Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Sháním spolulezce/spolulezku :-)

21. 10. 2013 v 9:22

jj, ta mapa je paradni ze?:) At uz jsi ji nasel kdekoliv, tak ja z ni tehdy mel fakt radost, vice mene jsem podle ni planoval cestovani:) Na severnim ostrove me lezecky uchvatila hlavne ta wharepapa, whanganui bay bylo proste takove dobrodruzo...ono uz ten sjezd dolu a pak hlavne vyjezd nahoru je celkem "prdel"...my nemeli 4wd.

Kazdopadne na jiznim ostrove zacnou naproste lezecke parady...uzivej si to...

09. 10. 2013 v 12:50

Díky chlapi, už jsem zalezl na Castle Rocku a Mt. Eden Quarry, zatím žádná sláva ale chystám se na Ti Point, Mangaokewa a v Listopadu pak jižní ostrov, Castle Hills... Parádní fotky, a díky za mapu lezecký míst. Ať se daří :-)

Adam Slachta
07. 10. 2013 v 11:27

@salamadr: Diky:)

@Eli:

- co se tyka sportovniho lezeni, tak na severu doporucuji Wharepapa, na jihu krome Paynes Ford jak uz doporucuje salamand urcite jeste skaly v okoli mesta Wanaka - famozni scenerie kolem (proste NZ) a pruvodce se dal pujcit/ofotit v mistni knihovne. Jinak pokud bys shanela knizniho pruvodce, tak na jizni ostrov doporucuji "Rock DeLuxe". Je to vyber "nejlepsiho" lezeni na Jiznim ostrove a mimochodem jeden ze dvou autoru je Cech Ivan Vostinar. Pokryva vetsinu peknych oblasti, vcetne boulderu v Castle Hillu (tam jsem ho taky ztratil:)

adam

04. 10. 2013 v 12:12

Super fotky Adame! Eli, taky jsem trochu řešil lezení a možná ti pomůže info, které jsem dal dohromady zde climbing around new zealand

s tim nacvakáním cest.. no hele, občas není moc do čeho cvakat 8) Paynes ford jsou sportovní oblast, podobně tak přilehlé mořské útesy Pohara, ale třeba ve Whanganui bay je toho jištění tak trochu málo a podobné je to i jinde. A hlavně najít ty cesty je občas fakt problém.

Adam Slachta
02. 10. 2013 v 10:34

Ahoj Eli,

je sice pravdepodobne, ze Te to taky napadlo, ale kdyby nahodou ne, tak... mozna zkus umistit podobny inzerat na rockclimbing.com, pripadne na http://climber.co.nz/forum

Je tam sice nutna registrace, nicmene myslim, ze by se to mohlo vyplatit. Samozrejme za predpokladu, ze Ti nevadi necesky mluvici spolulezec.

Jinak neco malo informaci o lezeni na zelandu mam na blogu (http://www.nzclimb.blogspot.com) a rad odpovim i na email, pokud bys mela nejaky dotaz:)

cus, adam

30. 08. 2013 v 14:34

Ahoj,
na Zélandu budu do 30.1. a v průběhu ledna a února bych chtěl procestovat jižní ostrov. Sháním spolucestovatele nebo ideálně spolucestovatelku na tento výlet. Někoho, komu by nevadilo pojmout cestování víc lezecky :-). Lezu 7UIAA, cesty klidně nacvakám. Ale namám lano. Zato budu mít auto (Hondu CRV nebo neco podobnyho vetsiho).
-
Momentálně jsem v Aucklandu a kdyby někdo měl zájem o nějaké jedno či vícedenní tripy ať už lezecké, choďácké nebo pijácké v Aucklandu a okolí, klidně se ozvěte :-)

Petr

https://www.facebook.com/elicz
+420721257999
+640224156844

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,130 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy