znam lidi co udelali oba ostrovy za 14 dnu, jde to, ale kaxdy je jina povaha... 14 dni je pohodovych na jeden ostrov, doporucuji Jizni, vice prirody. Jinak doporucuji navstivit stranku australiapuzzle.cz pro vsechny mozne informace i zarizovani sluzeb.
Ahojky..kamarádi se jeli za mnou podívat z Čech na 14 dní též...oba ostrovy nelze stihnout,pokud nechcete strávit celých 14 dní v autě...na severním ostrově je samozřejmě hodně krásných míst, ale jižní ostrov u mě vyhrál..
jedná se ale pouze můj názor.. severní ostrov je už více komerčnější, je tam více atrakcí - maorské vesničky,hobitín atd.... jih je opravdu o přírodě a trackách...i když se tu najdou též komerčnější věci :)..záleží,co chcete vidět..pokud geotermální oblasti,sopky ,jeďte na sever..já na jihu našla vše,co bylo na severu, (tedy kromě těch sopek,ale je tu jeden track,kde lze najít takové malé Wai-O-Tapu, kde se dá koupat:) ..navíc uvidíte ledovce, úžasné hory, na které můžete mít výhled i z jednodenního tracku :)..a doporučovala bych západní pobřeží..pláže i hory v jednom..s kamarády jsme jeli i na východní a byli po té nádheře na západu zklamaní..
každopádně doporučuju tohoto průvodce http://www.svetcest.cz/mapy-a-pruvodci/pruvodce-novy-zeland..jsou tam popsána místa,tracky,ubytování, historie atd ..hezkou dovolenou:)ať vyjde počasí:)
Zdravím,
plánujem jet v říjnu na 14 dní na Zéland a furt se nějak nemůžem rozhodnout, na jaký ostrov se vydat...Vím, že to není dostatečná doba ani na jeden, proto bychom toho chtěli stihnout co nejvíce a co nejlepší atrakce.:)..Jsme spíše na tu přírodu, ale budeme mít půjčený auto.:)...Poradí tedy prosím někdo, na který ostrov se vydat?:)
Děkuji....