Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Kde koupit letenky na Nový Zéland

Letenky na Nový Zéland prodává několik společností a i přes svou vzdálenost je Nový Zéland dobře zastoupen v nabídkách leteckých společností. Ceny zpátečních letenek na Nový Zéland se pohybují od 22.000 až do 35.000 CZK, v závislosti na sezóně. Letenky na Nový Zéland je lepší koupit s větším časovým předstihem, abyste si zajistili levnější cenu. Prohlédněte si seznam společností, které nabízí levné letenky na Nový Zéland.

Vzhledem k jeho poloze, budou letenky na Nový Zéland největším nákladem při vašem cestování. Zde najdete seznam leteckých společností, které nabízejí nejlevnější letenky na Nový Zéland. Pokud máte dobrodružnější povahu, na Nový Zéland můžete také letět s několika přestupy, neboli stopovery. Takový několikadenní stopover při dlouhém letu na Nový Zéland určitě přijde vhod. Mějte na paměti, že let na Nový Zéland trvá 22 hodin a vždycky bude mít alespoň jeden přestup nebo přerušení. Žádná letecká společnost nelétá na Nový Zéland na jeden zátah.

letiste-v-aucklandu-panorama.jpgMezinárodní letiště v Aucklandu na Novém Zélandu

Kdy začít s hledáním levných letenek na Nový Zéland

Při hledání levných letenek na Nový Zéland byste se měli orientovat podle sezóny. Když je na Novém Zélandu zima, [neboli low season nebo off peak season], budou ceny letenek nejlevnější, naopak, když je na Novém Zélandu léto, letenky budou nejdražší. To ovšem neplatí u všech leteckých společností stejně, stejně tak sezóna trvá podle různých leteckých společností jinak. V podstatě to tedy znamená, že když má jedna letecká společnost levnější, jiná je může mít dražší. Nelze se tedy na off peak sezónu a cenu letenek spoléhat úplně. Občas také mají letecké společnnosti různé promo akce, můžete tedy náhodou padnout na úplně nejlevnější letenky na Nový Zéland, záleží jen na štěstí. Zejména Air Asia, dělá takové náhodné promo akce, my jsme u Air Asia vloni sehnali levné letenky z Austrálie do Evropy. Když to shrnu, nejlevnější letenky na Nový Zéland se tedy dají pořídit v době od března do srpna. Více o počasí na Novém Zélandu. Další pravidlo při kupování letenek, čím dříve letenku na Nový Zéland koupíte, tím levnější letenku budete mít. Uvedené letecké společnosti jsou seřazeny podle ceny letenek, nejlevnější letenky nahoře.

První možnost, a většinou tou nejlepší, je využit porovnávače letenek. Porovnávače mají ve velké většině nejlepší cenu. Vyplatí se postupně vyzkoušet datumy odletu a příletu, mnohdy se ceny letenek liší o stovky korun.

Seznam leteckých společností, které nabízí letenky na Nový Zéland

Korean Airlines

logo-letecke-spolecnosti-korean-air.gif

Korean Airlines nabízí velice levné letenky na Nový Zéland, jejich lety jsou vybavovány z letiště Ruzyně v Praze. Výhodou je skoro přímý let, s přestupem v Seoulu. [na letišti Incheon v Seolu máte pět hodin na odpočinutí]. Cílovým letištěm Korean Airlines při letu na Nový Zéland je mezinárodní letiště v Aucklandu. Zpáteční letenky na Nový Zéland jsou nabízeny s roční platností, s možností telefonického přebookování na dřívější termín návratu zdarma. Delší než roční platnost zpáteční letenky není možná, plánujete-li zůstat na Novém Zélandu déle, letenka vám propadne. Web letecké společnosti Korean Air, kde si můžete prohlédnout aktuální cenu letenek na Nový Zéland.

Eva Air

logo-letecke-spolecnosti-eva-air.gif

Eva Air je letecká společnost z Taiwanu. Letenky na Nový Zéland jsou dostupné z Amsterdamu, nebo z Vídně. Mnoho Čechů využívá služeb Eva Air, protože letenky na Nový Zéland nabízejí velmi levně. Jejich webové rozhraní pro bookování letenek je trochu těžkopádné, ale vzhledem k ceně jejich letenek se vyplatí trochu hledání. Přestupy při letu na Nový Zéland jsou buď v Taipei, nebo v Bangkoku. Jedinou nevýhodou je vysoký poplatek při změně letenky. Zde je web společnosti Eva Air.

Royal Brunei Airlines

logo-letecke-spolecnosti-royal-brunei-ai

Letecká společnost Brunei Airlines, nabízí letenky na Nový Zéland poměrně čerstvě. Letenku na Nový Zéland je možno koupit pouze z Londýna, k ceně za letenku musíte tedy připočítat náklady na cestu do Londýna a zpátky. Pokud nejste časově nároční, můžete se podívat na ceny letenek přímo na webu splečnosti Royal Brunei Airlines Lety jsou směrovány přes Brunei na Kalimantanu, nikde jsme ale nenašli možnost stopoveru v Bruneji, i když si myslím, že by to bylo pro cestovatele velké lákadlo.

Air Asia

logo-letecke-spolecnosti-air-asia.gif

Nízkonákladová letecká společnost Air Asia, sice nenabízí letenky přímo na Nový Zéland, nicméně jejich levné letenky z Londýna do Kuala Lumpur jsou zejména pro nezávislé cestovatele, kteří mají spoustu času na kombinování letů, skvělou volbou. Při letu na Nový Zéland si tak můžete udělat pohodlný stopover třeba na Bali, nebo v jihovýchodní Asii. Z Kuala Lumpur létá Air Asia do Brisbane v Austrálii nebo do Melbourne. Zejména letenky zpátky do Evropy jsou velmi levné, nemáte-li zpáteční letenku z Nového Zélandu, určitě si projděte nabídky Air Asia. Air Asia je jedna z nejrychleji expandujících nízkonákladových společností na světe, prohlédněte si jejich nabídky na jejich webu. Při bookování letenky si nezapomeňte nechat odbavit zavazadla, jsou to sice peníze navíc, které nejsou uvedené v ceně letenky, ale když porovnáte ceny jednotlivých leteckých společností, Air Asia má opravdu skvělé ceny za letenky.

Cathay Pacific

logo-letecke-spolecnosti-cathay-pacific.

Všechny lety společnosti Cathay Pacific jsou směrovány přes Hong-Kong, při cestě na Nový Zéland máte proto v Hong-Kongu možnost stopoveru. Cathay Pacific mívají akční slevy pro off-peak sezónu, proto jejich nabídka letenek na Nový Zéland stojí za průzkum. Porozhlédněte se na webu letecké společnosti Cathay Pacific. Jejich lety z Evropy na Nový Zéland odlétají z Londýna a z Vídně.

Austrian Airlines

logo-letecke-spolecnosti-austrian-air.gi

Austrian Airlines mívají výhodné akce zvláště při bookování letenek na Nový Zéland s roční platností. Další nespornou výhodou jsou ceny letenek pro mládežníky. Lety Austrian Airlines jsou směrovány přes Kuala Lumpur a dále přes Melbourne nebo Sydney v Austrálii. [před cestou si musíte na internetu vybavit tranzitní, nebo turistické vízum do Austrálie (automaticky a zdarma)]. Ke kladům cestování s Austrian Airlines patří komfort v letadle za relativně dobré ceny letenek. Letenky na Nový Zéland se dají zabookovat na webu letecké společnosti Austrian Airlines.

Singapore Airlines

logo-letecke-spolecnosti-singapore-airli

Letenky na Nový Zéland společnosti Singapore Airlines sice nebývají nejlevnější, občas ale na jejich webu narazíte na speciální promo akce, se zvýhodněnými cenami letenek. Při letu na Nový Zéland je možné udělat si stopover v Singapuru. Lety na Nový Zéland jsou vybavovány z Frankfurtu nad Mohanem, Mnichova, Zurichu nebo z Londýna. Porozhlédněte se na webu letecké společnosti Singapore Airlines.

Malaysia Airlines

logo-letecke-spolecnosti-malaysia-airlin

Letenky na Nový Zéland, které nabízí Malaysia Airlines také nejsou nejlevnější, ale je to další z možností jak se na Nový Zéland dostat. Porozhlédněte se na jejich webu, jestli nemají nějakou speciální promo akci. Letenky na Nový Zéland seženete z Vídně nebo Paříže, v každém případě je let směřován přes Kuala Lumpur. Web letecké společnosti Malaysia Airlines.

Thai Airways

logo-letecke-spolecnosti-thai-airways.gi

Thajská letecká společnost. Letenky na Nový Zéland jsou také relativně drahé. Je to další možnost, jak sehnat letenky na Nový Zéland. Lety Thai Airlines bývají směřovány přes Bangkok. Více informací o letenkách na Nový Zéland najdete na webu letecké společnosti Thai Airways.

Další letecké společnosti, které nabízejí letenky na Nový Zéland

Letenky na Nový Zéland nabízejí ještě společnosti Lufthansa, KLM, nebo Quantas společně s Air New Zealand, nebo British Airways. Tyto společnosti mají ceny letenek na Nový Zéland kapku předražené, nicméně pro doplnění seznamu se hodí je zmínit. Vzhledem k tomu, že výdaje za letenku na Nový Zéland budou pravděpodobně největším nákladem vašeho cestování, vyplatí se udělat celkový průzkum nabídek uvedených společností.

letenky | cestování | práce | New Zealand | studium | levné letenky | Nový Zéland

Komentáře ke článku

Franta www.vaftrips.cz
25. 05. 2013 v 3:42

Čau, ještě přidávám China Airline. Dva měsíce před cestou jsme našly jejich lety na netu myslím momondo.com, ale měsíc před odletem už nebyly nikde k nalezení. Pak jsme zkusili cestovku, která vypadala poněkud podezřele, ale slibovali nejlevnější letenky - CA Ing. Oldrich Ther (www.sletenkou.cz). Ti nám sehnali jednosměrné letenky právě od China Airline a to asi 3 týdny před odjezdem (9. 2.) za 16 643 Kč/os se stopoverem v Taipei. Takže doporučuju. 
 

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,766 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy