Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Cesta na NZ od začátku

Smolda
14. 11. 2014 v 20:04

Připojuju se - Johnny byl snad největší zmrd kterého jsme na NZ potkali, ten v životě na Kubě nebyl - když mu bylo 34 tak poprvé vyrazil s manželkou do světa, v Cromwellu se choval  jako by byl v Chorvatsku - dokonce si tam rozložil vlastní velký rozkládací stůl, falešnej šmejd co se oháněl naspořenýma prachama za levoty někde v česku, hrál si nejvíc na backpackera a chlastal tam před náma Moet šampus, nehledě na to že se tam spřáhl s největší sviní Garrym a lezl mu do prdele tak dlouho až se dostal na ty nejlepší meruňky kde dostával 90 nzd za bin. A to ne proto že by byl největší dříč nebo tam byl třeba dýl, prostě se tam proflákl i s manželkou jenom díky lezení do zadku a podělávání nás Čechů. Já jsem z toho byl tak otrávenej, že jsem šel na začátku sběru meruněk radši vařit do restaurace, ale vím o lidech - kámoš co byl u Kevina nejdýl a byl tam nejlepší a celkově super kluk z toho zmrda byl tak znechucenej že radši odjel před nejlepším pickem pryč a nikomu neřekl ani slovo (po 6ti měsících práce). Takže díky Johnny za všechny - chraň tě panenka Marie jestli se někde ještě potkáme!

Jirka
13. 11. 2014 v 21:22

Johnny je borec jak blázen! O tom se po celém Jižáku vyprávěj historky jak přijel do kempu za děckama sbírat třešně s manželkou a měl "backpackerský" mercedes koupený snad za 7tisíc dolarů a tam měl vlastní ledničku, když pak Kuba potřeboval postavit postel ve vanu tak Honza vytáhl snad 30ti metrovou prodlužku, pak profi vybavení a nářadí včetně přímočaré pily apod. Johnny je hustej borec, úplné psycho jak blázen!! Hlavně mu tady nikdo nevěřte ani slovo :D :D

12. 10. 2014 v 20:52

Ahoj a děkuji za odpovědi. V době, kdy jsem zakládal tento příspěvek jsme koketovali s myšlenkou jet na NZ. V této chvíli směřujeme k realizaci.

Časově asi půlka února až druhá půlka března - 4 týdny. S tím, že počítáme cca 3 týdny na severní ostrov a necelý týden na Fidži (spíše možná méně). Má někdo zkušenosti podobné našemu tripu? Hlavně s Fidži....

Díky

Jindra

11. 10. 2014 v 1:13

Cau, jestli jste teplomilni a premyslite mezi Kubou a NZ volil bych Kubu :-)!!!

Kubu( hlavne ne z cestovkou Varadero) jsme procestovali za cca 3 tydny a bylo to uzasne... A myslim si ze je to i levnejsi varianta. Na Kube jsme nechali cca 100 s letenkama a s velkou rozprasenosti!!! + pujceni auta na cca 9 dni (tak ze tri tydny se daji urcite poridit o hodne levneji). A mezi mesty se krasne da cestovat autobusy. Ubytovani po privatech. A hned bych se tam vratil.

Dovolena na NZ je urcite drazsi sranda (letenky+auto (vybavena estima z pujcovny cca 25 www.juicy.co.nz) je cca 85 + utrata. Prijedete v nejvetsi sezone kdy bude vsude plna prdel turistu a i auto z pujcoven jsou v lednu a unoru nejdrazsi. Tri tydny jsou akorat na jeden ostrov a stejne nestihnes vsechno, pokud se tedy nechces honit jak pes :-) Jestli bych si mel vybrat volil bych Jizni ostrov je daleko surovejsi nez sever.

Za mne po zkusenostech s Kubou a NZ bych volil Kubu . Na svatebni cestu uzasny. Pokud by jste se rozhodli pro Kubu a nelibilo se tak me nekamenujte :-)

Kdyby neco pisni

johnny5zije@seznam.cz

Aleš
10. 10. 2014 v 19:11

Počasí nám na Jižním vycházelo přesně podle statistických informací - východní pobřeží a východní strana Alp  jsme měli krásně, západní strana dost deštivá a vlhká. Sever jsme trefili spíše deštivý a podmračený, ale šlo to přežít. Poslední týden na Coromandel a Northland byl krásný. Takže tak na půl. Ale fajn teploty, přes den cca kolem 20, v noci 10 - 15. Zima rozhodně nebyla , pouze bylo chladněji v oblasti Mt.Cook. Byli jsme 15.3 - 26.4. Koncem pobytu jsme se koupali na Coromandelu v Pacifiku. Využívali jsme převážně DOC kempy, ceny podle komfortu. Ty nejjednodušší 6-10NZD/os, komfortnější kempy 10-20NZD/os. Nejjednodušší znamená záchod, studená voda z kohoutku. Žádný komfort.  Auto jsme měli tohle:  http://www.rentalcarvillage.com/economy.html  Vypůjčení v Christchurch, vrácení v Aucklandu. Nic komfortního, ale spolehlivé a levné. Který ostrov zvolit - záleží, co víc preferuješ. Jih je klidnější, více hornatý, krásné přírodní scenérie, méně lidí, menší provoz. Ale spousta bestií sandflies. Sever je více obydlený, ale přišel mi více rozmanitý ( termály, sopky, Maorská kultura, geotermální oblasti, stromy kauri, pouště v Te Paka...). Líbily se mi oba, víc mě to ale táhne k horám na jihu.Spousta informací se dá vygooglit. Já se takhle připrasvoval několik měsíců a věděl jsem přesně do čeho jdu a co mě čeká a nic mě nepřekvapilo.V Singapuru jsme strávili 1xden, 1x noc a den. Dá se z letiště krásně cestovat metrem SMRT přímo do města. Vše je jednoduché a bezpečné.

Pokud budeš chtít ještě nějaké info, napiš mi:  alesruzicka.foto@seznam.cz , nebo fb Aleš Ružička

10. 10. 2014 v 16:26

Ahoj.

Tohle je na déle. Ale jestli chceš pošli mi email na radeknohejl@seznam.cz nebo mě najdi na fb pod celým jménem  Radek Nohejl. (Na NZ jsem strávil skoro 5 let).

10. 10. 2014 v 14:52

Díky moc!!!. Možná i 4 dny obětujeme. Bylo by fajn, když by vyšel STOP over v Singapuru jeden den. Uvidíme. Letenky ještě nemáme a termín přesný taky ne. Asi únor/březen...jak jste to měli s počasím? A ceny kempů se pohybují jak?

Pošleš mi pls odkaz na tu půjčovnu? Díky. Když jeden ostrov, tak jaký???

Aleš
10. 10. 2014 v 12:58

Ahoj,...zodpovědět všechny otázky by zabralo hooodně místa a času. Proto jen pár slov. Podnikli jsme letos v březnu s manželkou 6 týdenní, v podstatě taky svatební cestu na NZ. Rok předem zabookovali letenky, obytný VAN. Letěli jsme Praha - Amsterdam - Singapur - Christchurch, zpět obdobně, jen Auckland, Frankfurt. S odstupem času to hodnotím jako cestu bez jakýchkoliv komplikací, ale je potřeba být na vše připraven. Spali jsme celou cestu ve Vanu, v kempech nebo kde se dalo a kde se nám líbilo. Ceny ( za jídlo) jsou dražší než v ČR, ale není to nic hrozného. Nejlevněji v supermarketech. Některé vstupy do muzeí atd jsou free, za turisticky vyhledávané atrakce se platí ( někdy docela dost na naše poměry). Na 3 týdny doporučuji vybrat jeden ostrov, jinak je to dost honička. Půjčoven aut je hromada, doporučuji bookovat už dříve přes web, může být levnější a hlavně bez stresu. Benzín vycházel cca 35Kč. Odpočinkový den se určitě zažít dá, i když se počasí může rychle měnit. Příjde mi to ale jako mrhání časem v tak krátké době 3 týdnů. Na NZ je spousta zajímavých a krásných míst které lze " odpočinkově" navštívit. Nám 6 týdnů uteklo jako voda...   Good luck!

10. 10. 2014 v 11:59

Ahojte, založením tohoto tématu bych rád dostal ucelené informace o cestě na NZ. S manželkou plánujeme svatební cestu a nechceme cestovku, ale spíše cestu ve vlastní režii. V úvahu připadá Kuba, USA a nebo NZ. Prosím, zda by jste mi mohli poskytnout rady do začátku.

Rezervovali jsme si cca 3 týdny ( a zatím předpokládáme odlet v prvních měsících 2015)

1. Kdy na NZ. Jsme spíše teplomilní:-)

2. Na jaké letiště s ohledem na cestování.

3. Jak cestovat s ohledem také na finanční prostředky

3. Kde se ubytovávat

4. Jak se pohybují obecně ceny - stravování a věci běžné potřeby, které budeme nakupovat po cestě

5. Kam nejlépe cestovat, jakým směrem (z letiště (jakého) a dál...???)

6. Jak je to cenově se vstupy do muzeí, atrakci apod. Jsou cenově dostupná, případně v jakých cenových relacích se vstupenky pohybují.

7. Pokud půjčení auta, tak jak vychází benzín

8. Dá se na NZ zažít i odpočinkový den (dny)  na pláži (bude na toto přijatelné počasí?)

Za každou radu budeme moc rádi.

Díky a pěkný den:-)

Jindra

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,095 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy