20180511 XIAOU
FSDFSD

taky se chystme poslat balik do CR, pujde asi o 3 kg, dle popisu NZ post jde celkem jednoduse vypocist cena ale nevite nahodou jak je to s tim celnim prohlasenim, KONKRETNE CHTEJI FORMULAR white Consignment Note (CN300), vite prosim nekdo o co jde, diky

....a dejte si pozor na pojištění balíku. Jakmile překročíte hranici 50 dolarů na pojištění při posílání do ČR. Platíte clo v ČR.
Zde jsou údaje zjištěné telefonicky rodiči z české pošty (800 104 410):
Balík 10 kg lodí 1532 Kč, letadlem 2670 Kč. Balík 20 kg lodí 3955 Kč, letadlem 7521 Kč.Cena se určuje v závislosti na hmotnosti v rozlišení 1 kg.
Spolu s balíkem můsí být odeslán i seznam všech věcí v balíku - česky + anglicky. Co se týče povoleného obsahu, rodiče ho konkrétně nezjišťovali, což se ukázalo jako chyba (nikdo např. netušil, že balík nesmí obsahovat spreje, když letadlem v zavazadlovém prostoru není problém je přepravit). Ale na druhou stranu třeba některé jídlo se přepravovat může, což mě vzhledem k přísným kontrolám na letišti při vstupu do země, přijde jako paradox.
Pro zájemce:
- údajně lze poslat i karton cigaret a 2x 0,7 litru alkoholu

dovolil jsem si to ukrást z blogu od Ivuš a Liduš, snad mi děvčata prominou :D.
Jinak existuje taková věc - jmenuje se to google.com, nevím teda jestli jsi o tom
slyšela, ale tam najdeš úplně všechno!
Ahoj,
Chtěla jsem se zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti s posíláním balíku z ČR na NZ?
Zatím se na NZ teprve chystám a potřebovala bych si tam poslat kiteboardové prkno a draka.
No a nechat to tam nechci, takže budu řešit i přepravu zpět. Na věci nespěchám, klidně si nějaký měsíc počkám, záleží mi spíš na ceně balíku. Slyšela jsem, že se dá balík poslat bud poštou - dražší varianta, ale rychlejší a nebo se dá poslat lodí - levnější varianta, ale pomalejší. Je tomu tak? Pokud by někdo věděl bližší info. nebo věděl kde ho můžu ajít, budu ráda, když semi ozvě. Děkuji :o)

1 NZD = 12,243
CZK