítelkyní snažíme zaplatit i tu její a zatím jsme tedy bez úspěchu... Všem párům v podobné situaci přeju hodně štěstí, snad se na zélandu přecejen potkáme :-)... GL! Díky...
ma to chodit i na email, ale obvykle to neprojde pres spamfiltr, kazdopadne se tim netrapte, ze vam to na email neprislo, klidne vytisknete ze systemu.
tak to bude jejich casu, asi neni duvod, aby zkoumali nase casova pasma. zadna konkretni hodina tam nebyla. Takze by se dalo predpokladat, ze se tam treba 11.3. naseho casu muzou uz nejaka mista zpet objevit,kdyz neco nekdo nedoda...ty se tam muzou objevit klidne i nekdy ted, kdyz to nekomu zamitnou rovnou....ono i to je mozne...nekteri lide delaji nektere veci tak trochu uz na hrane zoufalstvi...nedavno jsem sedel na jedne infoschuzce s klienty, kdyz jsem je pripravoval na cestu a ti mi pak rikali, kdyz jsme se bavili o tom, ze neni legrace se v dnesni dobe na zeland dostat jako turista mlady cech/ceska, ze maji jednoho znamyho, co ho jednou vratili domu jeste ze soulu a pak znova ze singapuru...proste ze mu to jednou nestacilo, ze ho poslali domu aniz by na novy zeland vubec doletel. a analogicky i zde se urcite nasly zadosti, o kterych by se predem dalo rici, ze nemaji moc velkou sanci na uspech...presto to ti lidi zkusili
Do 11.3. tak to je opravdu mazec, na druhou stranu to dává určitou šanci nám na které WH nezbylo a to, že pokud dotyčný nedodá v tomhle šibeničním termínu medical report, může se místo uvolnit (?).
Zeptám se, 11.3. New Zealand Time ?
Zároveň bych Vám chtěl moc poděkovat za spoustu užitečných informací, klobouk dolu.
A ja bych jen doporucil, at si to vsichni hned vytiskli a treba i schovali na mailu, pac mi tuhle jeden muj klient volal, ze nevi, kam se mu to vizum podelo, ze ho rozhodne dostal, ale nevytiskl si ho a najednou nekdy po pulroce zjistil, ze uz ho tam nevidi
Zaroven mam novou info, ted jsem videl dopis od imigracniho, kdy pozaduje po nekom dodatecne info o jeho zdravi,coz je tedy dusledek toho, co tam ta osoba vyplnila, ale co mne na tom zaujalo je termin doruceni odpovedi a medical report a sice do 11.3. ,coz je tedy drsne.
Tak už jsem to snad našel, tak se to pokusím popsat pro ty, co to také nemohou najít.
Přihlásíte se na stránkách imigračního, nahoře v pravo je "my application" to rozkliknete a otevře vám to stránku s výpisem víz která máte. V části "online applications" pod "describtions" je pokud jste žádali o WHS "czech working holiday scheme" to rozkliknete a to vás pošle na další stránku na které by mělo být dole v pravo "View eVisa" na to když kliknete tak vám to stáhne do počítače vízum, to co by jste si měli vytisknout je podle mě to uplně dole. Doufám, že vám to pomůže :-)
taky by mě zajímalo, co přesně si mám teda vytisknout, jestli teda může někdo poskytnout bližší info budu rád. :-)
Můžu se zeptat co tedy vytiknout, píšou, že to ve spodní části dopisu, stačí ten text? Díky za upřesnění
jakto, že se vůbec nedá dostat na ty ofiko zelandské stránky? to to jako nějak zrušej, po tom co se limit naplní?
Tak všem velká gratulace. Já jsem to už bohužel nestihl a popravdě docela závidím zemím jako Itálie nebo Finsko, že mají neomezený počet :)
Tak snad příští rok
Odkaz na aktualizaci mist jsem poslal, ale aktualizuji to jednou tydne,coz je nebezpecne se na to spolehat...je to podle me opravdu tak, ze kdo si vsimne,ze mu to jde, tak to tam vyplni a posle...i tak to pisi ostatne ve FAQ
Nezbývá než doufat, že se ještě zase nějaký místo uvolní.. Nevíte někdo jak to bylo loni s těma cca 300 místama? Jestli dali na stránky nějaký info že od xxx je možný se ještě registrovat na xxx míst nebo to prostě zpřístupnili a kdo si toho všimne tak to vyplní a má to?
Davide, úplně si nejsem jistá, jestli jsem požádala správnou osobu na FB, jste tam z Havířova dva :D přidej si mě Martina Kendzierská
david r gratuluji!
také máme approveda 4x :-)
Děkuji panu Thérovi, bez něj by jsme na tom byli bůhvíjak. Díky infu jsme si to natrénovali a při vyplňování mi do kolenek naskakovala předtím zadávaná slova, tím se to asi hodně uspíšilo... Je šílený, jaký je to boj. Kdo má o cestu tam opravdu velký zájem, tak si zjistí všechno dopředu. O ničem jiném to není.
Aha, no my dělali ještě celou kontrolu všech údajů, takže jsme platili až nějak ve 22:35. Tak to nám asi tuhle noc už neschválí.
Chi chi, jen pro zajímavost jsem se ti mrkla do profilu a koukám, že oba utíkáme z Havířova, a jen do Prahy asi není dost daleko :D
Ty jo, davide r, to se máš, já čekám a furt aktualizuju stránky na imigračním, jsem jak na trní tys tam ty data musel řádně rychle namrskat :D
Souhlasím s Oldou Thérem i David r,letošní rok doslova přál připraveným,kdo sledoval diskuze a vůbec dění okolo WHS 2014/2015,tak se mohl na ten nával připravit,ikdyž minulý rok to trvalo klidně měsíc než víza zmizela,už jen náznak co se stalo u Kanady byl hodně motivační se na NZ dobře připravit.Reakce "bylo to nečekaně rychle pryč" není zrovna na místě.Opravdu nebyl problém to tam za 10-15min nacvakat vše.
Podmínky byli pro všechny stejné.
Myslím,že pan Thér ten popis co a jak natrénovat líp popsat už ani nemohl,určitě to hodně lidem pomohlo,já osobně jsem se v těch vízech "vrtal" dříve abych zjistil co očekávat.
Snad se ještě pár míst uvolní a na šťastnější se usměje štígro,podaří se taky získat a "uvidíme se" tam :-)
Janca...viz muj odkaz vyse na clanek, ktery jsem napsal pred mesicem a dle ktereho se na to rada lidi radne pripravila a pak to tam proste za cca 10 minut nahazela a zaplatila-- x lidi bude muset dodat rentgen hrudniku...pokud ho vcas nedodaji, jejich misto se do kvoty vrati...samozrejme takovych lidi asi nebude moc, co by to nedodali,ale nekdo takovy se taky urcite najde, nebo kdo neco vyplnil spatne nebo se provali, ze neco zatajil a podobne. Pochybuji, ze vsech 1200 lidi ma vse dobre a vse doda vcas...
To jak to bylo loni nebo predloni atd je uplne jedno...ze bude zajem vysoky a ze ty viza budou pravdepodobne pryc za hodinu bylo jasne po tom, kdyz viza do Kanady zmizely cca za hodinu.../ ne za 4/
Ja bych se nasledujici cca mesic spolehal hlavne na sebe, protoze uprimne Honzo, nevim co presne bys delal, kdyby teoreticky treba za 14 dni tam pustili treba 15 mist a ty jsi mel uz u sebe v tu chvili uz 500mailovych adres :-) coz neni utopie, protoze i Kanada byla do druheho dne na waitlistu tusim kolem 600 nebo 800 mist. Sledujte stranky imigracniho, snazte se tam vasi zadost odeslat, pokud ji mate vyplnenou, tak jen zaplatit.
Kdyby se tam tech mist nahrnulo nejak vice, tak byste to patrne videli i zde, ale to aktualizuji jen jednou tydne, ted tam pravdepodobne napisi v patek, ze to je plne
http://www.immigration.govt.nz/branch/londonbranchhome/whs/
Zaroven uplne nerozumim, k cemu Vam bude, kdyz budete vedet, jestli jste v poradi pati nebo 950ti. Myslim, ze tady je to uplne jedno...proste pockejte 2-5 dni, az uvidite u sve zadosti approved a pak si dejte velkeho panaka a budte radi, ze o to vizum nemusite zadat pristi rok, protoze to bude pak teprve ficak :-) letos kdo se pripravil radne, tak ho pravdepodobne stihnul.
pripady kdy jeden vizum ma a druhy nema---i s tim tam lidi letaji...jeden na WHS, druhy jako turista, pricemz ten co je turista pracuje na IRD number toho, kdo ma WHS...neni to tak vyjimecne, kazdopadne upozornuji, ze to je nelegalni a uz jen to, aby se tam mlady cech dostal jako turista neni casto prochazka ruzovym sadem a nekdy jen velice drahym kratkym vyletem na druhou stranu zemekoule a zpet. Samozrejme je lepsi si vyridit normalni pracovni povoleni, ale to Vas bude stat mnohem vice usili, nez 10 minut vyplnovani WHS.
Tak snad jsem odpovedel na vse podstatne :-)
Ahoj Pete, máš pravdu, že se to dalo tušit, ale ne každý věřil tomu, že to bude hned pryč, když loni to vydrželo tak dlouho.
Žádal jsem s přítelkyní, ona se dostala a já ne (měli jsme 1 počítač a žádali postupně). Takže bych to teď rád nějak vyřešil :-)
Volal jsem na Zéland i na konzulát a budu situaci sledovat. Moje pomoc může spočívat v tom, že budu ostatní v pravý moment informovat o případných nově uvolněných místech. Nic víc, nic míň.
Cao,
to by me Honzo zajimalo jak by jsi chtel nekomu pomoci ziskat WHS po vyprseni kvoty! Kazdopadne to nebylo vubec necekane! Viza do Kanady zmizela behem 4 hodin a pokud se clovek trochu zajima, tak musel s timhle pocitat. Stesti preje pripravenym a tem co jim bylo jasne, ze vse se bude lamat hned prvi hodinu.... Kazdopadne Honzovi ani radsi nepiste protoze neni moznost aby nejaky buhvikdo dokazal nekomu poresit WHS na tento rok!
see y
Pete
Lze nějak, ať už podle Reference number nebo Application number zjistit to pořadí??? Máte s tím někdo zkušenost? Díky
Ahoj,
pokud se někdo nevešel do kvóty WHS pro rok 2014/2015 (bylo to pryč nečekaně rychle) nebo je tu někdo, kdo to nezkusil a ještě se chce zkusit dostat, napište mi na můj email janbalhar@gmail.com
Pokusím se pomoci vízum ještě získat.
Honza
Čau, jsem na tom úplně stejně, myslel jsem že minimálně do dneška to bude pořád free a v pohodě to zvládnu všechno vyřídit, bohužel :-( lidi se zbláznili :D začal jsem hnedka pátrat a nevypadá to moc dobře. Vezmu to vylučovací metodou: Austrálie (jen se studiem), Kanada (kvóta vyčerpána), USA (work and travel max na 4 měsíce, nebo stáž), takže mě napadá už jen Jihoafrická Republika (Cape Town?) nebo zůstat v Evropě... nebo ještě zkusit počkat jestli cca za ten měsíc zas neotevřou pár míst, ale i kdyby se tak stalo, tak tam bude ještě větší nátřesk než včera.
Ahoj, to byl včra fofr, vůbec jsem s tím nepočítala, myslela jsem, že to potrvá tak týden, než se to vyčerpá (dle referencí z lonska). Že bude za hodinu vše pryč...? =( Nemáte někdo nápad , kam vypadnout jinam, kde budou obdobné "pvětrnostní" podmíny? (druh práce, ohodnocení, příroda....pohoda.. ? )
Dík za typy... =(
Pokud bys ho nedostala, peníze ti vrátí, ale jestli to tak je i s tím, když ho včas zrušíš sama, to nevim. To pracovní vízum žádnou kvótu nemá, aspoň myslim :)
Aha, tak tohle mi navic ani nedoslo! Mne se vizum rusit nechce, uz to mam zaplacene a predpokladam, ze penize mi nikdo nevrati, takze spis mi asi nezbyva nez doufat, ze se misto jeste uvolni, anebo holt priteli sehnat praci a doufat ze to vyjde jinak... :/ U toho jineho prac. povoleni snad uz kvoty nejsou a muze zadat kdykoli na zaklade te prace, ne?
Ahojte, měla bych takový dotaz... Mluvili jste tady, že se v předchozích letech stalo, že se možnost žádosti o vízum WHS znovu otevřely. Kdy se to tak asi může stát? Fakt nezbývá člověku než čekat a den co den sledovat ty jejich NZ stránky? A vypisujou to na nich?
My máme s přítelem průser, že já se dostala, zaplatila, ale on už to nestihl. Nevíte tedy, jestli je event. i nějaká jiná možnost, jak s sebou partnera vzít, kdyby se náhodou do WHS nakonec opravdu nedostal?
Není třeba možnost, že by se mnou jel jako turista, našel si práci a na základě toho by pak dostal vízum, i kdyby jen na půl roku s tím, že až by se otevíraly WHS v březnu 2015, že by si o něj potom požádal? Stejně chceme odjet až tak v září/ říjnu 2014
Nemá někdo podobnou zkušenost?
Kdyžtak díky, Péťa
Já bych řekl že žádné ... pro letošek je kvóta vyčerpaná ... Tedy pokud nechystají překvapení jako vloni, kdy cca po měsíci a půl uvolnili další místa
Pokud jste jiz nestihl poslat platbu, tak zadost nebyla prijata a je celkem irelevantni, ze to mate vyplnene. Je potreba i zaplatit. WHS Novy zeland podle me nema zadny poradnik-cekaci listinu tak jak tomu je napr u Kanady. Takze Vas klidne muze nakonec predbehnout nekdo, kdo to nema vyplnene ani ted, jen bude mit vetsi stesti na okamzik, kdy se tam zase nejake to misto do kvoty vrati za ty osoby, ktere treba vcas nedodaji nektere dokumenty.
Ahoj Michale.... řekl bych, že jsi nejspíš v pořadí čekatelů, pokud ti tu žádost přijali. Já měl ve 22:15 zaplacíno a jsem zhruba (podle ref. čísla) o 900 míst pod tebou, kolikátý jsem byl já netuším...
Ahoj, nevite nekdo prosim co se stalo (a co se jeste muze stat), kdyz se mi zadost podarilo odeslat (status submitted), ale uz se mi ji nepodarilo zaplatit, protoze mi to napsalo ze kvota byla vycerpana?? Referencni cislo zadosti mam 997120... netusite kolikata v poradi by zadost podle tohoto cisla mohla byt? Diky za info... zdravim
Zadna oficialni rezerva neni...pokud jste odeslal uspesne platbu, s nejvetsi pravdepodobnosti jste se do kvoty dostal.
Davide prosimte kyž jsem se vlezl do času 22:47 a kvotu jsem splnil mysliš že nepatřím k te rezerve co je kdyby vypadl nekdo stech 1200 nebo zadna rezerva není? díky jseš borec ja se zasekal tim že jsem v bance nensatvil platbu nad 2000kč tudiž mi to posílal kamarad tim jsem se zdržel
Díky všem za radu, už jsem se tam proklikala, bohužel když jsem přihlášku dokončovala, tak mi to hlásilo, že kvota je už plná.
- jsi přihlášen na https://www.immigration.govt.nz/WorkingHoliday/
- dáš czech republic (nebo i Slovakia) a pak OK (obrázek vedle výběru země)
- pak to nahlásí
momentálně jim spadnul i web, asi zatížení serveru nebo jim to prostě nás čechy nestíhalo :)
Ahoj, tak nevím jak u vás, ale bohužel hodinu po otevření to hlásí naplněnou kvótu :(
chjo
Unfortunately the available places for this Working Holiday Scheme have been filled and there is no longer a place available for you. You could check back on our website for details of when places reopen.
Myslíte, že by měli pro první hodinu jen nějaké menší množství a další várku otevřeli později nebo je těch 1200 míst kaput? :)
Děkuji za info. A pokud bych zaplatil,schvalili mi to a ja neodcestoval tak zda je nějaká možnost vracení poplatku?
Oťas: myslím, že lepší je to zaplatit rovnou, protože já jsem tušim někde na jejich stránkách četl, že přihláška je kompletní až po zaplacení. :-) Pokud Ti přihlášku o vízum neuznají, peníze Ti pošlou zpátky, alespoň tohle jsme si načetl na různých fórech a jejich stránkách...
Ahoj Majko, my jsme s tím taky měli problém, ale udělej to následovně. Odhlaš se a jdi na stránky
http://www.immigration.govt.nz/, tam klikni na "Login and register to online services po přihlášení seš na stránce, kde v levém MENU budeš mít v nabídce "working holiday", když na to klikneš, vyskočí ti nové okno s nabídkou zemí a to je začátek přihlášky.
Good luck, my už máme s přítelem hotovo a zaplaceno a čekáme na schválení :)
chci se zeptat do kdy se musi zaplatit poplatek, čili mužu ho zaplatit až mi přijde vyrozuměni zda jsem se dostal?
Ahoj,
můžete mi prosím někdo poradit s vyplněním working holidays online? Už jsem se tam zaregistrovala, ale nevím, kde se přihlásím do té on-line aplikace. Pořád mě to odkazuje na jejich povídání + dokumenty pdf.
davide šlo ti to normálně ptž mě to nejde ...max najedu to kde si zvolíš druh žádosti ale nemužu překliknout na whs:(
tady mate navod, jak to cele vyplneni natrenovat...
http://www.novy-zeland.biz/viza-working-holiday-scheme-whs-novy-zeland-2014/
Ahoj, napsal by mi někdo stránky ambasády Nového Zélandu kde se budou podávat víza a zjistit aktuální info? Ne že bych byla lína ale googl mi háže všechno možne a nevim co z toho vybrat..
Díky moc za pomoc :)
snowgirl - mám asi stejný a taky bych se rád podíval, jak vypadá ten formulář pro online žádost:-) kdyby se ti někdo ozval prosím přepošli mi ho na Honza771@seznam.cz děkuji :-)
@serynka - Seznam "bezpecnych" zemi je na strankach imigracniho, pokud tam Turecko neni, tak je potreba udelat ten x-ray. V zadosti o vizum vyplnujes, jestli jsi nekde byla. A na zaklade toho to po tobe budou chtit. Misto by ti meli normalne drzet, tusim ze ten certifikat chteji dodat do 15 dnu od podani zadosti. Poslat postou na pobocku do Londyna.
@HonzaDvorak - bez diakritiky (interpunkce je neco jineho)
Zdravím, chtěl bych se zaptat, při vyplňování víza online, nevím jestli to tam bude někde popsané tak se radči ptám už teď, používá se interpunkce? děkuji za odpověď
ahoj, žila jsem rok v Turecku, takže počítám s tím, že do žádosti musím vyplnit, že potřebuji ten chest x-ray test. Myslíte, že už si to mám vyběhávat teď, nebo se modlit, že třeba Turecko není takový problém a ten test po mě chtít nebudou.. bojím se, aby ty víza nedali někomu jinému, když je ted takový nával... co myslíte???
zdravim, no WHS vizum si na letisti zrovna asi neukecate. ja myslim, ze delka vyrizeni by nemusela byt takovy problem jako spise se do tech 1200mist letos dostat. vim, ze si nejaky muj klient kupoval letenku uz asi i na 8.3. a tam uz je to na hrane, ze to letos stihne, ale neni to vyloucene.stihnout by to stale mohl. kdo to mohl tusit, ze to letos daji az 5.3. :-(
Hmm... už to taky vidím, až 5.3. v 10:00 :/ Doufám, že to stihnou včas schválit, když tam nejspíš bude nával.
14. března odlétám. Co bych měl podle vás dělat, pokud ještě do té doby nebudu mít schválené vízum? Zrušit letenku nebo to letět a zkusit to ukecat? Díky
zdravim, jedna podstatná změna v letošním roce, o vízum bude možné požádat až 5.3. v 10.00 novozélandského času. Tj nikoliv 1.3., jak jsme si vsichni celou dobu mysleli a byli zvyklí. Teď jsem napsal na své stránky novy-zeland.biz článek pro ty, kteří to pak chtejí zvládnout doslova za pár minut a mít tak větší sanci, že se na ně dostane :-) 1000mist do Kanady minule utery zmizelo zhruba za 2 hodiny. Takže bych rozhodně nepočítal s tím, že víza na Zéland vydrží cca 2 měsíce jako loni.
To KM: Na strankach imigracniho, staci strycek google - ovsem spis oacny seznam:
‘low incidence countries for TB’
http://glossary.immigration.govt.nz/LowTBRiskCountry.htm
People have risk factors for TB if they are citizens of countries that are NOT ‘low incidence countries for TB’ or in the last five years they have spent a total of three months or more in a country that is not a ‘low incidence TB country’
Ahoj,nevíte někde prosím kde bych našla seznam rizikových oblastí a kdy potřebuju RTG hrudníku?
Díky za info!
@Jíťa
Upon submitting your application you would have received an automated e-mail requesting you to provide a Chest X-ray Certificate (INZ 1096) within 15 days.
In case you have not seen this automated e-mail, please check your spam/junk mail folder. I have attached a copy below for your easy reference.
Please note the following:
Due date for this certificate is 15 days from the date you submitted your application. Check the list of Panel Doctors to see if you need to use an approved radiologist to complete the form. Check that the radiologist’s report is in English and is attached to this certificate. If this report cannot be provided in English, a certified translation from a recognised and independent translation service must be provided along with the original report. This certificate should be sent to one of Immigration New Zealand’s nominated branches (open this link to find the addresses). If abnormalities are present or indicated, the X-ray film or CD must also be sent with this certificate. If the X-ray is clear, you should not send the X-ray film or CD. If an X-ray film or CD is sent when not required, it will be destroyed.Jency, děkuju moc za info..:) už jsem to objevila. Ještě se zeptám na jednu věc-tys to posílal do Londýna? Myslela jsem, že se to má naskenovat a přiložit k té elektronické žádosti automaticky. Nebo oni tě k tomu pak sami vyzvou, abys jim to doložil? A nejde to poslat elektronicky? Děkuju moc!
@Jíťa - Hledej na stránkách imigračního "panel doctors". On ten seznam je trochu neaktualizovaný, ale dělá to Dr. Alazani v Praze na Smíchově (doufám, že to dobře píšu). Musíš mít s sebou formulář ze stránek imigračního. Ten ti vyplní, stálo mě to 1000 Kč a pak jsem to posílal na pobočku do Londýna. Až teda po té, co to po přijetí žádosti chtěli. Člověk na to má pak tuším 15 dní.
@Radim - WHS není pracovní vízum :) jak píšou na stránkách imigračního u WHS "be coming to New Zealand to holiday, with work or study being secondary intentions for your visit". Po roce můžeš zůstat daší 3 měsíce na normální turistické, ale musíš si už tuším udělat medical check. Nebo pokud 3 měsíce pracuješ v zemědělštví, můžeš si WHV prodloužit. Další možností je získat work permit, pokud ti někdo nabídne práci.
Díky steny.
A jak to máš v plánu ze začátku jestli se můžu zeptat. :) Máme dilema s kámoškou kde začít. Jestli hned na severním ostrově nebo přejíždět hned po příletu na jížní ostrov třeba do Nelsona. Máš předané nějaké zkušenosti nebo tipy a rady kde začít na jakých jablečných sadech, kde se ubytovat. Je ještě hodně času do odletu ale já jsem tak příjemně nervozní a chtěl bych mít vše perfektně připravené. :) Chybí mi na těchto super stránka možnost soukromé komunikace. Jestli chceš přidej si mě na fb (nebo kdokoliv jiný kdo má v plánu odlétat hned po vyřízení víza) Derek Borkovec a pokecáme. :)
ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s rtg hrudníku? Byla jsem na 11 měsíců ve Španělsku a k mému velkému údivu, není mezi zeměma s nízkým rizikem výskytu TBC...:( nechci riskovat, že mě mají někde v databázi a vízum mi kvůli tomu nedají.. Nemůžu najít žádný seznam doktorů/nemocnic, kde to dělají. Děkuju moc za radu.
Zdravím,
Zajímalo by mě, jestli má cenu žádat hned 1.3.2014 - je to sobota.
A navíc platí to od 1.3.2014 na NZ, v ČR, nebo v UK?
Máte někdo s tímto zkušenost? Nerad bych letošní možnost propásl...
Ahojte,
Mám v plánu odlétat 31.3.2014 z Prahy do Aucklandu na WHS.
Čekám jen na WHS (1.3.2014) a mám dilema jestli si už teď koupit letenku. Na imigračních stránkách píší, že do 4 týdnů vyřídí WHS určitě. Mám strach, že když si zaplatím letenku už dnes tak to úředníci nestihnou vyřídit. Bohužel letenka dlouhodobě zabookovat za poplatek nejde. A každým dnem se letenky zdražují.
Otázka tedy zní.
Je možnost, že mi na úřadě nestihnou vyřídit WHS do 4 týdnů, když 1. března podám online žádost?
Díky s pozdravem Derek.
Ahoj mám dotaz kvili WHS, jelikož se tam pry vyplnuje zda jsem sedel, a já mel před sedmi lety nehodu a 7mesícu jsem byl ve vezeni, zda to muze mít nejaký zasadní vliv na udelení víza nebo následne mít problém se sehnáním práce. Máte s tím někdo skusenosti? Dekuji za odpoved
@HonzaDvořák - o vízum se žádá od 1.3., ne dříve. Nikde si ho nevyzvedneš, na jejich portálu, přes který probíhá registrace se ti objeví a je dobré si ho vytisknout.
@Saman006 - Vízum platí rok od schválení žádosti, pokud ho nevyužiješ, propadá. Pokud ho využiješ, platí pak dále rok od vstupu na Nový Zéland.
Ahoj, chtěl bych si trochu srovnat svoje informace. Kvóta víz pro rok 2014 se otevírá 1.3., ale o vízum lze zažádat i před tímto datem, že? A pokud o vízum zažádám a oni mi ho dají, kde si ho můžu vyzvednout? Děkuji za odpověd :-)
Michale, jen jsem se chtěla ujistit. Nebyla jsem si tím úplně jistá a přece jen víc hlav víc ví. Nehledě na to, že jsem měla za to, že tenhle web je určen právě k tomu, aby pomohl lidem, kteří se na Zéland chystají poprvé.
Každopádně ti uctivě děkuji za odpověď stejně jako Davidovi.
Ja nevim, ze nez sem vzplodite takove bludy, proc si poradne neprectete podminky pro udeleni viza, podminky pro vstup na novy zeland a dalsi veci. O viza je mozne zadat od 1.3.2014, staci ti k tomu vzplneni formulare na imigracnim webu. Vyplnis proste formular, odesles a zaplatis. Tot vse. Nez pojedes na NZ precti si podminky vstupu, vse si vyrid a nebudes mit problem se vstupem. Ja kdyz jsem vstupoval na uzemi NZ tak po me nikdo nic videt nechtel, ale neriskoval bych to. Jo a nezapomente ze tu budete odkazany vesmes jen sami na sebe, tak nebudte liny a zjistete si co nejvice techto jednoduchych veci sami, protoze tady vam uz pak take nikdo nepomuze. Ma ucta
Pokud vím tak nic dokládat nemusíš, případně až při vstupu do země. Taky se chystám v březnu žádat a listopad 14 odjet
Ahoj, když žádám o WHS vízum online, tak musím doložit i výpis z účtu, rezervaci zpáteční letenky a sjednané pojištění? Budu sice žádat teď v březnu, ale odjet plánuju až v zimě a tak mi to přijde trochu postavené na hlavu. Kdo už jste na NZ byl, dejte prosím vědět, jak to chodí.
Díky
JK prosim ta mozes sa mi ozvat na mail ,chcel by som ta poziadat o radu...ohladom WHS
Dik
jurajfr@gmail.com
nie je co zaistovat. Hned ako 1. den v mesiaci otvoria kvotu nabuchaj tam udaje, za 3 dni mas viza a na dalsi den mozes letiet ... samozrejme ak budes mat vsetko v poriadku