Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

NABÍDKA PRÁCE, Nelson - jižák

Miro
24. 11. 2014 v 1:21

Zdravim..on ted ale nenabira...prej az unor spis konec unora mozna zacatkem brezna..ze nevi presne ma plno..tak at vite a nejedete dalku zbytecne..

23. 11. 2014 v 1:14

Čao,tak já už jsem tady..;) dik za kontakt...kdyztak je to na 202 edens road hope ,Richmond

ondra
01. 10. 2014 v 23:39

Diky za kontakt.typek se hned ozval bohuzel stim ze praco do konce listopadu nema ale potom ze ji bude mit plno az do kvetna...

FiL
25. 09. 2014 v 23:56

Díky za radu. Už jsem mu napsal, tak to snad vyjde. 

25. 09. 2014 v 17:38

Zdravím všechny cestovatele. Již jsem měsíc v čr a můj poslední zaměstnavatel mě požádal, abych zveřejnil na stránky nabídku jeho práce. Je to opravdu nejserióznější zaměstnavatel, kterého jsem za celý rok na NZ potkal. Pracoval jsem u něj půl roku, trhání jablek, sběr kukuřice, prostřihávání jabloní. Ještě má ostružiny a samozřejmě dělá i protrhávání, které bude začínat za chvilku. V sadu byl dobrý kolektiv lidí, žádní maorští superturbo trháči, kteří by kazili morálku a ceny. Je to v Richmondu, cca 20km od Nelsonu. Možnost bydlení v domku u sadu. Za půl roku, kdy jsem u něj pracoval, jsem potkal spoustu jiných lidí, se kterýma jsme diskutovali o prac.podmínkách a nikdy jsem neslyšel, že by někdo platil víc. Váží si lidí a má rád čechy, protože pokaždé, když tam nějaký čech pracoval, nemohl si ho vynachválit. Má nový sad, nové stromy, takže perfektně přístupné pro žebřík. Také je důležitý jeho syn, který jezdí s traktorem a člověk ocení, když mu každou chvíli posouvá bin a vy nikdy nemusíte chodit vysypat těžký bag kdoví jak daleko. Za bin platí 28 - 35dolarů a když si člověk umí máknout, dokáže dát i 10binů. Můj případ byl, první den 5binů, COX a ROYAL jablka pak 6-7...po dvou měsících už jsem se motal kolem 8binů(jablka EWE, PINK LADY), několikrát jsem dal 10binů a jednou na džusovkách za den 11. Když jsem někde četl, že spousta lidí není schopna dát denně ani 3-4biny, tak jsem tomu nevěřil, ale už to chápu, protože jestliže vám postaví bin na jedno místo a vy budete chodit vysypat 50m, tak víc nachodíte, než natrháte. Taky supervisor když se mu furt nebude zdát barva, oděrky a podobné hlouposti a bude vás neustále zdržovat, tak vám ten den dokáže zhnusit tak, že člověk nic za den ani neudělá. Tady je perfektní šéf, jeho syn, supervisor je hodný(někdy až moc).  Ke konci už to byla otročina, ale je na každém, jak se k tomu postaví. Byli tam lidi, kteří dávali kolem 5ti, holky 4, jedna holčina 2.5 binu denně a nikdo vám za prdelí stát nebude, prostě trhej si jak chceš. Kontakt je: Stephen Sutton, sjsutton@ihug.co.nz, 0274495133, 035444026. Ozvěte se mu a domluvte se kdy kde co a jak. Kdyby někdo měl nějaký dotaz, klidně odpovím, na tyto stránky moc nechodím, takže mailem: kosticka.t@seznam.cz. Ještě mě napado...narážím tady na spoustu dotazů ohledně peněz, Kolik si můžu asi ze zélandu přivézt atd??? Vždycky tam takové lidi každý hned popluje a vyfakuje, jenže... Mě to zajímalo tehdy taky a proto sem píšu...moje zkušenost. Sběr jablek v této firmě-cca 30 dolarů za bin, normální trháč udělá 5-6 denně, sezóna trvala přesně 3 měsíce. V sobotu se trhalo dopoledne a když pršelo, mohli jsme si vybrat jestli zůstat doma, nebo makat. Prunning pak trval 2 měsíce, týdenní výplaty byly srovnatelné, možná o malinko vyšší s menší makačkou. Po celou sezónu to má šéf dobře spočítané, takže tam nejsou žádné prodlevy ani dny, kdy není práce, ale když náhodou se nějaký den našel, tak měl vždycky nějakou práci za minimálku(křovinořez, sklad, uvazování větví atd). Můj cíl byl, angličtina, pocestovat a vydělat peníze. Povedlo se všechno, něco míň, něco víc... Přeju hodně zdaru a štěstí na lidi, protože od toho se to všechno odvíjí

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,914 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy