Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cestování na Novém Zélandu

Máte v plánu cestu na Nový Zéland? Před samotnou cestou si ale musíte položit několik důležitých otázek, které ovlivní celý váš pobyt. Nejdůležitější otázka má podle mě i nejjednodušší odpověď.

JAK cestovat na Novém Zélandu

Novy-Zeland-cestovani-na-Novem-Zelandu-vvlastní campervan je na Novém Zélandu ideální

Nejdůležitější otázkou při cestování na Novém Zélandu bude pravděpodobně JAK? Procestovat Nový Zéland se dá několika způsoby. Buď si zaplatíte autobusovou túru, s nějakou společností. Pokud nemáte moc času a chcete poznat co nejvíce z Nového Zélandu, je to jedna z možností. Dalšší možnost cestování po Novém Zélandu je půjčení auta nebo campervanu. Narozdíl od autobusové túry má půjčení auta výhodu větší flexibility. Při svém cestování po Novém Zélandu také můžete využít autobusových spojů, jejichž síť je relativně hustá. Nevýhodou je značná ztráta flexibility a nutnost, přizpůsobit se autobusovým řádům. Cestovat na Novém Zélandu se dá i stopem. Je to zajímavý způsob, jak se seznámit s novými lidmi. Nejlepším způsobem ale bude koupě vlastního dopravního prostředku. Málem bych zapoměl zmínit jednu extravagantnější variantu cestování na Novém Zélandu a tou je bicykl! Je pravdou že na novozélandských silniccích jsme potkali desítky cyklistů.

KDY cestovat na Novém Zélandu

Dalším důležitým faktorem při cestování na Novém Zélandu jistě bude ČAS. Vzhledem k tomu, že většina cestovatelů využívá Working Holiday víza a platnost letenky na jeden rok, otázka času asi nebude tak palčivá. Každopádně byste si měli vytvořit alespoň rámcový itinerář [s naším průvodcem vám to půjde snadněji, pozn. autora] s nějakým časovým rozvrhem, protože byste se při cestování měli řídit podle sezóny.

KAM cestovat na Novém Zélandu

Otázku času a způsobu máme již tedy vyřešenou, zbývá tedy vyřešit to, PROČ jste na Nový Zéland přijeli. Pokud jste přijeli jen kvůli práci, asi pro vás bude nejjednodušší cestovat autobusem nebo letadlem. Pokud jste přijeli kvůli trekům a výletům do přírody [kterým se náš průvodce bude věnovat nejvíce] máte se na co těšit. Doufáme, že vám tento web bude zdrojem inspirace.

KOLIK utratím na Novém Zélandu

Novy-Zeland-kolik-utratim-za-cestovani-nkolik utratím za cestování na Novém Zélandu

Otázka peněz je pro většinu cestovatelů také dost důležitá. Vzhledem k tomu, že se na Novém Zélandu dá legálně pracovat, dá se v určitých obdobích solidně doplnit vydrancovaný účet. Bohužel bude těžké skloubit dohromady tři faktory CESTOVÁNÍ x PRÁCE x ČAS, protože pokud chcete pracovat, musíte obětovat kus letní sezóny potom zase bude zima a to se moc cestovat nedá. Nejlepší by bylo pracovat celou zimu a zjara se vydat na cestu, skončit koncem léta a střihnout si nějaký sběr jablek. To už záleží na tom, kolik máte času. My jsme při našem cestování po Novém Zélandu razili heslo, že čím méně utratíme, tím víc toho uvidíme. V některých případech to samozřejmě nejde, protože spousta turistických atrakcí je na Novém Zélandu zpoplatňena.

letenky | cestování | práce | New Zealand | studium | levné letenky | Nový Zéland

Komentáře ke článku

04. 11. 2020 v 13:40
 High class professional Delhi escorts service at lowest price, make your night romantic and sexy with hot Parul sharma
klinik online
08. 09. 2021 v 18:42
 Jual Cytotec Obat Untuk Aborsi Adalah   
Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,766 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy