Nejlepší je vytisknout si CV a oběhnout hotely bary restaurace a kavárny osobně. Někdy koncem června nabíraji takže tam být tak nějak v polovině. Ubytování se dá sehnat spolubydlení na trademe.co.nz nebo se přímo v QT pozeptat po novinach Lakes Week Bulletin tam toho vždycky bývá hafo. Sehnala jsem ubytko za 100NZD na týden ;) loni teda
Ten snowmaker vypada jako hodne zajimava pozice, hlavne co se tyka volneho casu :-) kdyby se tomu potapeci nahodou prestalo libit v horach a uvolnila se u vas nejaka pozice, tak dej prosim vedet :-) treba sem nebo staci poslat sms na 0279 602 137. Ja budu nejspis nekdy pristi tyden vyjizdet z Christchurch smer Queenstown, takze to cestou vezmu i pres ten Methven a zkusim se porozhlednout i tam.
to Hanka: jj, troufam si tvrdit, ze o stesti je to v hodne pripadech. Jinak taky diky za info, jak to tam aktualne vypada. Snad neco co nejdrive sezenete ;-)
Ahoj, jsme ted ve wanace a hledame praci. Aplikace do stredisek bohuzel nic. Obchazime hotely a restaurace a vsichni nas odkazuji na konec cervna. Po navsteve prac agentury nam bylo sdeleno,at jedeme do queen,ze wanaka je full a prace v restauracich je o hodne velkem stesti :( takze uvidime...
jop, pracoval jsem dva roky jako SM ve Skiparku Červena voda, diky tomu jsem dostal viza ( uz jsem vycerpal WH viza ), ono hodne zalezi, popravde tudle praci muze delat cvicena opice :) ( ale to mozna kazdou), spis se jedna o to, jak jsi zbehly v usudcich o kvalite snehu, ktery delas, dobre je neco vedet o klimatickych podminkach a o zarizenich,ktere se na vyrobe snehu podileji.Mozna neco o bezpecnosti na skutru a na horach celkove...
Ale todle vsechno je jen vyhodou, ne nutnosti. Na kazdych horach si te stejne zacvici podle svych pravidel atd.
Zacal jsem pracovat s klucinou, ktery nikdy na horach nedelal a je potapec.. A ted je z nej snowmaker.
Inak pracujem na dve 12h smeny, od 8 - 20, 20 - 8. Pracovni doba je zavisla ciste jen na pocasi, kdyz jsou dobre podminky, tak se muze snezit i tyden v kuse, kdyz ne tak muze byt tyden volno. Jine pozice jsou vetsinou od 8 - 16, ale zalezi na stredisku.
A co se prace v udolich tyce - napriklad mesto Methven, kde ted ziju ma normalne 2500 obyvatel, pres zimu tu zije 5000.. Obyvkle tu funguji 2 hospodorestaurace a 2 - 3kavarny, pres zimu je tu otevreno snad 15 restauraci a dvacet kafecek.. Mimo jine, take moznost pokud by si chtel pracovat pod horama. To same urcite bude i okoli Q,W.. jak sem psal vyse.
Muzes este kouknout na http://www.backpackerboard.co.nz/work_jobs/index.php a do filtru si zadej klicova slova a mesta kde by si chtel pracovat.
at se dari..a treba seeya up the hill.
Ahoj Romane,
moc diky za veskere info, ktere si mi poskytl. Pomoci tech online dotazniku sem se hlasil nekdy v pulce dubna, ale vzhledem k tomu, ze tech pomocnych pozic do kuchyne nebylo vypsano zrovna hodne, tak sem ani nepredpokladal, ze by neco z toho vyslo. Z toho duvodu sem hlavne chtel vedet, jak priblizne nabiraji restaurace a hotely v "udoli".
A co se tyka mzdy, tak pocitam s minimalkou, ale presne jak si to napsal, nedelam to pro penize ale z lasky k horam :-) muzu se te zeptat, jestli si toho snowmakera delal i v CR? A jak je to narocna pozice ohledne zkusenosti a tak celkove skills? Pracovni doba je urcite taky dost rozdilna oproti jinym pozicim...
Diky
jo a co se ubytovani tyce, Queen je z drazsi kapitoly NZ.. hlavne jidlo a tak. Je to mesto zabavy a baru, od toho se odvoji cena ubytovani a cena jidla, navic je tam jen jeden maly supermarket, ... zalezi co ocekavas od prace v takovem miste :) inak cim drive sezenes ubytovani pred hlavni sezonou ktera zacina 15, - 20, cervna tim lepe pro tebe. Ale v backpakeru muzes bydlet vzdy, ubytovani kolem 100 - 150 dolaru na tyden, zalezi. Vydelek pro NZSKI se pohybuje v zavislosti na pozici, ale vic jak 15 dolaru stopro necekej, Jak jsem psal vyse, jako snowmaker - coz je skill position mam ani ne 15 dalaru..
Ale praci na horach delas z lasky, ne pro penize :)
Ahoj, sehnat praci na horach, tedkom uz bude dost tezke - NZSKI - ktere ma pod sebou tri nejvetsi strediska - MT. Hutt, Coronet Peak, The Remarkables, vypisuji online aplikace na sechny pozice v obdobi unor - kveten... pokud jsi se neprihlasil a nezadal o nakou praci, tak ted jiz bude hodne pozde, ne-li nemozne praci dosta. Vim to, pracuji jako snowmaker na Mt. Hutt, tak neako vim, jak to tady resi... Inak dostat praci v okoli hor jako je Queen... Wannaka, je mozne vice, protoze v zimnim obdobi do teto oblasti najizdi kvanta a kvanta hostu. lyzaru atd.. takze v baru, kuchyni, mozna jako hotelu by melo byt praci dost. Je spis lepci se na tyto pozice uchazet osobone, s CV atd.. ale muzes vyuzit i job angency treba
http://www.queenstownjobs.co.nz/
Co se tyce Mt. Ruapehu - tam je to podobne jak dole na jiznim ostrove. Muzes se podivat na jejich stranky a treba tam jeste bude naka pozice volna, je dost mozne ze spousta lidi odejde behem sezony apak se da najit nahrada.. ale zalezi.
na tedle strance si muzes projet sechny strediska s odkazem na jich human resources atd..
http://www.backpackerboard.co.nz/new-zealand-skiing-guide/
tak at se dari..
Jsou tady dost luxusni restaurace a neni to lehky si sehnat praci. Ubytovani od 29NZD/noc dorm room.
Ahoj Marceli,
já se akorát v pondělí stěhuju z AKL do QT.
V AKL jsem pracovala v restauraci jako servírka. V QT práci ještě nemám, ale doufám, že brzy nebude problém sehnat. I když nejradši bych se z toho pinglování posunula na vyšší level, ale pokud nebude zbytí.... vezmu jakoukoliv restauraci :)
Co se týče ubytování, tak z toho mám docela strach, poněvadž to bude asi drahé...
Kdyby ses chtěl sejít v AKL, tak mi kdyžtak napiš. Do neděle, kromě balení, nemám moc co na práci ;)
Markéta (022 0623735)
Ahoj lidi,
mate nekdo osobni zkusenosti s hledanim prace v nekterem zimnim stredisku nebo v jeho blizkosti? Jde mi hlavne o shaneni prace primo na miste, tj. kdy je nejlepsi doba (predpokladam pulka cervna), kolik je priblizne nabidek prace (kazda pata, desata restaurace...) a taky jestli se tam da sehnat v obdobi zimni sezony nejake solidni (cena/vykon) ubytovani. Zajimam se predevsim o oblast hospitality, kde mam aspon trosku nejake zkusenosti (kitchen hand v Australii a nyni v Aucklandu), ale v podstate bych vzal cokoliv :-)
Za pripadne info diky