Ahoj lidi chtel bych odletet na zeland zacit novy zivot co si otom myslite?sezene se prace vpohode sem velice pracovity a nevadi mi zadna prace...diky za info
Ahoj Míšo, my jsme teď projížděli Coromandel a ve Whangamatě je docela dost nabídek na práci v různých kavárnách, restauracích a obchodech (vyvěšených na dveřích). Začíná tam sezóna. Jen pro info, žádné konkrétní kontakty ale nemám.
Míšo a co hledáš za práci? Já jsem byla v AKL loni od ledna do května..... a pracovala jsem v restauraci jako servírka. Práci jsem našla hned druhý den. Taky mám hotelovku. Zkus ty restaurace ve Winyard quarter. Nebo v přístavu.
Jinak teď jsem v Queenstownu a už půl roku dělám na recepci v Hiltonu. Práce v pohostinství je tady spousta, je to vyloženě turistické město a teď je největší sezona. Jenže taky sem za prací jezdí hodně lidí.
Good luck.
adriana coromandel, ale nejsem si uplne jista, pac je to retreat center soukrome a maji tam mimo jine i saunu fitko atd... takze je to i castecne komercni zalezitost to me trosku odrazuje, hledam proste neco jineho
asi si na leto dam jen pauzicku a vemu stopa a stan a uvidim co prijde
jinak mam volny misto v aute kdyby se nekdo chtel pridat...prosim jen normalni lidi a ne psychopati co pred sebou utikaji na NZ
no pekny plany mas tak drzim palce at ti to vyjde;)...me severak uplne zklamal a jedu na jih uz na vanoce pokusim se chytit v chch na stavbe jak je to v pohostinství to netusim ale velky mesto a nebude tam cely svet zkouset stesti jako v auckl...
carl je tam prace v gastronomii?
Ted se mi konecne {mozna} podarilo presvedcit kamarada, ze muj apartment je to prave misto pro jeho nastehovani a sve dva spolubydlici ze on je idealni spolubydla, tak jestli to klapne jsem od pulky unora konecne svobodna mam v planu koupit stan a spacaka zabalit saky paky, zbytek veci si nechat u pratel a dal se uvidi co prijde do cesty. Zvazuju mezi Taurangou, Rotoruou a Coromandelem, mozna by stal za to i Welington, potrebuju nekam, kde bezi sezona a kavarny, hospody, bary berou lidi.
A nebo taky do Coromandelu na woofing na dva mesice do klastera, resp budhistickeho centra mam uz i pozvanku jen musim potvrdit datum. Jen vim, ze chci neco videt nez me tento stat vyfuckuje nebo nez mi dojdou penize. Taky mam option ze muj kamarad z Francie kupuje auto, Vietnamka odleta a necha mi woof brozurku a dva pratele se sunou na jih (i kdyz ja bych si to dle doporuceni asi nechala spise na april nebo september kvuli pritomnosti pratel a zajimavejsimu pocasi)
Práce je a bude. Někdo kdo má štěstí, tak ji najde hned (a pak se ostatním vysmívá na fórech, tak jak je typickým českým zvykem) a kdo štěstí nemá, tak holt musí hledat a snažit se o to víc. Já třeba poslal přes 60 životopisů, než jsem se uchytil (v oboru). Chce to jen mít dostatek peněz na přežití a nepodléhat panice. Lovu zdar!
Lukas: diky :D nebyla jsem si jista :D takze chyba je v kiwi promises :D:D:D vsecko je sweet and lovely a skutek utek, jen jsem si nebyla jista jak to s cv dopadlo a chtela jsem upozornit na urcity trable, at nektery z cestovatelu zbytecne nemysli, ze je nejvetsi debil po prispevku, ze prace v aucklandu je lusknutim prstu
Doporucuji se aucklandu na nasledujicich par mesicu vyhnout (ale pokud byste preci jen chteli prijet tak akutne hledam spolubydliciho at muzu konecne pryc) ... anyway potencialni spolubydlici se mi taky neozval na me cislo :D:D:D:D
Cau Lukasi,
bohuzel jsem psala neuspesne na skycity nekolikrat a dokonce byla i osobne naproti skytoweru (odkazali me na webovky) a ta manazerka od tebe se neozvala tak bud je to dalsi lovely clovek (co naslibuje hory doly a pak se ani neozve mam s nima posledni dobou vic a vic zkusenosti) a nebo jsi ho nepredal?
Mam hotelovku, jsem pracovita, ale posledni dobou mam nejakou depku a mam Aucklandu plny zuby s tim jak jen utracim penize, delam neplacenou staz a prezivam na Queenstreet mezi horni casti kde mam byt a dolni kde mam internship. PS> nerikam ze je to typicky mozna je to jen osobni smula z nejakyho duvodu a jinym lidem se to nestava a nebo jsem treba lempl, ale myslim ze moje aj je fluent, praxe mam spoustu, s lidma vychazim dobre a presto se nedari......
Kdyby tu byl nekdo s chuti cestovat/ pryc a poznavat krasy zelandu tradicni formou misto ocekavani pohodlneho zivota ve meste tak at se ozve
mishaauckland@gmail.com
Auckland je jasna volba, tady se na nove pracovni sily jenom ceka. Kdyby nic tak proste zkus skycityauckland.co.nz a mas po starostech. ;) PS: Jestli mas v planu hospo nedoporucuju otalet na brezen nebo duben. ;)