Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Mata Mata, místo kde žijí půlčíci

Pokud patříte do skupiny milovníků filmové trilogie Pán Prstenů, určitě vám neuniklo, že natáčení proběhlo na Novém Zélandu. Dnes můžete navštívit spoustu filmových lokací. Mata Mata vám nabídne pohled na filmovou vesnici Hobitín. Druhou stranou mince je celkem vysoké vstupné, které je však kombinované s Farm Show.

Novy-Zeland-Mata-Mata-nataceni-filmu-PanNový Zéland - Mata Mata - natáčení filmu Pán Prstenů

Pro milovníky filmu Pán prstenů krátce zmíním vesničku Mata Mata. Pravděpodobně jste o ní v souvislosti s Pánem Prstenů již zaslechli. Pokud ne, vězte, že se zde natáčely scény z prvního dílu Pána Prstenů:Společenstvo Prstenu. Konkrétně se jedná o scény Hobitína z úplného začátku filmu. Místo kde kterých natáčení probíhalo se však nachází na soukromém pozemku, zdarma bohužel neuvidíte nic. Nepokoušejte se překonat zábrany, ani plot, hrozí vám pokuta a všudypřítomné tabulky se zákazem vstupu na soukromý pozemek vám to připomenou. Pokud tedy nehodláte platit, do Mata Mata se obtěžovat nemusíte.

Novy-Zeland-Mata-Mata-Hobitin.jpgNový Zéland - Mata Mata - natáčení filmu Pán Prstenů

Natáčení probíhalo na činné ovčí farmě, za 70 NZD, které za prohlídku místa natáčení zaplatíte, uvidíte ještě Sheep Farm Show, při které se budou stříhat ovce. Nám se tolik peněz dávat nechtělo, ale počtu aut na parkovišti se zdálo, že je Hobitín i po několika letech po natáčení hodně oblíbený.

Všechny kulisy, které se při natáčení používaly byly rozebrány, při prohlídce v Mata Mata si tedy můžete Hobitín jen zhruba představovat.

Kde přespat v Mata Mata?

V okolí je spousta možností kde to zakempovat v dodávce zdarma. My přespali na pláži ve Waihi, hned u požárnické stanice. Měli jsme docela štěstí, když jsme se dělali večeři, začalo jejich každoroční cvičení. Večeřeli jsme za zvuku sirén . . . Pokud chcete kemp, zajeďte do Taurangy, Tauranga Tourist park vám poslouží skvěle. Výhodná poloha na pláži a dobrá cena za ubytování přitahuje spoustu surfařů i různých backpackerů. Hostelů je v Tauranga několik a během sezóny jsou beznadějně obsazené. My jsme nakonec našli volno v Tauranga YHA. Ubytování je levné a pokoje čisté, žádný luxus ale nečekejte.

letenky | cestování | práce | New Zealand | studium | levné letenky | Nový Zéland

Komentáře ke článku

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,766 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy