Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Promakat 1 rok

Haha
08. 07. 2016 v 2:23

kdyz chces vydelat penize bez do fabriky. Prace neni zavisla na pocasi. Ja jsem delal 6 dnu v tydnu 10-11 hodin denne. Skoro 1000 po zdaneni. Kdyz budes jist za 100 a bydlet za 100. Tak proc ne. Lidi jezdi na zeland z ruznych duvodu cestovat, anglictina, penize. Kazdej ma jiny zajem a jiny pribeh. Tak delej co chces a neposlouchej co mas delat . Ona spousta lidi ma tendenci te poucovat a myslet si ze oni nejak patri na zeland vic. SaSci. :-) Ale i tak pamatuj    Az vylezes nejakou horu, pak si na ni vzpomenes. Otrocenim v praci moc vzpominek nebude. Kazdopadne cestovani, backpacking, hiking a prace venku je best... 

pavel
02. 03. 2014 v 4:54

nevim co tady vsichni furt blbnou s tim ze se zadny penize nedaji dovest z5 do CR. Hodne zalezi z jakeho testa jsi pokud maknes da se vydelat ale samozrejme na NZ nema cenu jezdit kuli penezum na to jsou lepsi zeme. Kazdopadne myslim ze v pohode je realnych 10 000 dolaru na hlavu si privest domu. A lidi co tu furt pisou bud rad ze jsi 1% z tech co si naklady na NZ vydelali z5 jsou dle meho jen IDIOTI a rad bych se s nimi osobne tady na NZ setkal a natrhl jim prdel. Prace se da sehnat musim mit i trochu stesti ale jde to. Osobne z me zkusenosti protrhavani jablek 750 tydne cistyho
 (8 hodin prace) , ted sber jablek zatim po 14 dnech 12 binu ve dvou dene (9 hodin prace = 900 tydne cistyho na hlavu). Samo potkal jsem tu cechy co nadavali ze tuto praci ani robot nezvladne ale taky smrdeli mariankou a meli tuleni nemoc. Ja sam si rikal 5 let v kanclu hniti za PC nedam to budu v riti ale co se stalo sice me boli celej clovek ale nad minimalku jsem se vzdy dostal.

10. 02. 2014 v 17:19

Tereza, jak dlouho prosím denně pracuješ ? Počítal jsem tak 5x 8čky týdně ? Je to tak ?

Tereza
10. 02. 2014 v 0:27

Dle mých osobních zkušeností vím že se dá v pohodě ušetřit 400 a víc týdně, mám náklady na bydlení a jídlo asi 120 NZD. Ano, máme levné ubytování a nekupujeme si každý den basu piv jak to dělá hodně lidí. Místo toho nakoupíme opět levně jídlo (levně neznamená ale že žijem jak nějaký socky) a podle toho co je v akci ten týden vaříme.Mám na hodinu 15 NZD čistého což dělá 600 čistého týdně. je to hodně o štěstí najít dobrou práci a člověk by se neměl bát změnit pokud se mu zdá že ho šéf odrbává, dělá hodně za málo atd. Ale chce to umět reálně odhadnout jak dobrý zaměstnanec jsi. Já například na sběru jablek zdaleka nedosáhla ani na tu minimálku tak sem zkusila jiné práce, dnes spokojeně pracuju na rajčatech, prvních několik měsíců za minimálku a poté protože už to prostě umím mi byl plat navýšen. Byla jsem na dovolené na třech ostrovech, projela celý NZ a pořád si domů peníze přivezu( za rok a půl) Ale opravdu udělá hodně jakým životem tu chceš žít. Někdo prostě rád utratí peníze za zábavu, za nadstandarní zážitky třeba jako je rafting atd. a někdo si zas raději užije za méně peněz jiné věci. Rozdíly sou potom propastné. Dle mého názoru je skoro vše hlavně o lenosti lidí shánět práci, obvolávat, např. taky dát is načas s autem a koupit až to za dobrou cenu (opět neznamená že čím dražší tím lepší), mám už třetí auto pod 1200 NZD a všechna skvěle frčela. 

