Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Jak cestovat a bydlet na podzim?

Ladis
05. 02. 2014 v 23:13

Každej rok je Zuzko asi úplně jinej. Já cestoval vloni po obou ostrovech poslední dva týdny v dubnu a první květnovej týden... Bylo to naprosto v pohodě, opravdu propršený dny jsme měli dva a to v okolí Taupa koncem května. Zbytek byl polojasno, teploty příjemný. Nebylo to samozřejmě na tričko, ale většinou jsem si vystačil s mikinou... No a jak si tak vzpomínám, tak jsem se občas po ránu koupal i v jezerech u doc campsites a to nejsem extra otužilec:)

Zuzka
09. 01. 2014 v 11:52

Mám stejný dilema...Rodiče by rádi přijeli, ale můžou tak konec dubna a začátek května. Nechci zas panikařit, že bude zima a rušit plány...přecejen, fakt jde o štěstí. Ale mohl by mi někdo tak přibližně říct, co tak nejvíc očekávat v tuhle dobu(hlavně Jižní ostrov) ? Děkuji za odpověď:)

Linn
07. 01. 2014 v 14:37

My cestovali po Zélandu únor - březen 2012 a počasí děs běs :) teploty kolem 16 stupňů a skoro celý měsíc pršelo :) takže ono je to v podstatě o náhodě :)

14. 12. 2013 v 21:18

D - Nevím jak květen, my začali cestovat v říjnu, kdy už v podstatě nastupuje jaro a byla ještě dost zima a deštivo. Údajně je na cestování nejlepší únor, je léto a i počasí je nejstálejší. Počítejte s tím, že na Zélandu je podobné počasí jak v Česku. Jen zimy nejsou tak kruté. Ale vyjela by sis v říjnu/listopadu někam v Česku kempovat?

D
14. 12. 2013 v 15:41

Ahoj,

ráda bych se zepata, co si myslíte o cestě na Zéland v květnu? Dá e to zvládnout v půjčeném karavanu? Máme na cestu jen cca 3 týdny, nevíme, jaké je na Zélandu v tomto období počasí, abychom z ostrova něco měli... Díky za radu!

26. 10. 2013 v 11:44

diky za radu, toto je jedna z alternativ, pokud dostaneme s kamarádkou vízum, chceme zůstat déle - pracovat a cestovat.

24. 10. 2013 v 20:07

cus Milane,

Pokud budes odjizdet v dobe, kdy vetsina lidi, tak je problem auto pak prodat. Naopak pokud bys zustal do rijna/listopadu, tak je to mnohem snadnejsi. Existuji moznosti, kdy prodejce ti garantuje, ze to auto od tebe pak koupi zpet, samozrejme za nizsi cenu:) Jako alternativa pro tebe muze byt sluzba, kdy si pujcis campervan nebo jine auto a soucasi smlouvy je to, ze ho dorucis na jine misto...typicky se takto vraceji vozy z jizniho ostrova na severni (christchurch -> auckland), protoze vetsina lidi cestuje v opacnem smeru a na jihu se jim pak "hromadi" auta:) "Problem" je v tom, ze doba na kterou ti to auto pujci je samozrejme omezena. Udelej si predstavu tady: http://www.rentalcarrelocation.co.nz/, pripadne tady: https://www.transfercar.co.nz/

Ted mi ale doslo, ze bych mozna i zvazil moznost "risknout" levnou koupi. V dobe kdy tam dovalis vetsina lidi odjizdi a prodat auto je FAKT problem, takze nabidky jdou s cenou dolu a dolu, takze bys mohl sehnat neco levneho a kdybys to pak nahodou neprodal, no tak te to MOZNA vyjde porad levneji, nez auto pujcovat. Ta matematika zas neni tak slozita bych rekl, ale to uz necham na tobe:)

Co tam jedes delat takhle na podzim?

Adam

04. 10. 2013 v 23:11

Mám v plánu na NZ přiletět v březnu (tedy na NZ bude podzim). Co byste mi doporučili pro cestování na 3 měsíce po NZ? Koupit auto a bydlet po hostelech nebo motelech nebo booknout a pronajmout třeba campervan a v něm spát (třeba přez http://www.spaceshipsrentals.co.nz), dá se to na podzim? Nechci mít příliž starostí s koupí auta a následným prodejem....

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,130 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy