Vzdělávací projekt Svět kolem nás

Hledání práce a brigád na Novém Zélandu

Pokud můžeme doporučit způsob hledání práce, podle našeho názoru ne nejúspěšnější a nejefektivnější hledání práce na místě. Tedy objíždění jednotlivých farem jedna za druhou. Nám se tento způsob osvědčil a i když velkou roli hrálo i štěstí, byli jsme na 100% úspěšní.

Novy-Zeland-hledani-prace-nebo-brigady-nhledání práce nebo brigády na Novém Zélandu

Pokud máte v plánu vydělat si balík a odvézt si ho domů do Česka, Nový Zéland vás pravděpodobně zklame. I když to není nemožné, práce v sadu jsou obvykle dobře ohodnocené, bez dřiny to nepůjde a z osobní zkušenosti si myslím že jinde to jde snadněji. Jak už zde bylo řečeno nekvalifikovanou práci v sadu nebo na vinici lze s přehledem sehnat za pár hodin. Kvalifikovanější práci už tak snadno neseženete. Samozřejmostí potřebnou při shánění kvalifikované práce je dobrá znalost angličtiny a pracovní vízum.

sezónní práce

Novy-Zeland-sezonni-prace-jsou-na-Novem-sezónní práce jsou na Novém Zélandu velmi oblíbené

Tyto práce se na Novém Zélandu těší velké popularitě a oblíbenosti. Je to zejména proto, že vláda Nového Zélandu poskytuje zájemcům o tyto práce vhodné zázemí a poodporu. Jak již bylo řečeno, Nový Zéland má každoročně deficit pracovníků potřebných pro sklizeň ovoce. Ovocných sadů jsou na Novém Zélandu stovky a sezóna trvá asi dva měsíce, v tu dobu je potřeba přes sto tisíc pracovníků najednou!

Práce na tomto webu jsme proto přehledně rozdělili do několika kategorií, aby se vám lépe orientovalo. Nejpopulárnější sezónní práce na Novém Zélandu je bezesporu sbírání jablek a práce v jablečných sadech. Na tu je také na Novém Zélandu největší deficit pracovních sil, proto je také nejsnadněji k nalezení. Co do popularity si s prací v jablečném sadu nezadá sbírání kiwi a práce na kiwi farmě. Každý druhý cestovatel co na Novém Zélandu pracoval, sbíral i kiwi. Poslední z trojice nejoblíbenějších sezónních prací je sbírání třešní a práce v třešňových sadech. Doplníme to prací v balírnách ovoce, ale to jen na doplnění, protože práce v sadu na čerstvém vzduchu je ve všech ohledech lepší, nehledě na lepší finanční ohodnocení.

Novy-Zeland-sezonni-prace-v-jablecnem-sasezónní práce na Novém Zélandu

Také již bylo zmíněno, a ještě i několikrát bude, nejlepším způsobem jak si najít práci v sadu, je vzít auto a jednotlivé sady jeden po druhém objet. Rozhodně to není ztráta času a navíc budete mít možnost porovnat si jednotlivé nabídky a vybrat si z nich tu nejlepší. Samozřejmě musíte, také vědět, do jaké objasti Nového Zélandu se vydat.

Má tedy smysl hledat práci dopředu? To je dost těžká otázka. Chápu, že cestovatel, který jede na Nový Zéland poprvé, který nemá žádné zkušenosti, by radši měl dopředu zajištěnou práci, než nechávat všechno až na poslední chvíli a shánět si práci až na místě. Musíte si však uvědomit, že Nový Zéland není Česká Republika, a že tam panují úplně jiné poměry. Na Novém Zélandu to prostě tak chodí, a jakmile tam budete, uvědomíte si jak jednoduché je najít práci.

[ Ani my jsme nebyli jiní a právě proto, že jsme chtěli mít všechno zařízené dopředu jsme sedli na lep jednomu hovadu, které má na Novém Zélandu agenturu pro zprostředkování práce. Snažíme se proto všemožnými prostředky přesvědčit lidi o tom, že na Novém Zélandu práci seženou bez problému. Více si přečtete v kapitole agentury a podvodníci. ]

Hledání práce přes internet

Pokud tedy chcete udělat průzkum trhu, zde je seznam webů, kam můžete zaměřit svoji pozornost a porozhlédnout se. Mějte prosím na paměti, že Nový Zéland leží na jižní polokouli a proto je tam sezóna opačně. Hlavní sezóna na Novém Zélandu je léto, které trvá od prosince do února. Sbírání jablek začíná na konci léta, začátkem února. Předem upozorňuji, že většina inzerátů na novozélandském webu je zadávána kontraktory, neboli zprostředkovateli práce, kteří se vaší prací obohacují. Ještě jednou tedy zopakuji, že nejlepší způsob, jak sehnat práci je vzít auto a objet sady a farmy.

www.seasonalwork.co.nz www.seek.co.nz www.monster.co.nz www.workinnz.co.nz www.nzwork.co.nz www.fruitgrowers.org.nz/labour www.employment.co.nz www.job.co.nz www.jobstuff.co.nz www.jobweb.co.nz www.jobuniverse.co.nz www.netcheck.co.nz www.new-zealand-jobs.com www.nzjobs.co.nz

sezónní práce v z lyžařských střediscích Nového Zélandu

Další možností, jak poznat Nový Zéland z jiného úhlu je zimní práce v některém z mnoha lyžařských středisek Nového Zélandu. Jednou z možností je porozhlédnout se na webu www.backpackersboard.co.nz Tady už se nějaký průzkum předem hodí, protože pozic není mnoho a bývají často obsazené dopředu. Pokud však nemáte práci a máte čas, můžete se porozhlédnout po hlavních střediscích, jako je například Queenstown, nebo Wanaka. I přes zimu se zde najdou vylepené plakáty s nabídkami práce, zkuste backpackery a vývěsky v obchodech.

letenky | cestování | práce | New Zealand | studium | levné letenky | Nový Zéland

Komentáře ke článku

Richard
12. 03. 2016 v 12:07

Dobrý den. Je možné pro českého lékaře získat práci na Novém Zélandu? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

 

Jan
12. 03. 2016 v 13:46

 Dobrý den,

píšete že vydělávání peněz ve světě jde jinde snáze, kde si myslíte že jsou nejlepší příležitosti ?

děkuju 

40.png

 

Anet
26. 04. 2016 v 16:19

 Ty stránky na kterých by měly být nabídky práce na NZ nefungují.

Nový příspěvek
antispam napiš číslici šest (a zapni si v prohlížeči Javascript!)
Přihlášení
Sponzorované odkazy
Kurz
Nový Zéland Aktuální kurz1 NZD = 14,024 CZK
Dle dnešního kurzovního lístku ČNB
Cestování na Facebooku
Další odkazy