Přeju hodně štěstí!

07. 02. 2014 v 21:49

Ok, díky moc.

Djon
07. 02. 2014 v 21:01

1600 pokud si na sadu mas levne ubytovani je realne pro psychopaty co jedou 12tky 7dni v tydny samozrejme vic :) ale kazdy ti samo rekne neco jineho

07. 02. 2014 v 15:30

Dobrá, dá se tedy odhadem říct kolik vám zbývá za jeden měsíc práce při průměrném opravdu reálném výdělku na útratu ? Tím myslím, to co zbyde ( ušetří se) za jeden měsíc práce po odečtení základních nákladů, jídlo, bydlení atd.

Djon
07. 02. 2014 v 13:01

To co pises ohledne jablek p je naprosto nerealny na 95% sadu pro 95% cechu... Ale nerikam zes to tak nemel jen bych byt lidma s necim jako 150-200 cistheo denne naprosto nepocital. Na thiningu sem byl nejrychlejsi nejen z cechu ale i z kiwaku tak nas zacli pocitat s ostrovany. Nahodi cenu podle jejich rychlosti takze z 12lidi sme byli nad minimalkou dva pak jim strhnou rady protoze rychlosti jakou to delaji to pretrhavaji ve vysledku je prace hotova a nikomu nemusi platit pres 20 na hodinu jako predtim dokonaly manazersky system prvni mesic sem mel cca 22/h. Jen takhle to proste podle me tady chodi delate hodne delate dobre sak oni prijdou nato jak vam to zhodit :) gl ono stejne jsou jabka fajn prace i kdyz bych to pocital na minimalku tim ze clovek muze delat kolik chce tak kazdy usetri asi nejvic z low placenych praci.

06. 02. 2014 v 16:42

to bude v čr zase novejch milionářů 34.png buďte rádi že se můžete jet podivat na rok do takovýhle země jako je zeland a nemyslete furt jenom na prachy, život neni jen o penězích..

Lidka
05. 02. 2014 v 22:30

Nevím, co to tady P píše za částky, já už jsem na Zélandu nějaký ten rok a tohle je totální hovadina. Že si přivezete cca. 350 000 proboha lidi proberte se a nekermte ostatní nesmysly, kterým uvěří, potkáte tu tolik lidí, kteří vám řeknou, že tam je práce za miliony na den a nic neděláte, tam se dá vydělat tolik a tolik. Nevěřte tomu, že někde existuje země, které z vás udělá milionáře, když si něco málo odvezete a vrátí se vám letenka a počáteční náklady na cestu celkově, tak se může řadit mezi šťastlivce, kterých je tu čím dál tím méně...

05. 02. 2014 v 6:13

Děkuji za příklady, 

P předpokládám, že když si odečetl na konci při návratu letenku a náklady na auto, atd... tak jsi musel být na nule nebo v mínusu ? 

P
05. 02. 2014 v 3:45

Mate tak nejak pravdu kluci. Byla to optimisticka varianta, takovej sen chceteli. Spojil jsem to dobry z myho pribehu a z pribehu jinych a nechci, aby pak byl nekdo zklamany. Taky ta moje slohovka obsahovalo hoooodne podminovacich zpusobu na pocasi, pracovni moralku, psychiku a hlavne stesti, tak to proste je. Ale stejne jako samotny vylet na Zeland je pro nekoho sen a splnit se ocividne necha, tak i s tou praci to je podobne. V diskuzich clovek dobrou praci nenajde ani nezbohatne, proste je tomu potreba jit trochu naproti, mluvit s lidma, nechat si doporucit od kamaradu, nezustat u prvniho kontraktora atd.. kontraktorum sem se vyhybal, jezdil sem po sadech a na doporuceni znamych. Samozrejme casto mi rekli ze najimaji jen pres kontraktory, tak sem jel dal. Nejlepsi (ikdyz na prvni pohled to ttak nebylo) praci na jabkach sem si domluvil 3 mesice dopredu pri prujezdu Motuekou, osobne s tim ze sem tam par dni na zkousku pomohl. Potkal sem na NZ dost lidi, co meli problemy najit praci, co je oskubali podvodni kontraktori, nebyli schopni nasbirat vic jak tri biny za den.. nechci se nikoho dotknout, ale spousta z nich tomu podle me proste nedala dost, jen procitala diskuze a doufala ze najdou sad, kde jim tresne budou do kyblicku padat sami na internetu a nehodlali zvednout zadek.. A stejne tak jsme potkali spoustu lidi, co se starali fakt aktivne, navstevovali, jezdili, telefonovali, bavili se s lidma v hospode, meli kamarady, nedali se odbit a nasli sad, jaky hledali. Jasne, chce to stesti, je to sen, ale myslim, ze to neni jen pro jedno procento. Treba v Motuece bylo dva mesice ze tri na jabkach stale videt x ceduli "pickers wanted" a nekteri z mych kamaradu, co zkusili, byli spokojeni, jini ne a dalsi vyzkouseli treba tri sady nez se usadili.

A treba jen motivacne za me. Necele dva mesice tinning, mel sem stesti na sad, pracovat se dalo 5-6 dni v tydnu, kolik hodin sem chtel, sice za minimalku, toho casu 13.5 ale zase kdyz prselo hodne, sefik vymyslel ruzne prace uvnitr. Za dva mesice cca 6tis cisteho.

Pohoda a neznalost zpusobila, ze sem zaspal na tresne, zmeskal prvni dva tydny a jeste po prvnim tydnu zmenil sad, protoze prvni mi nevyhovoval. Pak po tydnu 150-250/den, proste to nejak slo. 3tis cisteho za ani ne dvacet dni.

Jabka byli sileny, dva tydny sikany, spatne stromy, dobre stromy jen pro mistnaky, my turisti jsme na odpad, prace jen 4 dny v tydnu... Nadaval sem na kamarady, co mi to doporucili a chtel odejit, jenze na zacatku sezony nebylo moc kam, aspon sem si to teda myslel. Po psychologickem rozboru sefa jsem usoudil, ze to neni svine a ze oceni snahu. Tak jsem zatnul zuby, s tim ze jim to natru a risk se vyplatil. postupne pres 4 biny, 6 binu, sem se na konci mesice dostal na 8 (to odpovida tem 3 a neco tunam) a vetsinou uz pod 8 nesel (tj tak 200cisteho/den), spis k deseti. Zadne prestavky, zadny obed, jen voda a toust za pochodu stejne jako ostrovani, 8-10h denne, neni to pro kazdyho, me to motivovalo Bin byl za 26 dolaru, plus nejaky bonus za celou sezonu, plus bonus za sbirani v desti, plus 5-10 dolaru vic za nejake odrudy. Druhou pulku sezony se jelo kazdy den, kdy clovek chtel, klidne i mesic v kuse (to samozrejme nikdo nedal, ale treba 27-28 dni jsme makali). Za tri mesice asi 12-13tis cisteho. Bolelo to dost, ale slo to i s dobrejma lidma okolo, vecirkama, stejne jako spousta dalsich. Stejne tak spousta jinych z naseho sadu uteklo "ze se to neda" a ze jsou sefove svine.

Vic uz sem na NZ nepracoval, jen cestoval po NZ, ostrovech, okoli a cestou dom. Ale hodne lidi slo hned pak na Kiwi jeste na 3-4 tydny, pry za podobne penize a pak na prunnnig.

Preju vsem hodne stesti a pevnou vuli a tuzte svaly. Ja sem trochu (nebo hodne?) stesti mel, ale i vim, ze sem se proste snazil. Nepovede se to kazdymu, ale jde to. Snazte se, je to svanda a rozhodne me ten rok naplnil vic nez sezeni doma u kompu a solichani marketingu.

PS: kdybych si planoval cestu na NZ znova, tak nevynecham tresne a jabka a casove tak, aby me tri mesice prodlouzeni vysly znovu na jablka nebo tresne, druhej rok na stejnem sadu uz Vas neberou jako turisty ale jako svoje, skocite na dobry stromy se spoustou zkusenosti..

PS2 : z 13ti mesicu na ceste, 6 mesicu prace, z toho tipuju 130-140 pracovnich dni. cca 21tis cisteho, tj. kolem 150dolaru/den. Naklady pri praci tak 600-800 mesic vcetne par hospod a vecirku, masa a zmrzky, ale jinak spis underground. Pro nekoho nic svetobornyho, pro nekho sen. S trochou stesti realita prumernyho joudy.

to je zas dlouhy sakra, sorry..

cus

P.

04. 02. 2014 v 11:16

Petrpo to shrnul přesně. S ním se nedá než souhlasit.

04. 02. 2014 v 11:09

Cau, to co tu bylo napsano napr. od 'P' mi prijde hodne idealizovane a zavadejici a nedosazitelne pro 99% lidi prvne prichazejicich na NZ, samozrejme vse je mozne. S tresnemi nemam zkusenost, ale podle spousty lidi s na nich da opravdu vydelat 100 - 200 denne zalezi ale jak dloho, myslim pokud clovek behem mesice az 2 odpracuje 30 dni tak to bude az az, nicmene letosni rok kvuli desti byl slaby. Pak je do unora cca mesic pauza( kdy nic nevidelas, muzes cestovat a utracet) nez zacnou jablka. Na jablkach je opravdu mozne si vydelavat 150$ denne ale znamena to ze musis nasbirat min 3 tuny jablek denne (spusta lidi to nezvladla ani ve 2 i po mesici trhani), i kdyz na druhou stranu sou tam borci co daji klido 4-5 tun za den. Jabka sou hrozna drina, a dostat se na ty 3 tuny/den chvilku trva, nez se szjijes s zebrikem atd. Hrozne zalezi na sadu a stromech a samozrejme pocasi. Za jablecnou sezonu v klidu muzes makat tech 60 dni ale prvnich 30 se tezko dostanes na 100$ cisteho/den (lidi sou ruzni, vse je mozne). Pak prijde bez vetsich prodlev kiwi cca mesic (20 dnu prace) kde muzes mit tak 100 -150. Pak nejaka pauza  a zacina prunnig, kde se da v klidu vydelat 100 -200 denne (taky az po nejakam case, nez se to naucis).

Tohle bylo za obdobi prosinec - srpen (cca 9 mesicu), z toho kdyz budes mit stesti (opravdu dulezite) tak odmakas cca 7 mesicu (bez pauz mezi pracemi), coz bez sobot dela asi 150 prac dnu, kdyz odectes dny kdy bude prset (20 - 30 dnu) tak ses na nejakych 130 dnech ( jeste jednou kdyz budes mit stesti, a budes drit) tak za tech 130 dnu( 9 mesicu pobytu, promerne 100 -  120 cisteho/den) muzes vydelat cca 12000 - 15000 $ (musis pocitat ze hned ti ta prace nepujde a budes delat chvili jen z minimalku) = cca 200 - 250  tis czk, kdyz by se ti hodne zadarilo tak to za tech 9 mes muze byt 150 dnu a treba i vic penez, ale takhle jak sem to napsal je to nejak realne.

Samozrejme na zelandu nejsou jen jabka a tresne, muzes makat na vinici, na hotelech, stavbach atd. Kdyz by si sehnal stalou praci (kde nezalezi na pocasi, treba i jen za minimalku), tak mas cca 2000$ cisteho/mesic (bez sobot) kdyz by si z roku odmakal 10 mes = 320000 CZK.(kdyby si makal cca 22 dnu v mesici a denne vydelal 150$ cisteho, tak za 10 mes je to cca 530 tis CZK, coz je na jakekoli praci na sadu temere nemezne dosahnout kvuli sezone a pocasi). Samozrejeme pro tezke a zkusene drice tech 30 - 40 tis rocne je v pohode, ale to sou lidi co to delaji x let, drou a na sadech je nechaji makat  celorocne.

Pak pocitej naklady cca 1000$/mesic (kdyz hodne setris, bydlis levne tak to muze byt i o dost min). Ale kvuli cestovani bych se priklonil naklady na rok cca 12000$.

Zeland neni na zbohatnuti, na druhou stranu kdyz poctive makas moc neutracis = moc nezijes a mas stesti na praci, pocasi atd, tak si tech 100 tis CZK (mozna i vic) za rok naskrblis.

Zdar a silu a taky asi hodne stesti

04. 02. 2014 v 0:16

Tak já jsem z toho co  P napsal počítal se spodní hranicí a vyšlo mi tak nějak cca 480 000 za rok mínus tedy náklady letenka, auto, atd... Takže těch 300 000 si člověk může přivézt ?

03. 02. 2014 v 23:28

P

To co jsi napsal je sen všech lidí, co sem příjíždí za prací, realita je v 95% jiná. Jsem tu už přes 4 roky a potkal jsem neskutečné množství různorodých lidí. To co píšeš platilo před několika lety, teď už je to čím dál horší, dříve se platilo mnohem více za bin,stromek apod. než dnes. Všude samý kontraktoři, kteří nastavují cenu níž a níž, protože je větší a větší množství lidí čekající na práci, tak si to můžou dovolit. Další věc je, jak je člověk zručný v té určité věci a nějakou dobu trvá než se dostane na pěkné prachy, když ho zase ty kontraktoři, farmáři neokradou. Do toho nevyspytatelné novozélandské počasí, čas na hledání práce, nemoc atd. Prostě to co jsi napsal je teoreticky možné, ale nepravděpodobné. Částečně si to umím představit, ale po celý rok ne.

Když má někdo štěstí na práci, slušně si vydělá, ale určitě bych tu nepsal o celkových výdělcích za rok 700-800 000 Kč v přepočtu.

03. 02. 2014 v 19:16

Ještě mne napadlo, nikde jsem nedočetl jak je to se sběrem dýní, má někdo zkušenosti ?

03. 02. 2014 v 18:52

Děkuji P za super příklad, takhle jsem si nějak představoval odpovědˇ.

P
03. 02. 2014 v 18:31

Tak aby tu nebyli jen stouralove, ale i pokus o odpoved, tak to zkusim. Zakladem je mit tu praci na farmach placenou ne hodinove ale ukolove, za prepravku, bin, stromek... Kdyz budes mit stesti, domluvis si prace, dopredu na dobrych sadech, kapnes na spravne lidi, dobre si to nacasujes a nepromrhas moc casu hledanim prace, nezkazi ti urodu pocasi, muzes pracovat i celorocne, behem toho si sem tam par tydnu pocestovat. Z vlastni i cizi zkusenosti, tak nejak prumerne - prosinec/ leden tresne 100-200 dolaru/den, 30-45dni sbirani. Unor-pulka kvetna Jabka 150-250/den, celkem tak 60-70 sberacskejch dni za tri mesice. Pak Kiwi par tydnu 150-200/den. Prunning pres zimu 100-200/den. Tinning jablek, merunek, tresni na podzim 100-150/den prace skoro kazdy den az do zacatku sberu tresni zas. Nebo alternativne sber vina je dobre placeny. Samozrejme musis najit "normalni" sad, kde te nebude odrbavat ind, kde maji dobrou urodu a system. Musis umet maknout, jako hodne maknout a pokud bys delal uz druhou/treti sezonu tak budes proste rychlejsi. Nekdo si samozrejme vydela 350/den, protoze je to robot a nasel nejlepsi sad a sefa na NZ, jiny si nevydela ani minimalku, protoze jsou hrozne stromy a je slaby, plati se minimalka a jeste te okradou. Kdybych si mel ale tipnout cislo, takovy lepsi prumer, ne nejvyssi cislo, ale zas budu pocitat ze vsechno bude tak nejak klapat a uroda bude ok. tak si myslim ze se da vydelat na NZ na farmach za cely rok 35-50 tis dolaru, kdyz budes fakt makat. I normalni clovek muze dat na sberu nekdy v klidu 5-6tis za mesic, jindy das zase jen 2 protoze bude min prace, tomu se asi nevyhnes. Kolik utratis na zivobyti a cestovani je na tobe, ale pocitam ze kdyby sis jel fakt vydelat, tak do tisicky na mesic se vejdes, tj. usetrit 30tis+ je realny (minus letenka atd.). Nekamenujte me, je to jen optimisticky odhad, nemel sem to tak a jen pocitam jako chytrej general po bitve, jak by se to dao udelat a osobne davam prednost variante s par mesici cestovani. PS. Dobri a zkuseni sberaci udelaji cca 10tis na tresnich a 15tis na jabkach za sezonu (cca 2+3mesice). P.

03. 02. 2014 v 15:39

No myslim že většina lidí má stejně právě zájem o farmy, protože je větší šance že zaměstnaj víc lidí, i když jede třeba pár tak podle mě neni moc veliká šance že je vezmou někde oba 2, a 6 lidí je nejspíš nereálnejch to uznávám, maximálně si něco zamluvit předem, pár měsíců dopředu, ale to nevim jestli na NZ funguje 

03. 02. 2014 v 15:30

Nechápu taky názory, že na NZ je práce jen na farmách, sadech a vinicích. Je tu spousta další práce (hotely, hostely, restaurace, bary, lyžařská centra v zimě, supermarkety, uklízení a spousta dalších)!!!

03. 02. 2014 v 15:28

Jestli chcete mít nějakou delší jistotu práce, nehledejte práci na vinici, sběr ovoce apod. Ale spíš to stavebnictví, hotely, restaurace, supermarkety apod. Tam je většinou možnost pracovat déle jak měsíc nebo dva.

V 6 lidech se pokoušet dlouhodobě pracovat, žít atd. je nereálné. Nejlepší bude se nejpozději do měsíce trošku oddělit.

Pokuď budete pracovat venku, tak nepočítejte, že 3 měsíce budete pracovat 5-6 dní v týdnu, to není možné. Občas příjde déšť (toto léto docela často), občas bude potřeba nějaká menší dovolená (na dva tři dný nějaký výlet), svátky (kdy se většinou něděla - vinice, sběr ovoce apod.) + třeba nemoc do toho. Radši bych si počítal cca 21 dnů za měsíc s tím, že to může být méně.

03. 02. 2014 v 15:17

Hm, stavebnictví může být fajn, bohužel z toho nic neumím, leda nosit cihly, to bych zvládl :), tak zůstanu v rámci možností zatím u farem.

03. 02. 2014 v 12:58

Pavel, v jakém vysávacím oboru pracuješ prosím ? 40.png

03. 02. 2014 v 10:30

Louda vrať se laskavě do svého vlákna. 

Lidi, nahoře je jasný dotaz, další spamy mimo téma budu mazat, jináč to nejde.

03. 02. 2014 v 9:48

ono v 6ti lidech budete mít asi těžkej život, sehnat share house pro 6 lidí nebude sranda, spíš budete bydlet zvlášť, s prací to bude stejný, myslim že po čase zjistíte že to nefunguje a rozdělíte se..

03. 02. 2014 v 9:28

Loudo Loudo, myslim že nikoho nezajmá že se chováš jak debil a kopíruješ sem příspěvky z jinejch diskuzí, mě muj dotaz přinesl celkem užitečný odpovědi takže já jsem spokojenej :) a jestli se ti to nelíbí tak si někam zalez a možná si ušetříš čas i nervy :)

pro makacenka, samozřejmě vím že to nejde brát takhle obecnou matematikou, ale podal jsem to tak abych se dozvěděl ty "háčky", na který je dobrý se připravit a to se mi tak dostalo a jsem rád za lidi co poradí a ne lidi jako Louda a Petr S.....  

03. 02. 2014 v 9:17

To přeci nelze brát obecnou matematikou, zaměstnán nebudeš každý den. Proto se ptám konkrétních osob a ne rádoby machrů podle kterých člověk zeptající se na výdělek je hned osel, idiot atd. ( nejspíš ještě čerstvá občanka, nebo trvající puberta). Takže pokud se to někomu povedlo, prosím o příspěvěk. 

Louda
03. 02. 2014 v 2:03

Četl jsem tvůj příspevěk (viz. dole) a ty budeš asi ještě vetší osel než Makacenko.

Ahoj, příští rok plánujeme vyrazit s menší partou na NZ, mám zhruba takovou představu ( nebo spíš přání :D ), z toho roku cca 10 měsíců pracovat a třeba 2 cestovat, pracovat se chystáme na farmách, takže nechci nějak spekulovat kolik se dá kde vydělat, ikdyž za tipy jestli se dá všeobecne o něco víc budu rád :) Každopádně, počítal jsem teda s prací 25 dní * 8 hodin ( 2750nzd ) * 10 měsíců = cca 460000 kč, podle mě musí určitě bez problémů jít vyžít s polovinou :D, když odečtu letenku a nějaký ty náklady tak mi stejně vždycky vyjde že si domů přivezu 200000, což se mi zdá podezřelý luxus oproti tomu jak se tady občas někdo ptá jestli se dá vrátit aspoň na nule :D. proto se ptám..... "V ČEM JE HÁČEK"? :)

02. 02. 2014 v 22:55

Petr S jak blb se chováte vy, já se tam taky chystám a taky by mě to zajímalo, aspoň třeba nějaký příklad, zkušenost někoho s výdělkem..... každý, nebo většina kdo jede na NZ ho chce poznat protože je tam krásně, ale zároveň většina lidí co znám si tam jede také vydělat, tak nedělejte chytrého.... 

Petr S
02. 02. 2014 v 22:21

A přesně tyhle lidi jako jsi ty by neměli jezdit na Zéland,ještě tu ani nejsou a už počítájí peníze. Zéland není o tom, ale o cestování a kráse přírody ne o dalších lidech jako si ty.Nehledě na to,že nikdo ti nemůže dát odpověď na tvoji debilní otázku,protože pokud by si nebyl idiot tak si uvědomíš,že v sezoních pracích máš zahrnuto mnoho faktorů jako např. doba shánění práce,druh sehnané práce, počasí,pracovníci,atd.Takže se prober a neptej se jak blb. P.S. Tebe a tobě podobné ignorovat.

02. 02. 2014 v 12:15

Přesně, tyhle moudro-radílky s receptem na dokonalej život také miluji. Ne vážně, to tu nikdo takovej není, nebo se to bojí napsat, aby ho náhodou někdo neotrávil jedovou slinou ? Nebojte se, hatery ignorujte.

lopez
01. 02. 2014 v 23:52

Dlaší pojeba... zlatokop, co ho nezajímá na NZ nic jiného než prachy.

27. 01. 2014 v 22:22

Ahoj, je tu někdo kdo pracoval na sezónních pracích přibližně celý rok ? Kolik se dá tak za rok vydělat / naspořit ?

dík

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,268 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy