- bohatá výbava, stačí už jen vyrazit na cesty.
- benzín, 2,0l
- najeto 29x xxx km
- REGO a WOF do 28.3.2017
- spotřeba 8-8,5l na 100km
- 5 stupňová automatická převodovka
- hloubka pneu 4mm
- tažné zařízení
Ideání pro sólo cestovatele i kdyz ve dvou se to v něm taky nechá. Toto auto vlastní spousta místních lidí a je zde velice populární. Pokud budete muset někde spát načerno nebudete tak nápadní jako ostatní backpakeři v různých dodávkách. Navíc pohon všech čtyř kol zaručuje že se budete moci bez problémů vydat i po dobrodružnějších cestách, kterých jak známo na NZ je víc než dost. Vyjede např. i na pláž a nezapadne.
Jedná se o starší auto takže má sem tam nějaké škrábance a oděrky, jízda je ale úplně v pohodě, při plném rejdu je trošku hlučnější, což je patrné akorát při otáčení o 180 stupňů ale není to nic hrozného, v 99% si toho ani nevšimnete. Centrální zamykání funguje pouze při zamykání ne při odemykání.
Auto lze velice rychle předělat na spaní sklopením spolujezdcovy a zadní sedačky kam dáte karimatku nebo nafukovací matraci a vznikne super pohodlná postel. Jinak pojme 5 lidí což z něj dělá ideální vozítko na ježdění do práce ve více lidech.
Během cestování jsem 4 měsíce v autě bydlel a projezdil celý Zéland (přes 20 tis km), nikdy mě nenechalo ve štychu a kdybych neodjížděl z NZ neprodával bych ho.
Radio je Panasonic na CD, přenechám autotransmiter přes který jsem celou dobu poslouchal hudbu, reprobedny hrajou opravdu velice dobře! Zadní skla jsou tónovaná plus je tam síť.
Seznam oprav:
- nové brzdové destičky 10/2016
- měněné homokinetické klouby řízení (CV Joint) 11/2015
- přední sklo měněné v 10/2015
- camenbelt měněn při 259xxx (tedy dalších cca 60tis km tedy není třeba řešit)
Od všech těchto oprav mám originální potvrzení dotyčného servisu že byly skutečně provedeny. Před poslední WOF byla provedena důkladná kontrola auta a investice za cca 600NZD, vyměněny 3 prasklé držáky motoru, vnější spojovací tyče řízení a brzdové destičky.
Výbava:
autoatlas NZ
elektrická autolednička 12V
kompresor 12V
měnič napětí do auta, z 12V mění na klasických 220V,
šlapací autopumpička
2x kempingové židle
stůl
slunečník
trekové hole
velký plastový kbelík
2x plastová přepravka
3x spacák
2x polštář
2x stan (větší pro 4 a menší pro 2)
karimatka
teplá deka
elektrický přímotop
plynový vařič
kvalitní hrnec
pánev
různé lžice, a příbory a nože, struhadlo, prkýnko
solární sprcha
kanystr na benzín 10l
hever (kupoval jsem nový za 60NZD)
klíč na kola
startovací kabely
vlečné lano
hi-vesta
přechodka mezi NZ a ČR zásuvkou
holinky velikost 11
pracovní rukavice
různé nářadí, ořechy klíče, kleště, kladivo, sada šroubováčků
kolíčky na prádlo
termolahev
termotaška
Předání preferuji začátkem ledna nejlépe v Queenstownu nebo okolí, popřípadě Christchurch od cca 10.1 do 14.1 ale je to o domluvě.
poskytnu rovněž rady do začátku, zřízení IRD, ubytování, tipy na práci a na výlety
email:
klofac83@seznam.cz