Packhouse je budova, ve které se balí sklizené ovoce. Než se ovoce dostane do krabice, musí projít několika úkony. Práce v baličce na Novém Zélandu je celkem nenáročná většinou si však musíte zvyknout na prostředí, které silně evokuje továrnu.
Práce v baličce na ovoce má tu výhodu, že pracujete bez ohledu na počasí. Nevýhodou je poněkud uniformní styl práce, nápadně zavánějící strojovitostí a stereotypem. Komu vadí továrny, píchačky pracovní řád, daná pravidla a fixní pauzy, tomu pravděpodobně nebude vonět práce v baličce. Ze zkušenosti můžeme říct, že i když vám budou tvrdit, jak je výhodnější pracovat pod střechou, nezávisle na počasí, jsou to jen řeči. Jděte raději do sadu, vyděláte si mnohem víc a zažijete mnohem víc legrace.
Práci v baličce jsme si vyzkoušeli jak u jablek, tak u třešní a kiwi. Fyzicky si u této práce "odpočinete" oproti práci v sadu, zato psychicky nás to ničilo a toužili jsme zase dřít v sadu:)