Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Cesta na Nový Zéland diskuzní fórum

Kam do Pacifiku?

02. 07. 2013 v 5:06

Díky moc Wojto. A teď menší oprava mých plánů. Musím se přiznat, že po tom, co jsem o pár dnů propásla výhodný letenky, tak jsem se rozmyslela letět na Samou. Zbylo tam ještě pár zvýhodněných míst a daly se sehnat ještě lístky, který nešly přes 700. Díky 2 týdnům školních prázdnin v období, kdy chci letět se to vyšplhalo sakra rychle. Lístky pak stály kolem 1000 NZD a to rozhodně nebyla moje představa ani to co jsem slyšela od lidí (do 500 NZD return). Takže mě to trošku rozladilo, ale nakonec to vezmu trošku jinak. Samou vezmu ve stylu potápění, zaplatím si kurz potápění a půjdu pod vodu. Užiju si to jinak 34.png Vanuatu bude příště.

V každým případě Wojtovi velký dík za informace, určitě je ocení víc lidí a mým cestám do Pacifiku ještě není konec, tak třeba před odletem domů.

Takže dík taky Charliemu, na stránky se podívám a nasaju informace 14.png

TAKŽE Z TOHO PLYNE TIP PRO VŠECHNY CESTOVATELE. LETENKY KUPOVAT VČAS NEŽ BUDE POZDĚ A DRAHO 41.png

26. 06. 2013 v 21:46

Tak ja tedy napisu par slov o Vanuatu a mych zkusenostech a zazitcich.

Vyrazil jsem s partakem zacatkem listopadu na 3 tydny a par dnu, takze skoro mesic. Nemeli jsme zarizene vubec nic predem. Mel jsem pouze pripraveno co a kde chci videt, kde event se ubytovat, jak letenky, lode ..

Prilet na Efate (Port Vila) tam jsem mel vyhlidnuty hostel, docela dobry, cisty, levny a wifi free. Trochu aklimatizace, par vyletu po okolnich plazi, meste..jinak nic extra zajimaveho. Dalsi den booking letenek na ostov Tanna. Prilet na Tannu, ubytovani ve stanu v nejakem soukromem resortu (zeptal jsem se typka, jestli si muzu u nej na zahrade postavit stan). Paradni misto, hned u resortu blue hole v mori. Zaclo chcat, typek nam navrhl ze nam poskytne zdarma bungalow, ze stejne nema lidi. Tak super, dal nam vecer dokonce najist a nic za to nechtel. Dali jsme mu ovsem nejakou korunu ac min nez kdybychom to platili oficialne, pac jsme se domluvili jen na noclehu na trave zdarma u nej na zahrade.

Tanna parada. Uzasny zazitek Mt. Yasur (aktivni sopka...nutnost na vanuatu!!). Veskere aktivity jsme zarizovali na vlastni pest, nemeli jsme zadne auto, stopovali jsme co se dalo (poud neco jelo) tak vetsinou na korbe starych Hiluxu atd..for free. Spani vetsinou ve stanu nekde v busi pripadne ve stanu v mistnich dedinach a s mistnima (mimochodem uplne uzasni lide!!!) od kterych jsme dostali xy krat zdarma najist, pili jsme s nema "kavu" (mimochodem docela husta vec:o) atd. Na sopku jsme se taky vyskrabali po svych plne nalozeni s krosnou. Ke krateru byli dovezeni i "turiste", ale jelikoz to meli nejak organizovano a sopka je docela vzdalena, tak tam byli vsehovsudy hodku a pul a jeli dolu. My jsme tam zustali vic jak 5 h u krateru a pozorovali tu nadheru. Spali jsme pod sopkou v busi ve stanu. Na tanne dale moc k videni zajimaveho neni. Dali jsme par vyletu (vetsinou pesky a spousta KM) k Blue Cave, Port resolution, zminovane blue hole v mori a pak zpet presun do Port Vily. Dalsi den jsme koupili jizdenku na lod na ostrov Espiritu Santo, jeli jsme az v utery, tak jsme zustali ve vile asi 3 dny na pohodu. Zazitek s lodi uzasny, sice 25h, ale poznate mistni, zastavite se na xy mistech a ostruvcich..fajn to bylo.

