Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Jazykové kurzy na Novém Zélandu

Zvažujete kurzy angličtiny v zahraničí? Možností je celá řada, jenom v Evropě si můžete vybrat hned z několika zemí a bude to jistě dobrá volba. Proč ale zůstávat v Evropě? Samozřejmě můžete vyzkoušet jazykové kurzy v Anglii, proč ale nezkusit něco úplně jiného a více dobrodružného? Proč nevyrazit mimo pohodlnou, ale už známou Evropu a nezkusit Nový Zéland?

Novy-Zeland-cestovani-na-Novem-Zelandu-jNový Zéland | Westland - odrazy jižních Alp

Toto souostroví osídlené před necelými tisíci lety zámožnými mořeplavci z kmene Maorů, je ideální místo pro dlouhodobé jazykové kurzy. Zasněžené vršky hor (v červenci ráj snowboardistů), vulkanické pláně a lesy s prehistorickými stromy a vlastně celá země připomínají časy, kdy se příroda nenechala podrobit. Podrobovala si ale ty, kteří se nebáli do ní proniknout. Nový Zéland, vzhledem k pozdnímu objevení se na mapě světa a vzhledem k vzdálené poloze vůči Britskému impériu, byl předurčen stát se útočištěm těch, kteří se necítili dobře v jiných koutech světa. Kolonizátoři si tak představovali, že zde budou vést rajský život a věnovat se nejen vodním sportům, rugby a barbecue.

Novy-Zeland-narodni-park-Abel-Tasman.jpgNový Zéland | Národní Park Abel Tasman

Obyvatelé Nového Zélandu nicméně, tváří v tvář výjimečně přívětivé přírodě, dokázali dosáhnout pokrokového způsobu života a nastolit společenské zákony, kterými předstihli celý svět. Tak tomu bylo třeba v případě volebního práva žen, které jim bylo uděleno již v roce 1893. Všechny tyto charakteristiky nenasvědčují tedy tomu, že by se zdejší populace uzavírala před světem. Je tomu právě naopak, cizinci jsou na Novém, Zelandu vřele vítáni, protože jsou viděni jakési pouto s okolním světem.

Novy-Zeland-Auckland-mesto-plachet.jpgAuckland město plachet

Stačí si tedy vybrat místo, kam vyrazíte. V Aucklandu, s jeho mírným podnebím a s mořem plným plachetnic, se nikdy nebudete cítít izolováni od okolního světa. Auckland je přístavní město, kde získáváte kontakty jakmile vystoupíte z lodi. Mladé město, jehož obyvatelé cestují pouze díky vyprávění cestovatelů. Křižovatka celé Polynésie. Další možností může být třeba Christchurch, největší město Jižního ostrova nebo třeba Queenstown, město mezi horami se silnou tradicí maorské kultury. Není tedy pochyb o tom, že kromě rozmanité fauny a flory, je Nový Zéland kouzelné a přívětivé místo, které si jistě zamilujete. Kurz angličtiny na Novém Zélandu bude určitě zážitek na celý život.

letenky | cestování | práce | New Zealand | studium | levné letenky | Nový Zéland

Komentáře ke článku

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,766 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy