Každý kdo žije nějakou dobu v campervanu si jistě rád zpestří jídelníček něčím novým nebo zajímavým. Na žádost jsme tedy zavedli sekci recepty, kde se můžete o své kulinářské umění podělit s ostatními.
- přiměřeně vařených a nastrouhaných brambor (na 20 knedlíků tři),
- přiměřeně hladké mouky, přiměřeně mléka (lze i sušené) - váha není ve vybavení campervanu - vytvořit nelepivé těsto
- jahod do každého knedlíčku jednu a povařit v osolené vodě (dokud nevyplavou)
- kysanka (Sour Créme), cukr, talíř a příbor
Dobrou chuť!
Konzerva nejakych rybiček nejlepe tuňáka vysypat do uvařené rýže a zasypat na jemno nakrájenou cibulí a pořádně promíchat. That's all. Je to rychlá ňamka a zasytí.
Není to sice úplně nejlevnější jídlo, ale myslíme, že do 10 dolarů se vleze. Je toho pro 3 lidi nebo pro dva labužníky.:
300-500g beef mince (dle aktuální slevy 11dolarů/kg)
1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce (70 c)
1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu (dolar dvacet)
1 konzerva kukuřičných zrn (99c)
cibula,česnek, troška oleje, koření (stačí rajcovadlo - pepř, sůl, paprika)
Je to vlastně Chilli con carne pro socky - maso se nakoření, osmaží se cibula, přidá se maso, až je maso hotové, přidá se obsah všech konzerv (z kukuřice se slije nálev), chvilku se povaří, a je hotovo. Příloha - chleba, třeba domácí!!!
(máte-li občas k dispozici troubu)
celozrnná mouka
voda
olej
sušené kvasnice
sůl
kmín, semínka
Ve troše vody (větší hrnek) rozmíchat lžičku kvasnic, toto vylít do cca půl kila mouky, zamíchat, přidat lžíci oleje, osolit, přidat semínka, těsto zpracovávat 10 minut (podle potřeby přidat mouku nebo vodu, aby nelepilo), nechat vykynout na teplém místě a péct cca 40 minut na 150 stupňů. Je luxusní, chutná jak doma:-)!!
Ještě přihodíme něco my :) Určitě jste si všichni v supermarketu všimli populárních smažených nudlí od firmy Indomie. Viz obrázek. Řiďte se projednou návodem a místo hnusného nálevu jakobypolévky si udělejte nudle tak jak mají být a vylepšete je trochou najemno nakrájeného kuřecího / vepřového / hovězího masa.
Nudle tedy na chvíli namočte. Mezitím smíchejte obsah všech pěti pytlíčků (i s olejem)- pokud máte rádi chilli, přidejte i chilli. Nakrajené maso osmahněte na pánvičce - zde opět můžete zaimprovizovat, můžete přidat cibuli, sojovku, česnek, či něco co máte rádi, slité nudle vyklopte na pánev a smíchejte se smíchaným obsahem pytlíčků. Pečlivě promíchejte.
Z naší zkušenosti nejlépe chutnají hnědé nudle "Satay", ale opět nechám výběr na vás. A pozor, toto jídlo je opravdu superrychlé, pokud ho ještě neznáte, myslím že se vedle tuňáka s fazolemi a rýží stane brzy jedním z pilířů Vašeho stravování :)
Mimochodem, jedná se o originální indonéský recept, přesně jak jsme ho okoukali :)
Diky za recepty, vyzkousel sem jahodovy knedle a nudle a oboji bylo supr!