Santo uzasne - matevulu bluehole asi best! Neco neuveritelneho. Dale jsme si doprali asi 5 dnu relaxu u Lonnoc Beach ve stanu v jednom resortu (platili jsme 1000vatu za stan na noc (oba)) plaz uzasna, 10 min chuze je champagne beach (znama plaz, doknce i v nejakem katalogu kdysi v top 10 world most beautiful beaches). Dale jsme byli na Port Orly beach.

Zpet ze Santa navrat letadlem do Port Vily (cesta as 45 minut, oproti 25h na lodi znacny rozdil ovsem nuda...az na 15 mistne male motorove letadlo, to bylo super).

V pripade dotazu jsem k dispozici.

(ps. sorry za chyby, psano rychle bez kontroly)

aslema
21. 06. 2013 v 7:57

Můžete poradit s jakou leteckou společností nejlevněji na Tongu?A kdy je asi nejlepší doba tam vyrazit. Díky

20. 06. 2013 v 13:52

Wojto rozepiš se klidně i tady, ať si to může přečíst i víc lidí!

20. 06. 2013 v 12:54

My vyrazili na Vanuatu neplanovali vubec nic a bylo to uzasny.. Nejlip se dat do reci s mistnima, dat kavu, pucit si auto a objet si to.. Taky asi zalezi jak dlouho tam budete.. Blue hole na Santu urcite velka parada..

19. 06. 2013 v 22:08
<p>Nevim jeslti se zde rozepisovat, mozna by bylo lepsi napsat meila treba ti poradim vic a rychleji nez tady. Klidne pisni na rapidsport@seznam.cz</p> <p> </p>
16. 06. 2013 v 5:38

Díky všem za postřehy. Vypadá to, že vše ukazuje na Vanuatu. Načetla jsem nějaký info a vyslechla pár lidí (v záři lampičky 33.png). Vypadá to, že Vanuatu je o něco málo pestřejší než Tonga. Samoa údajně zůstává trošičku ve stínu. 

Wojta - můžeš mi doporučit nějaký místa, kam se určitě podívat a co neminout? Případný aktivity? Jestli si narazil na něco, co v letáčku nepíšou apod. 14.pngKomerci nehledám, právě proto tadyty rozkošný  ostrovy 32.png

15. 06. 2013 v 0:26

Ja byl na Tonga a na Samoa. Tonga vitezi pomerem 9 ku 1. Je vic dobrodruzna, opustenejsi, individualni, mnohem mene turisticka a celkove lide jsou mnohem pratelstejsi nez na Samoe.

13. 06. 2013 v 15:12

Byl jsem mesic na Vanuatu a vrele doporucuji. Minimum turistu (batuzkaru) uzasni lide, nadherna priroda, aktivni sopka, luxusni plaze (nikde ani noha), bluehole atd atd.. Pokud nevyhledavas nejaky resort all inclusive a naopak preferujes krosnu na zadech a poznat si na vlastni kuzi mistni pomery..Vanuatu = uzasne!

charlie
12. 06. 2013 v 13:57

Tak jeste jednou:) Byl jsem osobne na ostrove Samoa... take jsem zavzoval na ktery z ostrovu se vydat, vybral jsem Samou, protoze mi prisla nejvice exoticka, neni tak ovlivnena turismem a hlavne jsou tam mista, kde najdete opravdu panenske plaze, jedny z nejhezcich na svete... Sluzby a vsechno jsou pomalejsi, ale to clovek asi ocekava. JE tam jeden uzasny eco resort ktery lezi na uzasnych plazich... Jsou tam drazsi letenky, ale stoji to za to.

Me fotky z teto dovolene a tip kam jet najdete v podobe balicku na mych webovych strankach www.australiapuzzle.cz v sekci exoticke ostrovy

charlie
12. 06. 2013 v 13:54

ss aa

12. 06. 2013 v 10:56

Zdravím všechny cestovatele 34.png

Zima nám tu na Zélandu už udeřila a já po dvou létech za sebou přemýšlím kde se aspoň nachvíli ohřát. Může někdo říct jestli je zajímavější výlet na Vanuatu nebo je hezčí Tonga? Oba ostrovy vypadají cenově podobně a příroda se asi nebude moc lišit. Ráda bych slyšela názor někoho, kdo už se o to zajímal, nebo to procestoval. Jakákoliv poznámka a srovnání jsou vítány. I komenty k jednotlivým ostrovům samostatně bez srovnání jsou vítány 40.png

Děkuju 30.png

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 13,095 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy